14*Itinerari 4a passejada (Can Guardiola)

Can Guardiola (Hotel d'Entitats)

“Salvada in extremis” 


Tot just a l’alçada de la Rambla amb el carrer Cuba hi ha l’edifici modernista de Can Guardiola. Fou construït com a habitatge unifamiliar. Té planta baixa,  pis i golfes, amb uns complements decoratius que permeten emmarcar-lo en una de les línies del modernisme, per bé que el coronament de la façana principal remet als frontis de nombroses esglésies del barroc català. Els esgrafiats en forma de garlandes i els ferros de forja dels balcons tenen com a referent estètic les obres de Puig i Cadafalc.

Un cop mort el propietari a mitjans dels 80, una constructora va voler enderrocar l’edifici i fer-hi pisos. L’alarma veïnal va encendre els llums vermells i s´inicià una campanya per la seva salvaguarda: recollida de signatures, festes lúdiques, contactes amb les diverses administracions… Aquestes foren algunes de les accions realitzades per la comissió “Salvem Can Guardiola”.
Després de molts estires i arronses, l’ajuntament catalogà l’edifici i la Generalitat de Catalunya l’adquirí com a equipament a principis dels 90. Actualment allotja un hotel d’entitats. Pertany al departament de benestar i familia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *