Explorem el Sistema Solar. Una explosió de galàxies

Per Núria Ferré i Ernest Montull

1. Inici del sistema solar

• Segons la teoria de Laplace, una gran massa de gas i pols, teòricament d’una explosió d’una supernova propera, es va anar ajuntant per la força gravitatòria.
• Aquest fenomen va ocasionar diversos cossos celestials:
• Una estrella
• Planetes
• Asteroides

2. El sol
Com he dit abans el S.S. es va formar per el conjunt de pols i gasos, els quals una gran part es van acumular al centre. Aquests van començar a fer un efecte de rotació i en cada volta que pegaven anaven recollint mes material.
Per el conjunt d’aquests materials es va crear una gran pressió que va desencadenant una reacció nuclear i posteriorment formant una estrella, que únicament va necessitar 100 milions d’anys en formar-se.

3. Formació dels planetes
Dins de la quantitat de teories que hi ha, nomes s’han consolidat 5 teories, on en definitiva a cada una de elles explica que els planetes es van formar al igual que el sol, per gravetat, i que com giraven a una velocitat molt alta per culpa de l’atracció del sol, els planetes es van anar consolidant

4. Estudi del sistema solar

L’any 1610 es va inventar el telescopi per Galileu. Aquell mateix any es va descobrir, taques solars, satèl•lits a Júpiter i craters a la lluna.
Fins a aquell moment no hem parat de fer cada cop millors telescopis com el de Kepel (que serveix per trobar planetes òptims per una possible vida) o el telescopi recentment estrenat a les illes canàries, que ajuda al Kepel a diagnosticar informació dels planetes trobats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *