Teen Time Gone de la Cia. Habemus Corpus

El proppassat cat de setmana la companyia Habemus corpus sota la direcció del barceloní Miquel G. Font va presentar a Barcelona el seu nou espectacle. Teen Time Gone és una oda a l’adolescència. Cinc personatges tancats en un laberint que constantment busquen una sortida. Es relacionen entre ells, amb ells individualment i amb els espectadors, tot buscant respostes essencials de la vida. Tot té lloc en un escenari completament farcit d’objectes i barreres on hauran de trobar els seus espais, les comoditats, les escapades, i on al final entenen que per sortir-ne hauran de deixar alguna cosa enrere, igual que per madurar.

flyerTeen Time Gone

El 2006, a causa d’una lesió de llarga recuperació, va viure a la comunitat ecumènica de Taizé, França. Allà va començar a escriure els seus projectes sota el nom d’Habemus Corpus, que es va acabar fundant l’any 2010, feina que combinava com a docent a l’Institut del Teatre. Des de llavors ha participat com a director de la companyia i com a coreògraf convidat en diverses companyies, i ha presentat el seu treball en més de 25 països.

Habemus Corpus és una companyia de dansa que fa espectacles multidisciplinaris que es basen sempre en casos reals. Amb temàtiques humanes i profundes en les que qualsevol es pot identificar, crea a través de la dansa un sistema comunicatiu i reflexiu del món actual, dirigint-se en cada producció a diferents públics de totes les edats. El seu lema és: “Primer som humans. Después, el que volguem”. Habeamus Corpus va ser fundada pel coreògraf i compositor Miquel G. Font (després d’una lesió de llarga recuperació a la comunitat ecumènica de Taizé, França) l’octubre de 2010 a Barcelona, amb l’estrena de la seva primera producció, Ecumenucam Curriculum. El 2011 va començar produir a Alemanya, Àustria, Suïssa i França, i a participar en festivals internacionals com Jerusalem Dance Week (Israel, 2015), Intenationale Tanz-Theater Festival Hannover (Alemanya, 2014) i Kultur und Politik Festival W3 Hamburg (Alemanya, 2015).

La temporada 2014-2015 la companyia va tornar a Catalunya amb la creació de 0’1234 (Full Evening), guanyadora de premis coreogràfics internacionals a Barcelona, Stuttgart i Berlín. Acaba la temporada 2015-2016 amb la creació de dues peces: Tempo [no] Tempo, a Stuttgart (Alemanya) i la seva peça número 20, Teen Time Gone, a Barcelona gràcies a una campanya de crowdfunding.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y1ADlVZOg58[/youtube]

Quins referents clàssics trobeu en el nom de la companyia i en l’argument de Teen Time Gone ?

Mercè Otero Vidal

Aquest article s'ha publicat dins de Dansa, General, Mitologia, Referències clàssiques indirectes, Teatres a Barcelona i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *