Cafè científic sobre el sistema immunitari

El dia 18 de novembre, a les 16:30h, tindrà lloc a la cafeteria de l’Institut Ramon Berenguer IV el Cafè Científic La cara i la creu del sistema immunològic, a càrrec de Maurizio Gentile i Antonios Lioutas. Es farà una introducció sobre la importància diària de la immunologia en la nostra vida, des de les vacunes i al·lèrgies fins els trasplantaments. També s’explicarà com el sistema immune ens ajuda, però també pot convertir-se en un perill per a nosaltres. En primer lloc els científics ens explicaran de forma clara i entenedora els coneixements bàsics del tema per poder promoure la formulació de les nostres preguntes.

Maurizio Gentile està acabant el seu doctorat en immunologia a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mediques (IMIM). Forma part d’un equip d’investigadors que juntament amb un equip d’EUA van descobrir que la mucositat de l’intestí, entre altres funcions que ja es coneixien, també prevé contra reaccions inflamatòries que es donen per tal d’atacar determinats antígens, i això és un camí per trobar tractaments contra malalties com la de Crohn i la colitis ulcerosa. Antonios Lioutas va créixer a l’illa de Creta, Grècia. Va estudiar biologia de plantes a Creta i va fer un màster en biotecnologia de Plantes a Wageningen UR, Països Baixos. Actualment és al Centre de Regulació Genòmica (CRG) a Barcelona acabant el doctorat en biologia molecular cel·lular.

Aquest cafè científic està obert als nostres estudiants i a les seves famílies, així com a tot el professorat. No hi podeu faltar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *