Setmana Pinotxo

Hem declarat aquesta setmana setmana Pinotxo.

Estem acabant de llegir el conte de Pinotxo. Aquest conte impressionant ens ha acompanyat durant tot el primer trimestre. Ara que l’acabem de llegir, desitgem que serveixi per a fomentar la lectura i la bona lectura. Volem escriure algunes curiositats sobre el conte.

L’autor del conte es deia Carlo Lorenzini però va signar el llibre com a Carlo Collodi .Neix a Florència l’any 1826 mor a Florència el 1890. El seu pare era cuiner i la seva mare mestra d’escola. Va viure moltes temporades amb la seva tieta a la vila de Collodi. D’aquest poble adoptà el pseudònim amb el qual signava els seus llibres i articles. Va ser periodista de renom a Itàlia. Va treballar molts anys a la llibreria Piatti de Florència.Era molt aficionat al teatre i sabia tocar molt bé el piano. No es va casar mai i tampoc se sap que vagi tenir fills.Era un jugador d’atzar i va perdre tota la seva fortuna diverses vegades.Va participar en dues guerres.

El passat dia 7 de juliol de l’any 2012 el conte de Pinotxo va complir 131 anys.

El conte de Pinotxo va ser publicat per capítols en una revista que portava per nom Giornali dei Bambini. L’autor volia acabar d’escriure’l diverses vegades. Per fer-ho va programar la mort del protagonista que s’intueix en diversos capítols. Els milers de cartes de nens i nenes italians que demanaven un nou capítol va fer que edités 36 capítols.

Hem vist aquest vídeo on a part de mostrar-nos Florència se’ns parla de Pinotxo que és el record més estimat pels visitants de la ciutat.

A la Toscana trobareu un parc temàtic dedicat al personatge de Pinotxo. No deixeu de visitar-lo si viatgeu a Itàlia. Està a 60 km de Florència , ciutat natal de l’escriptor Carlo Lorenzini. El poble on hi ha el parc és Pescia-Collodi. L’autor del conte va agafar com a pseudònim el nom d’aquest poble de la Toscana.

El tutor d’aquest curs de cinquè ha llegit 47 vegades en veu alta aquest text i encara té ganes de tornar-lo a llegir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *