Plaça del Consell de la Vila

La seu del districte Sarrià-Sant Gervasi

Aquest és l’escut del poble de Sarrià que trobem dins  la seu del Districte Municipal. Segons ens va explicar l’historiador Llorenç Codern, l’origen de la petxina pot ser l’escut d’armes del llinatge Sarrià.
A l’Edat Mitjana els senyors feudals feien pelegrinatge a Roma. Un cop descoberta la tomba de l’Apòstol l’any 813, anaven a Santiago de Compostel·la.

Les vieires comunes o petxines del pelegrí, són el símbol dels que fan el camí de Sant Jaume perquè, com que són típiques de les costes de Galícia, els pescadors oferien als pelegrins vieires com a aliment.  I aquests duien les petxines als seus llocs d’origen com a prova que havien culminat el Camí.


 

La deessa Pomona: Una altra seduïda, com nosaltres.

Quina sorpresa!

La deessa Pomona va ser “seduïda” per Vertumne després de presentar-s’hi disfressat de moltes maneres com a mostra de la seva variada personalitat. FInalment la prengué per parella.

Vertumne era una divinitat itàlica de la vegetació d’origen etrusc (poble de l’antiguitat que vivia a la Toscana). El seu nom es relaciona amb el llatí vertere (girar o tombar), referint-se als canvis de les plantes al llarg de les estacions.

El  4 d’octubre del 1997, durant la festa major, l’escultura de la deessa, obra de Josep Clarà, es va col·locar a la plaça un cop ja s’havia tancat la casa-museu Clarà, actualment biblioteca, per raons de reorganització museística i de política cultural (no era rentable).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *