Cap a la vacuna contra la sida?

El Clínic experimenta amb èxit una vacuna contra la sida que aconsegueix reduir la càrrega viral de la malaltia

Les proves, fetes a 24 persones, han determinat que la majoria dels pacients aconsegueixen augmentar les defenses

L’Hospital Clínic de Barcelona ha provat amb èxit una vacuna contra la sida que redueix la càrrega viral d’aquesta malaltia en la majoria de pacients. La vacuna aconsegueix durant un any el mateix efecte que els tractaments antiretrovirals cosa que significa que és la vacuna contra la sida que ha aconseguit més èxit.

La vacuna es dirigeix a combatre i controlar la infecció del VIH i s’ha testat en 24 pacients que no havien rebut tractament antiretroviral. Només en dos no ha tingut l’èxit esperat. (…)

Continua llegint »

Un pensament sobre “Cap a la vacuna contra la sida?

 1. Des de l’equip de coordinació de les PAU de Biologia ens fan arribar el següent missatge en relació a aquesta notícia:

  “Una companya vostra ens va adreçar una pregunta interessant, relativa a les “vacunes terapèutiques”, recentment de moda per un treball realitzat a l’Hospital Clínic de Barcelona, en què han desenvolupat una “vacuna terapèutica” per la sida. Hem demanat a un immunòleg de la Facultat de Biologia de la UB, que fa anys que corregeix examens de les PAU-Biologia i que per tant està al cas de què impartiu, que preparés un breu escrit sobre aquestes vacunes, en el context global de les vacunes i les immunoteràpies. El podeu trobar a:

  http://www.ub.edu/geneticaclasses/pau/recursos.htm

  i cliqueu a:

  Consideracions sobre vacunes (“Vacunes terapèutiques”, Vacunes preventives, Immunització passiva)”

  Crec que val la pena fer un cop d’ull a aquest escrit perquè no hi hagen confusions al respecte de la notícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *