Dues places amb encant


Plaça Sant Gaietà

Plaça de Sant Gaietà 

Les “seduïdes” estem d’acord que és la plaça més poc transitada de Barcelona. S’hi accedeix a través d’un petit passatge que surt del carrer Pare Miquel de Sarrià, tot just davant del mercat, que acaba a la plaça. En comptes d’una plaça pública més aviat sembla un pati de veïns  i així pensem que ho viuen ells, els veïns, ja que a las façanes de les poques cases que hi ha, hi trobem llenya apilada per encendre la llar de foc, alguna moto aparcada i una gran quantitat de testos de flors exuberants; també dues cadires.

Tot plegat crea una atmosfera de pau i bona convivència, però, parlant amb la veïna del número 6, ens vam adonar que tan sols és el miratge del passavolant. Aquesta senyora ha posat moltes demandes a l’Ajuntament del districte a causa del soroll produït per altres veïns de matinada. De moment les hostilitats estan vigents: quina llàstima!

 

Verge del Roser a la placeta del Roser

Placeta del Roser 

Situada al costat de l’Església de Sant Vicenç, davant de la Rectoria, va ser inaugurada l’any 1962. És una plaça petitona i molt tranquil·la; el brollador de la font crea una atmosfera romàntica. Està dedicada a la Verge del Roser, patrona de l’antic poble de Sarrià.

A la cantonada trobem Can Margenat. És una construcció de tres plantes de pedra, d’estil gòtic. Va ser restaurada el 1881 pel mestre d’obres Joan Carpinell. Probablement aquesta és una de les cases més antigues de Sarrià. Va pertànyer originalment a la família Anglí i, a mitjans del segle XIX, va passar als hereus de la família Margenat emparentada amb els Anglí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *