Tallers de Biotecnologia

Amb motiu de l’Any Internacional de la Biotecnologia el Departament de Ciències ha programat a 4t d’ESO unes activitats útils per tots aquells que en un futur vulguen fer qualsevol grau de ciències, conduïdes per Anna Borrull i Gemma López, investigadores i docents del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili.

Dijous 18 de desembre

COM RESOLEN ELS INVESTIGADORS ELS PROBLEMES CIENTÍFICS? CASOS PRÀCTICS Gema Isabel López Martínez
Mitjançant tècniques de biologia molecular i biotecnologia podem resoldre o prevenir malalties. Darrere d’una investigació hi ha un producte comercial que pot solucionar el problema. Un exemple és la producció d’insulina homòloga a la humana o de biodièsel per part de bacteris tot emprant l’enginyeria genètica. Es formaran grups petits on a partir de notícies científiques de premsa es discutirà quina és la problemàtica, les eines genètiques a emprar per resoldre el problema i quin seria el producte final.

Dijous 8 de gener

ENGINYERIA GENÈTICA: REDISSENYANT LA VIDA Anna Borrull Riera
Es tractarà des de la transformació d’organismes unicel·lulars fins als vegetals i animals modificats genèticament (transgènics). Es comentaran les aplicacions que tenen en l’actualitat aquestes tècniques: producció de fàrmacs per enginyeria genètica, teràpia gènica, diagnòstic clínic amb eines moleculars, projecte genoma humà, reproducció assistida, clonació i també aplicacions en agricultura, ramaderia i medi ambient, així com els pros i contres de forma objectiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *