ANIMACIÓ – ANIMACIÓN [cat][cast]

pencil.jpg

Sóc, de fa anys, un fanàtic del Flash. Qui em coneix en pot donar constància.

Vaig començar fent animacions amb la versió 4 i, encara que sembli extrany per un ex-alumne de Belles Arts en la especialitat de pintura, vaig introduir-me en la creació d’interactius programant amb llenguatge ActionScript. Cada cop que obro el programa sento sensacions boníssimes, però actualment és una macro-aplicació que em costaria recomanar a qui vulgui, senzillament, fer animacions.

Per això m’ha agradat trobar aquest programa, de codi obert, que es pot instal·lar a Windows , a Mac OSX i a Linux. Us presento el PENCIL que us permetrà crear animacions amb la tècnica tradicional dibuixant fotograma, a fotograma amb un bon conjunt d’eines i una interfície força fàcil d’entendre.

Avui no faré cap proposta perquè encara no el conec massa, però jo deixaria que els alumnes experimentessin una bona estona. Estic segur que s’ho passaran d’allò més bé i que, en pocs minuts, ja faran les seves primeres animacions i podran valorar justament la feina dels pioners del cinema animat. Aprofitem-ho, que és gratis!
Soy, de hace años, un fanático del Flash. Quienes me conocen pueden dar fe de ello.

Empecé haciendo animaciones con la versión 4 y, aunque parezca extraño para un ex-alumno de Bellas Artes en la especialidad de pintura, me introduje en la creación de interactivos programando con el lenguaje ActionScript. Cada vez que abro el programa siento sensaciones buenísimas, pero actualmente es una macro-aplicación que me costaría recomendar aq uien quiera, sencillamente, hacer animaciones.

Por ello me ha encantado encontrar éste programa, de código abierto, que puede instalarse en Windows, en Mac OSX y en Linux. Os presento el PENCIL que os permitirá crear animaciones con la técnica tradicional, dibujando fotograma a fotograma, con un buen conjunto de herramientas y una interfaz bastante fácil de usar.

Hoy no haré ninguna propuesta porque no lo conozco demasiado, pero yo dejaría que los alumnos experimenten un buen rato. Estoy seguro que, en pocos minutos, conseguiran producir sus primeras animaciones y podran valorar justamente el trabajo de los pioneros del cine de animación. Aprovechemos, que es gratis!

2 pensaments a “ANIMACIÓ – ANIMACIÓN [cat][cast]

  1. Molt interessant el programa, voldria saber si hi ha la possibilitat de que estigui en català o castellà.

  2. Hola Toni,
    com a projecte Open Source, les possibilitats que algú s’animi a traduir-lo són més grans que en el cas d’una aplicació comercial. Haurem d’esperar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *