6a passejada

La Conxita G. i la Maite G. són sedüides per Barcelona però lleidatanes per naixement. La Maite  fa temps que ens va proposar fer una passejada per Lleida. Evidentment ens va fer molta il·lusió la possibilitat de conèixer la capital de les Terres de Ponent i vam acceptar posant com a  condició que ella fos la nostra guia: Qui ho podia fer millor?

 

La silueta naïf de Lleida

Ens va costar una mica posar-nos d’acord en el cap de setmana que faríem el viatge ja que, es tractava de sortir de Barcelona en el tren Avant un divendres a la tarda i tornar en el mateix tren el diumenge a la tarda.
Finalment ens vam posar cinc seduïdes d’acord i vam sortir cap a Lleida el dia 8; el dissabte al matí  s’afegiria al grup la Conxita G.

El viatge va ser molt agradable, era la primera vegada que les seduïdes ampliàvem els nostres horitzonts i sortíem de Barcelona.  Vam trigar tan sols una hora en arribar.

Tot just vam sortir al carrer la Maite ens va buscar una ombra -queia un sol de justícia- i va començar la seva tasca de guia turística.

Estació Lleida-Pirineus
El tren arribà a la ciutat de Lleida l’any 1860, era una època de recuperació, un cop passades les epidèmies i les guerres. Durant el final del segle XIX, el tren va enllaçar la ciutat amb Barcelona, Saragossa i Tarragona. Al segle passat es va construir l’actual estació de trens, que és un bell edifici d’estil francés; també es va crear la Línia Lleida – la Pobla de Segur, passant per Balaguer en direcció nord. 

Ja al 2003 amb l’arribada de l’AVE, l’estació va passar a anomenar-se Lleida Pirineus, i entre les modificacions que hom va fer figura la instal·lació d’una gran estructura d’acer i vidre que protegeix les andanes de les inclemències del temps. La instal·lació d’aquesta marquesina resultà polèmica perquè alguns veïns i tècnics consideraven que les seues grans dimensions trencaven amb l’aspecte clàssic de l’edifici tradicional.

Entre els múltiples serveis que ens ofereix hi ha un hotel.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *