Entre ahir i avui, els alumnes de tercer han realitzat un taller sobre la percepció d’estímuls gustatius i olfactius. L’activitat, oferida per la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha estat a càrrec de l’Antoni Sánchez. Aquest enòleg ens ha explicat el procés que ha de seguir un bon catador per detectar els sabors i aromes del vi. El taller ha finalitzat amb una cata de dues mostres d’aigua amb dos àcids presents als vins (res d’alcohol!). Els alumnes també han pogut olorar i tractar d’identificar diverses mostres d’aromes. Tot un estímul per als sentits!
Quina ha estat la vostra valoració de l’activitat, aquells que heu participat? Afegiu un comentari argumentant els aspectes que més us han agradat i els que menys, quines coses milloraríeu i quines deixaríeu com estan. Trobeu que s’hauria de repetir el taller l’any vinent a tercer? El recomanaríeu als vostres companys?
La vostra intervenció serà avaluada amb una nota. La qualificació no serà baixa si la valoració és negativa i viceversa, sinó que es tindrà en compte la vostra capacitat d’argumentar, de justificar els vostres arguments, i la correcció lingüística (registre adequat, ortografia…). Qui s’anima a començar?
La prova va ser molt divertida perqué vam astar captan olors noves que sense tindre l’objecte a la vista no el reconeguesim per exemple sentiem la olor de la llima i ens costaba reconeixe.
Va ser una sensacio que vaig divertirme molt perqué va ficar la copa recta i podiem veure que el vi no caia i molta gent li va caure,tambè vam provar vi i tenim que asbrinar quin sabor tenia.
Més tard quasi al final de la sessio ens van donar botelletes que tenim que saber el que era i ens va donar una olor de una flor,una fruita i despuès un sabor agre que va dir que eren ous caducats.
La prova va ser molt divertida i em va agradar molt.
Jo trobo que la xarrada que ens van fer va valdre la pena.
Tot va anar be i al meu gust vaig aprendre moltes coses, una, reconèixer diferents sabors de diferents plantes. Al meu gust vaig aprendre molt i va ser divertit.
El que més em va agradar va ser que amb el àcid cítric es podia diferenciar el sabor fent diferents tipus de gests i funcions en la boca.
Sobre la explicació va estar prou be, encara que el ”power-point” estava massa extens al meu gust.
Ho recomano a tota persona que estigui interessada en el mon de la degustació i tot el tema relacionant amb els vins i amb la degustació.
M’ha agradat molt aquesta xerrada i estaria molt be que es fes mes anys.
Jo crec que aquest taller ha estat prou bé, tot i que al power-point la informació era molt extensa i hi havia vocabulari difícil a algunes pàgines.
La part que més em va agradar, i crec que igual que a tots els meus companys, va ser la pràctica, i em vaig sorprendre perquè no em pensava que seria tan difícil reconèixer una olor sense tenir davant l’objecte.
El que també va estar bé va ser quan ens va ensenyar com agafar una copa i com passar-la a una altra persona.
Recomano aquesta pràctica per als que l’any que ve faran tercer, ha estat bé.
El taller del passat dilluns, que consistia sobre l’enologia, un tema que no m’havia interessat mai, em va agradar bastant. El que em va agradar més va ser la part de la pràctica dels aromes i la dels gustos dels líquids. Per altra part també vaig trobar molt avorrit el PowerPoint: hi havia molta informació que no m’interessava molt com quins tipus de vins existeixen, com els podem distingir, tipus de vins segons el gust… Però també hi havia coses interessants com la manera d’agafar una copa, o la quantitat de líquid que s’hi ha de posar, i coses que no sabia, com que és més difícil detectar l’objecte pels sentits sense tenir-lo davant, i que hi havia un tipus de vi que es diu “pipí de gat”. Jo faria més pràctiques i menys teoria. En general recomano aquesta pràctica per als nens i nenes de 3er de l’any vinent, i si es pot repetir per als de 4rt amb les millores que s’han dit, millor.
Aquest taller l’he trobat curiós, divertit, ha sigut diferent, ens explicar com es feia el vi, els processos de fer-lo i de càtar-lo, també ens explicar que és molt difícil encerta el olor, sense veure-ho, ens va fer càtar aigua amb acid cítric i acid cloradric crec, no em va agradar, vaig tenir sensació de vomitar, però no fou res.
Una bona experiència, i ja sabem càtar.
Personalment, va ser una activitat entretinguda, crec que en general el millor va ser la pràctica ja que és més interessant que mirar un power point, el qual, també va estar be i molt interessant però amb l’estona s’acabava fent un poc pesat de seguir. Crec que es un tema molt interessant i que dona molt per parlar, es extraordinaria la carrera que han d’estudiar ja que la pràctica de les olors per a nosaltres va ser complicada i la gent que l’estudia n’ha de saber-ne més de 100. Tenia raó, és molt difícil reconèixer una olor sense veure l’objecte; va ser una forma divertida de posar a proba el nostre sentit de l’olfacte.
En conclusió, ha sigut un taller que val la pena fer l’any vinent per als alumnes de 3r i que m’ha agradat molt.
El taller em va agradar bastant. La part que més em va agradar, i crec que tots estem d’acord va ser la pràctica i la que menys el power ja que crec que es va fer una mica llarg i avorrit. A més i havien bastantes paraules que no coneixia.
També el taller era el dilluns a segona hora i estàvem una mica adormits, però encara així, la meva recomanació per a l’any vinent és deixar més temps a la part pràctica ja que va ser la més divertida amb les tres olors diferents en la que es va demostrar la dificultat d’aquesta carrera que és molt complexa.
Espero que es repeteixi l’any vinent ja que va ser innovadora i dono les gràcies al professor de biologia Vicent Ramiro per buscar aquests tallers tant interessants i per la seva part divertits.
En la meva opinió, en general, aquesta xerrada l’he trobat molt avorrida.
Primer, la part teòrica se’m va fer molt llarga ja que el tema era pesat, utilitzava un llenguatge i paraules que encara no em estudiat i, a més, crec que el senyor que feia la xerrada era un poc inexpert, ja que utilitzava tota l’estoma el mateix to de veu i encara feia que el Power Point sigui més avorrit.
També, a part d’això, encara no m’ha quedat clar si la xerrada era sobre la degustació dels vins o sobre els gustos.
A la part pràctica sols em va agradar quan ens va fer provar l’aigua amb dos àcids diferents, ja que va ser sorprenent veure com canviava el gust al fer aquell exercici tant estrany que ens va ensenyar.
La part pràctica d’olorar aquelles substàncies no em va agradar ni un poc. Ja que una d’aquelles substàncies era molt molesta i, a més, en seguida tots vam saber quin era cadascuna de les tres olors, i ens van dir que ens costaria moltíssim averiguar-ho.
L’any que ve, la meva recomanació és que no es torni a fer la xerrada, ja que a més de que no vaig aprendre res l’hora se’m va fer molt llarga i cansada.
Jo crec que el taller va estar prou bé i va ser interessant, ja que ens van introduir en l’enologia.
Tot i que la part teòrica és important per a conèixer un nou tema, crec que va ser una mica massa extensa.
La part de posar en pràctica la teoria va ser la que més em va agradar. Sobretot l’activitat d’intentar esbrinar de què eren les olors, la quan cosa m’en vaig adonar que resulta molt difícil si no es veu l’element.
Jo recomanaria aquest taller a altres alumnes i penso que estaria bé tornar-lo a fer en els anys següents, però ampliant la part pràctica, fent més tasts de diferents begudes i diferenciant unes substàncies d’unes altres amb els sentits.
El que vaig trobar més interessant van ser les tècniques per a determinar la qualitat d’un vi més que res perquè una persona que no té coneixements d’enologia no se li pot ocórrer dur-les a terme. Personalment, crec que la part del Power Point tot i ser llarga va ser molt útil per poder realitzar correctament el tast. Així doncs, una de les coses en les que s’hauria de millorar es amb la durada de l’explicació del Power. Em va agradar la prova en la qual vam haver de posar a prova els nostres sentits identificant diverses mostres d’aromes, però no em va agradar l’olor dels àcids i per aquesta raó vaig decidir no provar-los.
El taller d’enologia va estar, per a la meva opinió, molt interessant. La part de teoria va ser la meva preferida, perquè vaig entendre molt bé com estudiaven els vins i em va parèixer bastant curiós i interessant. La roda dels vins em va sorprendre, perquè vaig descobrir que valoració dels vins és molt extensa. En general, el power-point que ens van ensenyar em va agradar molt com estava fet. Després, la part pràctica també em va ser agradable, excepte la olor de residus. Però em va agradar molt. Va ser més didàctica. L’estudiant de la facultat d’enologia ens va ensenyar un procediment que es duia a terme per a valorar el sabor del vi. Em va parèixer divertit. Ell ens va repartir una copa de vi, la internacional, la que utilitzen per les valoracions dels vins. Allí, després, ens va ficar aigua amb un àcid, i després amb un altre àcid. Nosaltres teniem que dir quin àcid creiem que era més sec. No va ser fàcil, al menys per a mi. L’enòleg també ens va proporcionar tres olors i havíem d’endevinar què era. Va ser complicat però molt divertit, ja que havien opinions diferents entre nosaltres. És bo desenvolupar els sentits de manera més o menys paral•lela.
Em seria de gust si ens donessin la oportunitat de repetir la pràctica.
Lluis Cid Prieto, 3er ESO A
Penso que aquest treball ha estat força bé. La part teòrica ha estat una mica avorrida i llarga. La part que més m’ha agradat del power point ha sigut quan ens ha explicat com s’ha d’agafar una copa i els diferents tipus de sabors.
Està clar que el que més m’ha agradat és la part pràctica, quan hem degustat els diferents sabors i tots exposàvem el que pensàvem sobre quin sabor era cada tipus de solució. També m’ha agradat molt veure les expressions dels companys de la classe quan els tastàvem ja que ha sigut molt divertit.
Els recomanaria el taller l’any vinent als que faran tercer ja que és un taller diferent i interessant, és a dir, moltes vegades ens fan xerrades sobre l’alcohol o les drogues, però del vi mai ens en havien fet cap, i ha estat molt bé i he après coses noves que no sabia i si no hagués sigut pel taller no ho hagués sapigut mai.
La part del power point podria ser més divertida i agradable, és a dir, en paraules més adequades al nostre nivell i més esquemàtic, ja que no s’hagués fet tan pesada si no hagués hagut tanta lletra.
Pos a mi no me va agradar molt, el unic que em va agradar va se lo de olorar les esencies. Trobo que el power point estaba ben fet, pero no per a nosaltres, ja que la majoría de coses que posava al power point eren molt lioses y dificils de entendre (per lo que ens va explicar l’home). Personalment en general no me va agradar molt, pero per lo menos va vindre y ens va explicar algo, també va ser divertit vore a alguns alumnes fen mala cara per les esencies, lo de provar el “vi” o el ácid, tampoc va ser molt emocionat, pero bueno, pero menos l’home ho va explicar “be” mes o menys.
El taller em va agradar bastant. La part que més em va agradar, i crec que tots estem d’acord va ser la pràctica i la que menys el power ja que es va fer massa llarga i avorrida.
També hem de tenir en compte que a la nostra classe va ser un dilluns a primera hora però encara així, la meva recomanació per a l’any vinent és deixar més temps a la part pràctica ja que va ser la més divertida i en la que es va demostrar millor la dificultat d’aquesta carrera.
Espero que es repeteixi l’any vinent ja que va ser interessant i dono les gràcies al professor de biologia Vicent Ramiro per buscar aquests tallers i a la URV per oferir-los i fer-nos conèixer la varietat de carreres que podem escollir.
Respecte al taller que vàrem fer el dilluns passat ha estat una bona experiència, encara que si haguéssim vist el tema amb el que és tractava el taller ens hagués resultat més original. Per a mi la pràctica de esbrinar les olors d’alguna cosa ha estat bastant entretinguda, ja que ens ho hem passat molt bé mirant-nos les cares que fèiem quan oloràvem alguna cosa rara.. La pràctica de com podem captar les diferents olors i colors també ha estat entretinguda perquè no sabia com fer el soroll de la boca amb els àcids que ens va fer provar, i el gust no era molt bo.
La teoria ha estat un poc avorrida ja que, la classificació dels colors de vins i més coses, se’ns ha fet bastant llarg.
Recomano que l’any que ve els que facin Tercer a aquest institut, pugui disfrutar el taller, pugui aprendre coses noves, i pugui introduir un poc el tema del qual s’aprendrà.
També recomano que hi hagi més part pràctica que teòrica ja que ha estat la més divertida.
Primer que res m’agradaria agrair l’Antoni per venir a fer el taller . El taller en general ha estat bastant bé, però m’agradaria especificar alguns punts en concret que s’haurien pogut millorar:
1. El taller tractava dels sentits, moltes de les coses que va explicar l’Antoni al principi, ja les saviem, tot el ”rotllo” dels sentits per ser exactes. Ja ho se que van afegir lo dels sentits per tal de fer fer-ho mes entenible per a nosaltres ja que serà una de les coses que estudiarem aviat, pero, podrien haver parlat nomes sobre els vins ja que eren coses de les qual no teníem coneixement previ, per tan nomes vull dir que el tema del taller podria haver estat nomes els vins. Probablement m’hagués agradat mes.
2. Fent referencia al punt 1, si s’hagués suprimit tota l’estona d’explicació sobre els sentits, ens hauríem estalviat bastant temps, el qual faria obtenir mes temps per fer la part practica, però com que vam acabar el taller del Dilluns justos sense que ens sobrés temps, un cop suprimda l’explicació, suposo que podrien afegir mes components per tastar/olorar ja que seria molt mes interessant, ja que beure acid cítric i tetric a les 8:30 del matí no es precisament el que vol fer un.
3. Tota l’explicació dels vins, el seu color, gust etc. va estar bastant be però m’agradaria dir que era bastant breu, es podria haver fet una miqueta mes llarg encara que no tant, es podria fer mes llarg nomes suprimint tot l’esmentat al punt 1.
Jo recomanaria el taller als de tercer l’any que be l’únic que amb els canvis esmentats anteriorment. També he de dir que he aprés moltes coses que no sabia com per exemple que hi havia una telaranya dels gustos. En fi, va estar genial.
Aquest taller ha estat en part divertit i en part aborrit, ja que el power point si haguès tingut més animacions i haguès estat més curt i més ben explicat no hauria sigut aborrit, però la part de degustació ha estat bastant bé perquè m’he donat conté que és més difícil saber d’on prove l’olor sense altres tenir l’objecte davant.
Crec que s’hauría de repetir en altres cursos aquest taller, ja que es perd classe de biologia i geologia es surt de la rutina de tots els dies i es algo diferent que esta bastant bé.
Encara que el que vam degustar no tenia molt bon sabor recomanaria el taller als companys que no l’han pogut fer, ja que s’aprenen moltes coses noves i de una forma bastant divertida.
Sincerament esta xerrada ha estat bastant bé. Generalment ha estat tot bé però algunes explicacions de la part teòrica s’han fet una mica llargues i pesades. Potser si el professor Vicent hagués explicat una mica antes sobre el tema, la xerrada potser hagis estat millor ja que sabríem de que es tractaria. Però en general ha sigut molt interessant.
El que més ha sigut interessant ha sigut la explicació de com agafar una copa. I el més divertit ha sigut el taller que m’ho vaig passar genial. Vam provar l’aigua amb els dos àcids i tenia un gust fastigós. També va està molt bé quan vam distingir els tres tipus d’aromes.
Recomanaria aquest taller per als alumnes però que ja sàpiguen del que va el tema i també ha estat bé ja que em aprens sobre el tema del vi.
Aquest taller m’ha semblat bastant interessant per que ens ha ensenyat a descobrir i gaudir dels aromes i sabors dels productes. Personalment m’ha semblat curiós per que t’obre una porta a conèixer millor els teus sentits.
També he de dir que possiblement seria més interessant que la xerrada, en lloc de tractar el vi, tractes productes apropiats per a la nostra edat, com ara mel, xocolata, fruites…
Crec que aquest taller seria més interessant per a gent que li agradés el vi.
El taller principalment no era d’interés; el power point era un tostón, hi havia massa informació dels sentits, quan el tema principal era el vi, l’unic que va estar bé van ser les explicacions per a degustar e identificar el vi. En canvi la part de la practica va ser força divertida: els olors de les ampolletes eren impossibles de adivinar, tots feien olor a aigua de claveguera; la degustació dels vins va ser interesant, els dos tenien sabor a ambientador. Podrien millorar molt la presentació del taller. 🙂
Personalment, el taller a estat bé l’únic que a fallat a sigut el power point perquè hi havia coses que no s’entenien i havia poques animacions acompanyat de paraules molt tècniques, la part de tastar el àcids i olorar les essències bones i dolentes. Jo ho seguiria fent els anys pròxims canviant una mica el power point per a que es puges entendre més i posar més animacions.
El taller que vam realitzar el dilluns passat em va semblar molt interessant, ja que sempre m’havia preguntat com podien els enòlegs reconèixer totes les olors que poden tenir els vins. El seu treball és molt interessant i han d’estar molt ben preparats per a poder classificar un vi, fins i tot només usant la vista.
També m’ha agradat saber que el vi canvia segons d’on procedeix, i les feines que es duen a terme a l’URV i al seu celler experimental, on es cultiven tots els tipus de vi existents.
Poques coses són les que es podrien millorar, tot i que el power point podria usar un llenguatge més fàcil d’entendre i, en la meva opinió, s’hagués pogut augmentar la part pràctica, per exemple, fent olorar més essències o que ell ens donés els pots i uns noms, i nosaltres haver de dir quina olor pertanyia a cada nom.
També haguéssim pogut combinar la part pràctica amb la teòrica, i no primer acabar una i desprès l’altra.
El que més em va agradar va ser saber com és el seu treball, saber com valorar un vi i com agafar una copa i que al power point, en pocs minuts, hagués estat tan ben resumit tot el procés de producció i degustació de vi.
Amb tot això, jo recomano que es torni a dur a terme aquesta pràctica el curs vinent, ja que és un tema que pot interessar a tothom i es duu a terme una pràctica original i diferent.
Aquest taller ha estat prou bé. La part del power point, ha estat una mica aborrida, peró la pràctica ha sigut divertida.
El power point a sigut llarg, hi havien coses interessants, com ara com agafar una copa, i els diferents exercicis amb ella, però com tots volien fer la pràctica no hi feien cas.
Jo crec que aquesta xerrada va estar molt bé, perquè ens va ensenyar que les coses que hi ha al nostre voltant no son tant simples com semblen, perquè per exemple una copa de vi conte moltes propietats per analitzar que si no ho ens haguessin explicat no ens hauríem fixat.
El que més hem va agradar de aquesta activitat va ser quan ens va passar les especies per a que oloréssim i endevinéssim que eren, em va semblar curiós, ja que eren especies que son properes a nosaltres, però sense veure-les se’ns feia difícil reconèixer-les.
El que menys em va agradar va ser tastar el àcids que ens van donar, perquè em van deixar un mal sabor tot el matí.
El power point em va semblar interessant, tot i que crec que si ja haguéssim donat algo d’aquests tema ens hagués sigut més fàcil entendre’l.
Crec que estaria molt be que es repetís aquest taller l’any vinent amb els de tercer perquè es interessant, però crec que seria millor abans haver parlat sobre aquest tema així ho entendran més ràpid.
El taller d’enologia, personalment, m’ha semblat diferent a altres activitats i xerrades que normalment fem. Ha estat interessant i agradable.
L’explicació teòrica del taller va ser bastant clara i fàcil d’entendre, amb la utilització d’un vocabulari adequat per al nostre nivell, tot i que m’hagués agradat que ens haguessin exposat un poc més d’informació de cara al grau universitari en si.
Crec que parlo per la majoria de nosaltres, quan dic que la pràctica va ser la part més curiosa. No obstant, m’hauria agradat olorar més substàncies i potser fer alguna activitat sobre el taller, com per exemple determinar l’olor d’algun vi.
Estaria bé que l’activitat la pugessin gaudir els alumnes de tercer durant més anys.
Laia Tonda Llombart 3B
Personalment, aquest taller m’ha agradat bastant, encara que al principi se m’ha fet una mica avorrit. Crec que amb menys explicació i algunes imatges més hagués estat més entretingut.
Hem après que el nostre cervell no sap diferenciar entre diferents substàncies o aromes si no els pot veure. També, altres coses curioses com ara que les copes per a les cates tenen una forma determinada, de tal manera que si la poses de costat el vi no caigui.
La millor part ha estat la degustació de les substàncies i quan em olorat les tres essències, ja que em posat a la practica el que ens havien explicat abans.
Sembla fascinant que hi hagi tants de vins diferents, i que de un sabor tant bàsic hi hagin tants de subgrups d’aquest. Recomanaria aquest taller als altres alumnes.
Aquest taller m’ha agradat molt, ja que hem après d’on prové el vi i tots el tipus de vi que és poden fer depenent de con és cultiva.
La part del power point ha estat molt interessant. Aquest noi s’explicava molt be i crec que ens ha sabut transmetre la seva passió pels vins.
La part del tast ha estat molt divertida i curiosa. Al principi el tast pareixia que tindria molt mal gust, i així era; feia molt mala olor però desprès al fer el tast ingerint oxigen el sabor canviava molt, fins i tot tenia bon gust. I el mateix va passar amb el segon tast.
Olorar les diferents aromes va ser divertit. N’hi havia que feien mala olor i d’altres que de molt bones; com va dir ell, va ser difícil reconèixer les aromes sense saber el que era.
En fi, que em va agradar molt i no hem molestaria repetir-ho.
Personalment aquest taller m’agradat ja que hem après a fer una tast de vi i a reconèixer diferents tipus d’olors. Al principi quan ens va mostrar el powerpoint amb els passos que s’havia de seguir per poder fer el tast d’un vi va estar força avorrit ja que la majoria de paraules no ho enteníem per que potser eren massa tècniques, després quan ens va nombrar els diferents tipus de vins segons si eren blancs o negres va estar interessant per que sempre havia sentit nombrar alguns tipus de vins com per exemple ”Cabernet”, la gran part de noms hem eren familiars.
Primer ens van passar tres tipus d’olors els quals havíem de reconèixer, el primer feia olor a albercoc el segon a violeta i el tercer es podria apreciar una olor un poc desagradable, però en si aquesta pràctica va estar força be perquè vam posar a prova el nostre olfacte. Quan ja vam passar a la part mes practica em va agradar mes per que vam poder fer un tast o per lo menys intentar-ho, en va ensenyar dos tipus de tast, el primer que vam fer sols era menejar la copa en circuls i muntar-la i baixar-la per a que entres oxigen i empassar-t’ho i l’altra era un poc mes difícil, havies de seguir els mateixos passos que a la primera però abans de tragar-t’ho agafar aire unes vàries vegades i després tragar, el qual consistia en notar més l’acidesa del acid. però en general la practica va estar molt bé, ho recomano als alumnes que ara fan 2n d’ESO.
Aquest taller ha estat prou interesant ja que, moltes d’aquestes coses no ho sabiem. També ha estat un poc difícil d’entendre ja que no ho em donat a classe. Per una altra part ha estat distreta ja que no es una cosa molt important però quan ho fas t’hi entra un poc d’interès. El que més m’ha sorprès es la dificultat del nostre cervell que hi te per diferenciar els aromes quan no els tenim davant, es a dir no els podem observar.
Jo recomanaria que tornessim a fer aquest taller una altra vegada però quan ja haguéssim donat un poc mes del tema dels sentits. En principal, a estat una pràctica prou distreta i interesant.
Aquest taller ha sigut molt interessant ja que no hem fet res paregut a això. El tast ha sigut el que més m’ha agradat perquè no havia provat mai l’aigua en àcids. També hem après com es fa un tast que no tenia ni idea que n’hi havia i els diferents tipus de raïms i vins que hi ha a tot el món.
La explicació per a mi ha sigut un poc llarga, ja que al final ja ens començàvem a avorrir però quan vam fer el tast ja ens vam animar més i estar més interessats amb el tema.
La veritat jo no sabia que hi havien universitats sobre el raïm i el vi. El noi que ens va fer la carrada va ser molt amable i molt interessat en el que pensàvem de l’explicació, dels vins i de que si ens va agradar.
Aquest taller per una part no m’agradat perquè era una cosa que al principi no m’interessava i el powerpoint era una mica avorrit i hi havia coses que nosaltres encara no hem estudiat i si ho haguéssim estudiat sabríem de que aniria el tema. Pero no me puc queixar de que no hi havia una part interesant i la millor part de la practica ha sigut olorar les essències dels potets petits de diferents olors i també degustar els dos àcids. Es molt difícil saber d’on prové un olor quan no tenim l’objecte que estem tastant davant . M’agradaria tornar a fer alguna practica sobre les essències.
A mi el taller em va agradar molt i va ser bastant entretingut. Des de el meu punt de vista va ser una de les millors xarrades que he rebut mai en tots aquests anys. Normalment els tipus de exposicions que ens fan no em solen cridar molt l’atenció, però aquesta ha sigut diferent, ja que el meu avi des de petita m’ha estat explicant el procés d’un bon vi, i ha sigut com una volta al passat.
El noi que ha estat exposant aquest tema, ho ha fet amb molta professionalitat i amb una serietat adequada i sovint, li afegia tocs de diversió, i resultà ser molt divertit.
Per a mi la millor part va ser quan ens van fer olorar aquells petits pots on hi havien diferents olors, ja que tots teniem intriga de saber de quina fragància es tractava.
Recomano que aquest taller es torni a repetir per als pròxims alumnes de tercer.
Elisa Ortí, 3rB.
La xerrada va estar bastant bé, ja que vaig aprendre moltes coses sobre el vi. La part del PowerPoint no hem va agradar massa, hem vaig avorrir un poquet, i les parts mes divertides van ser quan provàvem el vi i quan vam olorar els potets.
A mi el taller m’ha agradat bastant, ja que a estat molt divertit.
La part que he preferit ha sigut la degustació. També hem va interessar com agafar la copa i quanta quantitat hem de posar-ne dins.
El que no em va agradar molt va ser el power point perquè es va fer mol pesat. Jo l’aguissa fet una mica més curt així aguissem fet més practica i menys teoria.
El que m va més del power point va ser la gràfica on posava tots els gustos que poden tenir.
Aquest taller ha estat bastant bé, ja que hem après molt sobre el tema dels vins, els diferents tipus de vinyes. M’ha agradat molt la part de distingir les olors que ens van deixar i també la part de degustar els dos àcids. El que menys em va agradar va ser la part teòrica, es va fer un poc avorrida i el “power point” duia paraules poc entenedores.
Ho recomano per als meus companys que ho provin l’any vinent a tercer, que s’ho passaran molt bé i es divertiran molt. Però podrien fer menys part teòrica i més part pràctica.
Aquest taller sobre l’estimulació dels sentits ha estat força interessant.
Considero que l’explicació ha estat molt ben elaborada amb un power point de fons on s’il•lustren algunes imatges explicatives i altres mes teòriques.
Tots els alumnes hem pogut posar-nos en la pell d’un catador i detectar els diferents àcids i sensacions presents als vins sense alcohol. Per a que tots els alumnes estiguin més familiaritzats amb aquest tema, estaria millor fer aquesta pràctica desprès d’haver estudiat la part teòrica a classe.
Efectivament, recomanaria el taller per a cursos vinents ja que podrem aplicar alguns coneixements bàsics.
En conclusió trobo que és una bona experiència per part dels alumnes i de l’enòleg que ha tingut el gust de fer la xerrada ja que ajuda a incorporar futurs estudiants a cerca de l’elaboració del vi.
A mi aquest taller no ma agradat mol, però el xic que va vindre a explicar l’activitat era molt amable i ho explicava bé, i amb lentitud per a que ho entenguem.
Però el tema del vi de com fer-se i com produir-lo trobo que no és un tema que agradi al nois de 3er ESO.
L’única cosa que vaig trobar interessant va ser com fer una tasta de vi.
Aquest taller seria més útil si ja aguesim fet el tema que parlava sobre el gust a Biologia i Geologia.
Aquest taller que vam fer el dilluns, em va agradar bastant, no va estar molt aburrit, excepte quan va escomençar a explicar lo de la via retronassal, perquè no s’havia del que parlava. Menys el powerpoint, la practica va estar molt bé, i més quan vam començar a olorar les aromes i barrejar la copa d’una manera o una altra. La practica va estar entretinguda i, no dic que m’ho vaig passar bé, però va estar “divertida”.
Jo crec que ha estat un taller força interessant, ja que sempre m’ha agradat aquest tema. En aquest taller me n’he pogut adonar que és molt més difícil del que em pensava reconèixer olors sense veure l’objecte d’on prové aquest olor. Per tant, podria dir que les essències han estat la part de la xerrada que més m’ha agradat.
També ha estat molt bé la part de tastar els dos àcids, tot i que tenien un gust un poc desagradable, però ha servit per a diferenciar els dos tipus d’àcids.
Per a mi, la part menys divertida ha estat el power point, ja que possiblement feien falta animacions i un vocabulari més clar i entenedor per al nostre nivell, ja que encara no hem donat el tema dels sentits.
En la meva opinió, acurtaria un poc l’explicació i faria més proves d’olorar i tastar ja que per a la majoria de gent és la part més entretinguda.
En general, el taller m’ha agradat molt i l’he trobat bastant interessant, així que el recomano per tots els interessats, i els que no tant, per poder aprendre’n una mica.
Voldria separar el que va ser la part teòrica de la pràctica per donar la meva opinió.
En un principi, ens van posar les copes sobre la taula, i això ja ens va cridar l’atenció des del primer moment.
Però aquest interès va anar desapareixent quan l’enòleg ens va començar a introduir el Power Point, personalment, un mica avorrit i amb aspectes que no ens interessaven (afegiria més animació a les presentacions per tenir-nos més atents).
Després ens van deixar una estona “d’experiència” amb les tastes, prèviament explicat el procediment i l’objectiu.
Aquesta idea em va semblar força bona, ja que així vam poder comentar amb els companys el gust, les olors, i divertir-nos una mica.
Penso que es tracta d’un taller força interessant, introductori al següent tema dels sentits, tot i que jo l’hagués adreçat una mica més a la nostra edat i interessos.
la meva opinió es la pràctica ha estat prou bé,el power point trobo que tindria de ser mes entenedor i no tan llarg,perquè encara que ell ens ho expliques el power tenia coses que no s’entenien bé, s’ha d’adaptar per a nosaltres, el que mes em va agradar va se la part de les degustacions i de olorar els potets amb el líquid. Per a l’any que be jo u tornaria a fer perquè es una classe mol interessant aprens cosses noves i ja surts de la rutina de sempre.
La experiència d’aquesta xarrada ha sigut bona. La part teòrica ha estat un poc aburrida per al meu gust, considero que haurien de fer un esquema amb les coses mes importants i explicar-ho un poc. Crec que el que fa especial ha aquesta xerrada és que és diferent, ja que en veure els gots al entrar a classe tothom deia:
– Que farem? Per a que es això?
Se’ls veia força interessats amb el taller (degustar les diferents solucions, olorar i diferenciar els aromes…) per lo tant penso que ha estat una manera divertida d’ensenyar als alumnes.
S’hauria de repetir per al curs vinent, ja que ens dona una idea del tema que treballarem pròximament i ens ensenya nous conceptes sobre el vi tot i no tastar-lo.
Crec que la experiència estat satisfactòria. Tot i que gran part de la xerrada ha pogut estar una mica avorrida, a causa del poc coneixement que tenim sobre el tema, hi han hagut moments on les coses que ens explicaven eren interessants, sobretot perque hi han coses que no haviem sentit mai i ens podien parèixer extranyes.
En definitiu, ens quedarem amb la part bona, ens hem saltat classe de bio. xD
El taller va estar bè el que mes m’agradat va ser com podies posar la copa . El power point va ser aburrit no estava ven explicat al power point totes aquelles cosses estava molt soso el power tambè hem va agradar olorar les esencies.
Aquest taller ha estat bastant bé, ja que ens hem saltat classe de biologia. La part del powerpoint ha estat aborrida ja que tot el que surt encara no ho hem donat i ens seria mes fàcil entendre-ho si ho hagesim donat, no m’interesa molt aquest tema tot i que crec que es interessant saber-ho. la part de olorar les essències ha estat bé i, tenia rao, es molt més dificil saber d’on prové un olor si no tens al davant ”l’objecte” d’on prové.
Aquest taller a estat bastant be el que mes m’agradat ha sigut la prova dels acids, i fer l’exercisi, el power point ha estat una mica aburrit, perque no s’entenia be jo agues posat mes animacions, tambe m’agradat olorar les esencies.
Al principi me quedava dormida ja que l’explicació se fa molt pesada, però quan hem començat a explicar com és feia el vi, com s’agafava la copa, com tastar-lo ja m’he despertat una mica més. La pràctica ha estat entretinguda però els sabors eres fastigós i no podia agafar l’oxigen com ell dia desprès de tindre els àcids a la boca.
Hi havien al Power Point coses que no s’entenien molt bé hi a les que era difícil prestar atenció.
M’ha paregut molt curiós que hi hagin persones que puguin reconèixer tants sabors i olors amb qüestió de pràctica i experiència, encara que jo això ja ho sabia.
Bé, que en general la pràctica ha estat molt bé. El moment de reconèixer olors i encara que els sabors no m’han agradat també ha estat molt entretingut, jo els ho tornaria a fer als següents anys.
Laia, el teu comentari ha estat editat per ajustar-se als criteris de registre adequat i correcció.
A mi el taller m’ha agradat molt ja que per part de saltarnos clase ha estat divertit. Crec que la part teorica del power pont ha estat molt llarga i pesada ja que tots teniem ganes de fer la part practica i poder provar coses, en aquest cas, aigua amb gustos a àcid citric i àcid tartaic.
Per una altra part, la part en que ens feien olorar potets en diferents olors ja que va ser divertit i havien bones olors i males olors i feia gracia veure la cara que feien els companys al olorar un pot amb mala olor.
Marc Casanova Falcó 3r D
Així que una de les coses que t’ha agradat del taller és saltar-te la classe de Biologia i Geologia?
La xerrada ha estat força bé. Cal dir que alguns conceptes de la part teòrica no m’han agradat massa ja que la classificació, la identificació, els gustos i les aromes dels vins se m’han fet un poc llargues tot i que considero que també es interesant saber-ho.
Està clar que la millor part del taller i on m’ho he passat millor, ha estat la cata d’aigua amb els dos àcids, tot i que el gust era molt desagradable. També ha estat força bé l’activitat de distingir els tres tipus d’aromes. Per últim, la cosa que m’ha cridat més l’atenció, que ha sigut l’explicació de com agafar una copa, ja que ho puc aplicar-ho en un futur.
Jo recomanaria fer aquest taller per als alumnes del curs vinent, ja que com bé ha dit el professor Vicent, aquesta xerrada ens introdueix amb al tema que començarem pròximament i també perque hem aprés alguna que altra cosa interesant. Jo proposo al noi que resumeixi un poc la part teòrica i que prepari més cates amb begudes i amb aromes ja que ha estat la millor part en diferencia de la xerrada.
LAIA ACCENSI SALES 3r ESO A
Personalment, aquest taller m’ha agradat bastant, ja que hem après el procés que ha de seguir la vinya per ser transformada en vi, i els diferents gustos i sabors que té depenent de com i on és cultivada.
La part pràctica per a mi tenia un procés d’augment, ja que al principi ens parlava de la formació de vins i després dels tipus de sabor i de les classes, un tema que m’ha interessat més.
Però la part més interessant i agradable ha estat posar la teoria a pràctica, perquè degustar les diferents solucions que hi havia i poder olorar i diferenciar els diferents aromes ha estat una forma molt divertida de comprendre que el nostre cervell té dificultat per diferenciar els aromes quan no tenim l’objecte que estem provant davant.
No m’importaria tornar a repetir la pràctica a quart, ja que ha estat divertida, tot i que com a consell, el power point podria tenir més animacions o tenir en alguns casos un vocabulari més entenedor. L’explicació en si va ser bastant clara i completa.
El recomanaria a tots els companys que no l’han pogut veure o a informats que vulguin saber més sobre la formació dels vins, el que duen a terme a l’URV i com s’aprèn a reconèixer entre més de 100 sabors diferents.