
Illa de Creta
Algunes de les antiguitats en la cuina de Creta:

Gerra d’argila

Cratera

Fruiter

Destrals

Tasses

Tavernes tradicionals de Creta
ACTUALITAT DE LA GASTRONOMIA DE CRETA:
Dakos (ντάκος): pa torrat amb tomàquet i oli d’oliva.

Dakos
Saganaki (σαγανάκι): és un plat de la cuina grega fet de formatge fregit.

Saganaki
Amanida grega: tomàquet, formatge feta, cebes,…

Amanida actual
Bolets farcits

Bolets farcits
Les pites (τυρóπιτα)

τυρóπιτα
Tzatziki (τζατζίκι): iogurt, cebes i cogombre.

Tzatziki
Peixos i mariscos:
Orada, peix espasa, moll, pop, i calamars.
Carns:
Vedella, porc, conill stifado. Pollastre, anyell i porcs en forma de Kebabs o en souvlaki.
Acompanyaments: Amanides, arròs, verdures,…
Postres:
Diversos formatges de llet d’ovella. Amanida de fruites, petits pastissos amb molt de sucre amb base de mel, flam d’ous i canella.

Kalitsounia (καλιτσούνια)
Beguda:
Vi (οἶνος) i café (φραπέ)