I Jornada Aigua i Terra

Aquest divendres 27 de maig, la Comunitat de Regants de l’esquerra del Delta de l’Ebre va celebrar la I Jornada Aigua i Terra. Sota la idea que per garantir el manteniment del bon estat del Delta és necessari un cabal suficient que asseguri l’aportació de l’aigua i els sòlids necessaris, la temàtica escollida va ser la “Gestió de sediments al Delta de l’Ebre”. La jornada va comptar amb la col·laboració del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya (LIM-UPC), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i Albacar Enginyers, S.L. Va estar inaugurada per Lluís Soler, alcalde de Deltebre, i clausurada per Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat. Miquel Albacar, d’Albacar Enginyers, va exposar les possibilitats per recuperar el transport de sediments. Carles Ibáñez, cap del Programa d’Ecosistemes Aquàtics de l’IRTA, ens va parlar de com gestionar aquests sediments per la plana deltaica. I finalment, el catedràtic de la UPC Agustín Sánchez-Arcilla va concloure amb una ponència sobre la dinàmica costanera del Delta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *