Creta i la seva gastronomia

Illa de Creta

Algunes de les antiguitats en la cuina de Creta:

Gerra d’argila

 

Cratera

 

Fruiter

 

Destrals

 

Tasses

 

Tavernes  tradicionals de Creta

ACTUALITAT DE LA GASTRONOMIA DE CRETA:

Dakos (ντάκος): pa torrat amb tomàquet i oli d’oliva.

Dakos

Saganaki (σαγανάκι): és un plat de la cuina grega fet de formatge fregit.

Saganaki

Amanida grega: tomàquet, formatge feta, cebes,…

Amanida actual

Bolets farcits

Bolets farcits

Les pites (τυρóπιτα)

τυρóπιτα

 

Tzatziki (τζατζίκι): iogurt, cebes i cogombre.

Tzatziki

 Peixos i mariscos:

Orada, peix espasa, moll, pop, i calamars.

Carns:

Vedella, porc, conill stifado. Pollastre, anyell i porcs en forma de Kebabs o en souvlaki.

Acompanyaments: Amanides, arròs, verdures,…

Postres:

Diversos formatges de llet d’ovella. Amanida de fruites, petits pastissos amb molt de sucre amb base de mel, flam d’ous i canella.

Kalitsounia (καλιτσούνια)

Beguda:

Vi (οἶνος) i café (φραπέ)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *