Estimulació dels sentits

Entre ahir i avui, els alumnes de tercer han realitzat un taller sobre la percepció d’estímuls gustatius i olfactius. L’activitat, oferida per la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha estat a càrrec de l’Antoni Sánchez. Aquest enòleg ens ha explicat el procés que ha de seguir un bon catador per detectar els sabors i aromes del vi. El taller ha finalitzat amb una cata de dues mostres d’aigua amb dos àcids presents als vins (res d’alcohol!). Els alumnes també han pogut olorar i tractar d’identificar diverses mostres d’aromes. Tot un estímul per als sentits!

Quina ha estat la vostra valoració de l’activitat, aquells que heu participat? Afegiu un comentari argumentant els aspectes que més us han agradat i els que menys, quines coses milloraríeu i quines deixaríeu com estan. Trobeu que s’hauria de repetir el taller l’any vinent a tercer? El recomanaríeu als vostres companys?

La vostra intervenció serà avaluada amb una nota. La qualificació no serà baixa si la valoració és negativa i viceversa, sinó que es tindrà en compte la vostra capacitat d’argumentar, de justificar els vostres arguments, i la correcció lingüística (registre adequat, ortografia…). Qui s’anima a començar?

67 pensaments sobre “Estimulació dels sentits

 1. Per a mi aquest taller ha sigut una experiencia unica ja que si no haguessin vingut aquests nois no hagessim sapigut mai les grans coses que hi han al mon del vi. Va estar molt be tot a mi per al meu gust el Power Point estava bastant elaborat amb bastantes fotos, definicions i esquemes. L’unic que no hem va agradar es que tot ho va fer el mateix i a mi m’hagues agradat que l’altre company que ens visitava ens hagues aportat algo al taller.
  Pero en general va estar tot molt be i va ser una experiencia molt agradable!!

 2. A mi em va agradar molt perque un tema com aquest no es del que et parlen dia a dia. La part que mes hem va agradar va ser quan olaràvem i provàvem l’aigua tambe el que hem va agradar va ser olorar les botelletes.
  El que canviaria seria el power point ja que era molt llarg, i la gent que no esta un poc informada no u entenia ja que no es un tema avitual.
  Jo ho recomanaria per als propers anys ja que vaig apendre coses noves, i es interesant.

 3. La xerrada en si, hem va agradar, el distinguir un vi, saber si es pot guardar mes temps o menys…
  El que hem va agradar menys va ser la part del power poins nomes pel fet de que es va saltar moltes coses ja que el tempos no ens permitia veure mes coses.
  En definitiva va ser una xerrada diferent a les altres, ja que a les altres nomes estas escoltant i cuan s’acba, a esta, en aquesta al tindre que degustar l’aigua, esbrinar els gustos, les olors, pos ha estat una xerrada molt bona.

 4. La practica que vam fer per aprendre a fer degustació de vins em va agradar molt perquè va ser molt interessant i ara quan anirem a un lloc i ens diguen hem de degustar un vi no ens vindra de nou.Encara que a mi em va agradar més la part de olorar perquè no havies de tastar res que no t’agrades, i a mi m’agradaria que vingues més sovint gent a explicar-nos coses perquè així canviem la rutina de sempre i a més a més aprenem coses noves i al mateix temps ens divertim.

 5. El taller en sí em va agradar, pero trobo que hi han coses millorables.
  Haurien de portar mes provetes amb olors (si es possible més agradables) i també olors de fruites, verdures o coses que de vista reconeixesim molt rapida i facilment per demostrar que cuan es veu es molt més facil, per que aixó d’ olorar va ser una dde les millors coses.

  El powerpoint l’haurien de fer una mica més facil i entendible, però en general ho vaig entendre bastant bé.

  També el que podríen fer es en lloc del ácid que es troba en el ví podríen portar suc de raïm (que no te alchol) i milloraria molt la practica i sería més realista.

  Atentament Stelian Viorel Glodeanu.

 6. Va ser entretinguda, ami em va agradar tot ja que va ser una classe diferent a la de sempre, podriem fer més classes com aquesta ja que surt de la rutina del de sempre i aprens coses noves, sempre es bo apendre coses noves. Tot va estar perfectament menys algunes aulors, ja que eren desagradables, una millora podria ser portar aulos agradable, pero per tot el demes va estar perfecte i el xic ho va explica molt bé.

 7. Jo crec que va ser una xerrada entretinguda i diferent a les xerrades que normalment ens fan.
  El que menys em va agradar va ser la part del power point ja que algunes coses no s’entenien, però la part de probar els àcids i experimentar amb els olors sense saber de què eren va ser realment productiu.
  Em va sorprendre lo difícil que es quina és la procedencia d’un olor sense tindre l’objecte davant,. Quan ens van ensenyar com catar els vins em vaig sorprendre de com cambien els gustos depenent de com els veus.
  En general m’agradat molt i tornaría a viure aquesta experiència si el power point fos més curt i més entenedor.

 8. Aquest taller em va agradar molt, sobretot la part en que ens va fer beure aquella mena d’aigua. El professor era molt simpàtic i un professional del tema. La part dels olors era un poc estranya. Hi havia uns olors estranys i altres més bons. Crec que aquesta pràctica l’haurien de fer els alumnes del curs vinent.

 9. El dia que ens van vindre a fer la xerrada esta nerviosa perquè els companys de les altres classe ens van dir que estava molt be i jo volia comprovar.

  Quan va començar la xerrada ja em va agradar ja que ens estava parlant de coses no sabíem. La xerrada va estar divertida per que mentre ell ens explicava coses nosaltres estàvem fer practiques de olfacte, i de gust, a mi les dos practiques en van agradar molt, però per la meva part podria a ver fet menys explicació i mes practiques ja que les practiques es el que ens va agradar mes. Per a mi això a sigut una nova experiència i a mi m’agradaria molt repetir-la ja que asta divertida i interesant.

 10. A mi aquesta xarrada hem va agradar per què nosaltres també vam col·laborar amb ells, no va ser allò de que parlaven ells sols a nosaltres també ens va deixar parlar i provar alguns sabors amb un got i després ens van deixar per a olorar una botelletes petites que dins hi havien alguns sabors extranys de flors o ous podrits. També ens van ensenyar com se olora un copa de vi i quan vi teniem que posar a cada got. Ens van donar per beure aigua amb llima, i olorar un sabor com si fosa de xocolata. Va ser molt divertit!

 11. El taller que consistia sobre l’enologia me va agradar molt. El que em va agradar més va ser la part de la pràctica dels aromes i la dels gustos dels líquids. El PowerPoint: hi havia molta informació que era molt avorrida, com quins tipus de vins existeixen, com els podem distingir, tipus de vins segons el gust… A mi me va agradar quan hi havia coses interessants com ara : la manera d’agafar una copa, o la quantitat de líquid que s’hi ha de posar, i coses que no sabia, com ara que en la vista se veia que el vi es es vell o d’aquesta temporada , i que hi havia un tipus de vi que es diu “pipí de gat”. Jo faria més pràctiques. En general recomano aquesta pràctica per als nens i nenes de 3er de l’any vinent per que es molt entretinguda i divertida.

 12. La práctica em va agradar molt i que també va ser molt divertida, el que m’agradat menys a segut el PowerPoint perque no s’entenia res.
  I el que m’agradat molt asegut, beure aigua amb lima i olorar les esencies i com se agafava la copa i també com se bebia.
  Les essencies que més m’han agradat han segut los que feien olor a violeta, poma i el que menys es el de Ous podrits. Que trobo que s’hauria de repetir l’any vinent a tercer perque es molt interesant i que poden aprendre moltes més coses.

 13. Jo crec que aquesta va ser una bona experiència, perque vam fer moltes coses divertides. Tot s’ha de dir que casi em vaig aufegar amb el vi perque els meus companys em van fer gràcia. Jo canviaria més que res el PowerPoint que no em va agrada molt. Podria estar mitllor fet. Però meu vaig pasar igualment bé!. Al principi pensava que no m’agradaria pero després em va agradar molt.
  El que tambè em va agradar va ser quan vam tenir que olorar anquelles botelles petites. Tots els olors em van agradar menys alguns.
  Èric Garrido Ginovart. 3 ESO C.

 14. Jo crec que va ser molt divertida a mi em va agradar molt ja que no va ser tota de escoltar sinó que mentre explicaven nosaltres oloràvem o provàvem l’aigua l’únic que no hem va agradar del tot va ser el power point ja que algunes coses no s’entenien molt be, ho recomano per a altres alumnes ja que es molt interesant i ens van explicar coses que ens poden ser útils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *