Metodologia i valoració de la graella

Gràcies a l’utilització de la graella, hem pogut analitzar amb detall els personatges femenins més importants de Joc de Trons.

En primer lloc, vam fer una tria  entre totes les figures femenines que apareixen al llarg de la sèrie. De les tretze dones que hem examinat, mentre visualitzàvem la sèrie, anàvem apuntant tots aquells aspectes que consideràvem importants per ajudar-nos a verificar la nostra hipòtesi.

Dins de l’aspecte dels personatges, ens vam fixar en el físic, la vestimenta i els colors que utilitzaven. Psicològicament vam observar el seu caràcter, rol i estereotip que van mostrant.

Respecte aquests dos apartats, els vam finalitzar amb la seva evolució, tot i que no va ser possible fer-la en tots. Això és degut a que molts no apareixen en certes temporades o moren en un moment determinat. A més a més, hem dut a terme la seva biografia, fixant-nos en els moments claus de la seva vida.

Al fer aquest anàlisi, hem tret un conjunt de conclusions i hem pogut reflexionar sobre el paper de les dones a Joc de Trons.

Resultat d'imatges de gif daenerys y missandei

D’esquerra a dreta Missandei i Daenerys.

Ens hem adonat que les dones poderoses són aquelles que es caracteritzen per ser blanques. I això ens porta a afirmar que, tot i que trenqui alguns estereotips, no és una sèrie revolucionària en temes com la racialització.   A la sèrie es pot veure que les dones de color no tenen cap mena de poder i solen ser meuques o esclaves. Una mostra molt clara és la de Daenerys Targaryen, que és una dona poderosa, provinent d’una casa amb riqueses i blanca. La seva ajudant i consellera és una ex-esclava i de pell fosca.

D’altra banda, el poder està directament relacionat amb els diners ja que, totes les dones analitzades que arriben al poder posseeixen una gran riquesa.

Convé ressaltar que totes les dones segueixen els cànons de bellesa actuals. Una mostra molt evident són Daenerys, Cersei, Sansa i Margery, entre altres. Aquestes es regeixen per tenir un “cos perfecte”. En contraposició, la figura de Brienne de Tarth o Arya, estan més masculinitzades encara que en el fons segueixen els estereotips.

També hem relacionat la seva vestimenta i el colors que vesteixen amb el lloc on viuen, com ara Ygritte que és una dona salvatge i s’adequa a l’espai. Utilitza robes fosques i amb grans capes que la cobreixen del fred.

Pel que fa la seva psicologia, és notable que cada dona té una evolució i un desenvolupament. La qual cosa, és una mostra evident que no són personatges plans i que el seus papers són complexes.

Gràcies a l’anàlisi realitzat, hem pogut reafirmar la nostra hipòtesi que les dones sí que tenen poder a Joc de Trons. Encara i així, aquest plantejament no és aplicable a totes les figures femenines ja que, només es realcen aquelles dones que segueixen els estereotips determinats per la societat del segle XXI.

En el cas Cersei o Daenerys la seva arribada al poder és completament diferent. Cersei actúa per autobeneficiar-se i arribar al poder sense escrúpuls; Daenerys encara no ha arribat totalment al poder i no es pot saber la forma en que actuarà. S’intueeix que la Khalessi tindrà un regnat caracteritzat per la llibertat del poble i l’empoderament femení.

En definitiva, l’anàlisi que hem fet ens ha sigut útil per tenir una visió més clara de les dones i així concloure el nostre treball de recerca.