Homenatge al cinema

Bienvenido Mr. Marshall
El projecte va sorgir al 2005, quan l’Alcaldia va encarregar a Ureña elements escultòrics per ubicar als carrers de l’Eix. 

L’artista ha explicat que va anar arrodonint la idea, es va documentar sobre experiències d’art urbà en d’altres ciutats i va visitar en profunditat la zona comercial de Lleida.
Ureña va arribar a la conclusió que es podrien crear unes figures amb el món del cinema com a fil conductor, primer, fetes de paper i posteriorment copiades en planxa de metall.

Humphrey Bogart
Són tres els grups escultòrics de Joaquim Ureña, realitzats en xapa d’acer,  que homenatgen  el món del cinema als carrers de l’Eix comercial de Lleida.
Remeten a actors i pel·lícules abastament coneguts. 

Tres personatges de Bienvenido Mr. Marshall coronen el far de la plaça de Sant Joan.

Una silueta del tot semblant a Humphrey Bogart vigila l’IMAC.

Una escultura que evoca l’escena on Gene Kelly balla sota la pluja i giravolta agafat a un fanal al film Singin’ in the Rain s’ha ubicat en un fanal proper a l’auditori.

Singin’ in the Rain
La col·locació de les escultures es va fer coincidir  amb la Mostra de cinema llatinoamericà de Lleida, l’abril del 2008. 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assegurar que gràcies a la col·laboració del mestre lleidatà Joaquim Ureña, l’art s’ha fet present en un eix important de la ciutat amb voluntat de renovació.

L”autor, va explicar que el cine és la forma revolucionària de l’art en el segle XX i ell, per mitjà de les seves estructures, volia homenatjar les persones que el fan possible.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *