15*Itinerari 4a passejada (i… la Rambla)

La Rambla

Arribem al final del nostre itinerari: la Rambla. Aquí menjarem unes tapes seguint el costum de cada passejada. Per cert, aquesta vegada, no gaire bones.
Assegudes, esperant les tapes i bevent una cervesa molt freda, recordem com la Rambla va ser esborrada del mapa de Barcelona l’octubre del 1969. Els plàtans centenaris van ser arrencats de soca-rel! L’alcalde Porcioles la va reconvertir en una via ràpida. 

Calgué que el moviment associatiu andreuenc, liderat per la comissió Pro-Rambla amb l’associació de veïns al capdavant, en fes bandera reivindicativa i desfés un greuge històric.
L’octubre del 1984 s’engegava la campanya per la seva recuperació. El 20 d´abril del 1985 una gran festa reivindicativa al mateix passeig de Fabra i Puig mobilitzà milers d’andreuencs i d’andreuenques. Una festa que donà pas a tot un seguit de més festes reinvindicatives.
El 3 de febrer del 1988 el plenari del Districte de Sant Andreu acceptava la proposta veïnal; començava un camí llarg d’avantprojectes, fases d’informació pública, projectes i pressupostos. Per la Festa Major del 1994 i després de 10 anys de lluita veïnal, la Rambla, de nou, era una realitat.

😉 Moltes de les informacions que podeu llegir en les pàgines i  articles relacionats amb aquesta passejada les he tret  dels escrits de  Pau Vinyes i Roig, historiador de Sant Andreu de Palomar, publicats a Internet. Des d’aquí li’n dono les gràcies.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *