Educació per a la ciutadania

Es va començar a impartir el curs 2007-2008, i va arribar carregada de polèmica. A determinats sectors de la societat i grups polítics i d’opinió, els semblava que alguns aspectes del currículum d’aquesta matèria, com ara la visió del model de família o el tractament de l’homosexualitat, constituïen una mena d’adoctrinament ideològic. Aquests grups van fer molt de soroll, incloent-hi manifestacions en contra i objeccions a cursar-la. Ara, amb el nou govern i la futura nova reforma educativa, Educació per a la ciutadania desapareixerà, i serà substituïda per una nova matèria anomenada Educació cívica i constitucional.

 • Per què creus que va aixecar tanta polèmica en el seu moment aquesta assignatura?
 • A qui penses que pot molestar o incomodar els temes que tractem en ella? Per què creus que és així?
 • Quins canvis suposes que hi haurà en la nova matèria respecte a l’actual Educació per a la ciutadania? (per informar-te pots llegir aquest enllaç)
 • Què hi penses tu? Eliminaries la matèria? La canviaries per una altra? En cas afirmatiu, que hi faries en el seu lloc, i per què?

Anem a participar en un fòrum en què tractem aquestes qüestions i d’altres que se t’ocorren i estiguen relacionades, des de la pròpia assignatura d’Educació per a la ciutadania. Pots trobar més informació en els següents enllaços:

Quan participes a un fòrum a Internet, ja saps que hi ha algunes normes que cal seguir:

 • Escriu correctament: és un fòrum, no un xat o un missatge de text a un mòbil; tots els usuaris t’han de poder entendre. Escriu paraules senceres, evita les errades d’ortografia i utilitza de forma adient els signes de puntuació.
 • No insultes ningú ni utilitzes arguments ofensius. Pots defendre les teues postures de forma respectuosa.
 • Aquest fòrum presenta moderació. Això vol dir que els teus missatges no es publiquen immediatament, sinó que abans han de ser acceptats per l’administrador del fòrum. No es publicaran missatges il·legibles ni ofensius, que parlen de temes que no corresponen al fòrum (off-topics), o que busquen provocar o crear enfrontaments (trolls).

Les teues aportacions seran valorades en la nota, no sols pel número d’intervencions, sinó també per la qualitat de les mateixes i el nivell d’interacció amb la resta de participants.

Qui s’anima a començar?

19 pensaments sobre “Educació per a la ciutadania

 1. Aura te tota la raó, ja que hi han temes poc interessants com la política, com ja ha dit ella.
  Es vertiat que hi podrien posar temes més interessants, ja que en aquesta edat la política no és molt important per a nosaltres, en canvi altres temes que ja em donat com els drets humans o el racisme són molt més importants.

 2. A mi, sincerament m’ha agradat bastant l’assignatura de Ciutadania, tot i que hi han temes que no son de gaire interès, com ara la política, crec que s’haurien de fer temes més interessants, com ara el racisme, que personalment crec que és prou interessant.
  Finalment, crec que no haurien de treure aquesta assignatura, sols ficar temes més interessants, personalment ha estat prou bé aquest curs i m’ha agradat molt.

 3. Jo crec que xena te raò quan diu que Ariadna te raò,
  és una asignatura en la qual es parla i es comenta el que nosaltres opinem i és una manera de informar-nos sobre temes de política, discriminació i altres que són molt importants per a la educació i més a n’estes edats.

 4. Per què creus que va aixecar tanta polèmica en el seu moment aquesta assignatura?

  Segurament la gent pensava que el llibre ensenyaria uns ideals als estudiants i tots pensarien igual.

  A qui penses que pot molestar o incomodar els temes que tractem en ella? Per què creus que és així?

  Es possible que a alguna gent li molesti que es tracti política, ja que es deuen pensar que tractem sobre quin sistema polític es el millor i no deixem llibertat d’elecció.

  Quins canvis suposes que hi haurà en la nova matèria respecte a l’actual Educació per a la ciutadania?

  Segurament s’eliminaran temes d’homosexualitat i s’incorporaran temaris sobre propietat intel·lectual…

  Què hi penses tu? Eliminaries la matèria? La canviaries per una altra? En cas afirmatiu, que hi faries en el seu lloc, i per què?

  Crec que l’assignatura ja esta bé, o que per molt que canvien el llibre molts conceptes seran els mateixos, a més amb una hora ala setmana no hi ha temps a acabar tots els temaris.

 5. Aquest curs ha estat molt i molt dificil.Algunes materies més que les altres…
  Les notes han estat molt baixes,apeçar de l’esforç que he demostrat.
  Potser no he demostrat el que havia de haver mostrat,i ara a final he de fer en que no he fet durant els nou mesos de curs.
  Em veig molt apurada,però estic segura que m’en surtirè!
  Les asignatures que man costat més han sigut matematiques,fisica i quimica,biologia ia geologia i les llengües.
  Aproximadamen tot!
  La classe m’ha agradat bastant,ha hiagut molt de companyerisme!I les anectodes viscudes,no s’olbidaran mai! 🙂

 6. La assignatura es bastant interessant, l’única cosa es que s’acaba fent un poc pesat pero m’agrada. Crec que aquesta assignatura no cal canvia-la ni treure-la però si la volen treure ells faran.

 7. A mi no m’ha agradat perquè no m’agraden aquests temes de política i sobre el racisme i tot això perquè ja u an explicat moltissimes vegades i tots som concients del que fem. No em fet molta cosa, em parlat i ens ho em passat millor que en altres assignatures per tot i això jo la treuria.

 8. A mi no m’ha agradat molt, perquè se m’ha fet una mica aburrit i els temes que hem tractat no m’han agradat…
  És una assignatura que per mi no cal treure-la perquè és una assignatura una mica més lliure que no cal treballar tant i a la gent li agrada parlar i dir tot el que pensa sobre els temes de classe o dels que parle el llibre.

 9. doncs jo penso que aquesta assignatura es bona per a aprendre bastants coses com es per exemple, l’educació cap a la gent nova, i cap als altres també, es una mica de tot que algunes coses ens agraden i d’altres no, hi ha de tot. però jo crec que es una assignatura no s’hauria de traure perquè ja que es una assignatura bastant fàcil, s’arpen bastant.
  en general, m’agradat ha estat entretinguda, encara que et féiem anar de volit, mestree 🙂

 10. A mi m’ha agradat, perquè et parla de coses que altres llibres de l’institut no t’expliquen, com per exemple el de les tribus urbanes, l’homosexualitat(ho hem parlat a socials però no tractaba amb el tema)…

 11. Jo crec que Ariadna té tota la raò!
  Aquesta assignatura no la tindrien que treure, t’ensenya els valors més importants d’aquesta vida i el que hem de respecta.
  Pot ser que la pròxima assignatura sigui molt pareguda, però alguna cosa canviara igualment.

 12. A mi personalment aquesta assignatura m’ha agradat, perquè hem fet debats a classe sobre els temes parlats i treballats.
  El mestre ens ha explicat molt bè els temes de ciutadania i la classe ha estat atenta a les explicacions.
  Crec que no s’hauria de traure perquè et pot ajuda en temes i ensenyar-te coses que no sas i t’agradaria saber perquè a altres assignatures no t’expliquen.

 13. Crec que l’assignatura de L’educació per la Ciutadania ha estat molt bé, ens ajuda a veure com es la societat avui en dia, en saber que nosaltres vivim be, pero hi ha gen que viu en condicions molt pitjors que nosaltres i n’hi han d’altres que viuen molt millor. També he aprés sobre la democràcia, crec que aquí en aquest llibre encara ens posa algunes coses sobre política, perque el que passa es que hi ha gen, que a la nostra edat no te coneixements sobre la política i en aquesta edat tindríem de anar sabent coses d’aquestes. Pero sobretot el millor d’aquesta signatua es apendre coses, coses que no sabíem, es una assignatura distreta, que no hi tens que fer un gran esforç i es educativa.

 14. Per una part esta bé encara que no sabem quin serà el seu contingut.
  Però no esta bé perquè en aquesta assignatura s’ensenyen molts d’àmbits que no tots els joves no saben molt d’aquest tema.

 15. 1. Perquè els polítics i la gent pensaven que era com una mena de assignatura per a imposar coneixements als alumnes que en teoria ells creen una opinió personal sobre els temes.
  2. A la gent que no vol informar-se i tractar amb temes actuals com la homosexualitat, discriminació, maneres de governar, etc. Aquesta matèria en teoria no ha de afectar a ningú ja que només vol donar coneixement del món actual als alumnes que potser no tenen una opinió creada sobre un cert tema.
  3.Crec que la nova matèria no serà tan lliberal, ni tampoc amb cap objectiu com donar opinió, informar. Penso que sèrà una matèria per a imposar als alumnes coses que el govern vol que aprenguin i no coses que s’han de aprendre per a entendre bé la societat.
  4. Crec que és una bona matèria on s’aprèn més pel al dia a dia, ens informa sobre coses comunes a la societat i donen a entendre que tothom és diferent a la seva manera però que ens hem de respectar com a persones ja que no estem sols al món.
  No la canviaria ja que ensenya moltes coses útils.

 16. Educació per a la Ciutadania m’ha paregut una assignatura mol aburrida, perquè nomes feiem que escriure i traballar a la llibreta.

 17. Ciutadania és una assignatura interessant ja que explica algunes coses que molts de nosaltres ja sabem però que no coneixem de tot bé. Jo crec que no l’ haurien de treure per aquest motiu. Possiblement l’assignatira de l’any que bé sirà de aquest tipus, tot i que algunes coses les canviaran.
  Finalment crec que tots els anys hauria de haver alguna assignatura com aquesta hi ha que t’ensenya molt valors de la vida en que nosaltres vivim.

 18. La assignatura de Educació per a la ciutadania, no m’ha agradat molt perquè trobo que tot això son coses masa bàsiques que ja sabíem. L’únic que m’ha agradat es que algunes vegades discutíem sobre algunes coses pero en general la assignatura no m’ha agradat molt.

 19. M’ha paregut una assignatura interessant sobre temes que en envolten dia a dia en el
  nostre entorn. Penso que hauriem d’haver fer menys activitats al la llibreta i més activitats en grup , fer mes devats . Per que al final es fer un dossier i entregralo i no saps qui se ho ha copiat o qui a fet dia a dia els deures. M’agrda l’assignatura , penso que hagues estat be acavat de fer el llibre perque hi havien temes més interessants per poder treballar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *