La Paeria

El Bestiari de Corpus
Catifa de flors

 

El diumenge 22 de juny Lleida celebrava la Diada Tradicional del Corpus banyada per un sol implacable. Els gegants i el bestiari sortien de la porta romànica de La Paeria acompanyats pels cavallets del Corpus  que hi interpretarien  una dansa. Les catifes de flors embellien el carrer Major. Els lleidatans i, les seduïdes amb ells, gaudien del moment.

La Paeria és el nom tradicional de l’Ajuntament de la ciutat.  El sobrenom, el van adoptar els batlles després de la concessió del privilegi atorgat pel rei Jaume I el 1264 als antics cònsols de Lleida.

La Paeria és  la casa del “paer” en cap o alcalde. El terme “paer” procedeix de la paraula llatina “patiarii”, que significa home de pau.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *