La Casa Templera de Gardeny

Casa Templera de Gardeny

Al Turó de Gardeny, visitem el Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple de Gardeny en la recuperada Casa dels Templers. La visualització d’un video, la decoració basada en la presentació estratègica de figures de cera representant escenes de la vida de la milícia monacal i l’explicació de la guia,  ens donen la possibilitat de conèixer  en el mateix escenari medieval,  l’obra i la història de l’Orde del Temple.

Els Templers

L’orde que els poderosos van elevar al cim quan els necessitaven:

– El 1147, el Papa Eugeni III els va concedir un hàbit propi amb capa blanca i creu vermella.
– El Papa Innocenci III,  el més poderós dels papes de l’edat mitjana, no dubtava a declarar-se templer
–  Oferint les garanties d’equitat i saviesa política que la situació requeria, els templers, van acollir el petit hereu fill i successor del rei Pere II d’Aragó i el van convertir en  el rei més gran, Jaume I.

L’orde que els poderosos van enviar als inferns quan no els necessitaven:

– Felip IV de França, el Bell, davant els deutes que havia adquirit amb ells i l’enveja pel poder que manejaven, va convèncer el papa Climent V que iniciés un procés contra els templers acusant-los de sacrilegi a la creu, heretgia, sodomia i adoració d’ídols pagans,  d’escopir sobre la creu, renegar de Crist a través de la pràctica de ritus herètics i de tenir contacte homosexual, entre d’altres. Les acusacions no es van poder provar mai.

Si voleu informació sobre la Ruta Domus Templi: http://www.domustempli.com/documents/catala/lle_his.php?idioma=0

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *