Photoshop Express [cat][cast]

photoshop_express1.jpg

En un article anterior vam parlar del futur de la interacció (i en seguirem parlant), ara toca parlar del futur de les aplicacions.

Adobe ha obert al públic, en fase de proves, el PHOTOSHOP EXPRESS, una aplicació enlínia d’edició i emmagatzament d’imatges.

Si us hi registreu podreu gaudir d’una experiència realment especial doncs en aquest programa es barrejen la simplicitat del disseny, la usabilitat al màxim nivell, la potència de la programació amb FLEX (un altre producte d’Adobe)…en definitiva, una eina “2.0” absolutament recomanable.

En un artículo anterior hablamos del futuro de la interacción (i seguiremos hablando), ahora toca hablar del futuro de las aplicaciones.

Adobe ha abierto al público, en fase de pruebas, el PHOTOSHOP EXPRESS, una aplicación en-línea de edición y almacenaje de imágenes.

Si os registráis podréis disfrutar de una experiencia realmente especial ya que en éste programa se mezclan la simplicidad en el diseño, la usabilidad al nivel máximo, la potencia de la programación en FLEX (otro producto de Adobe)…en definitiva, una herramienta “2.0” absolutamente recomendable.

Segurament aquesta és una de les mostres més clares del futur de les aplicacions. En el Photoshop Express l’usuari es descarrega un arxiu SWF que conté bona part de la programació de l’aplicació, de manera que moltes de les tasques es fan en local (en el nostre ordinador), i només es fan connexions amb el servidor quan desem. Fins ara les aplicacions enlínia només treballaven del costat del servidor, amb el consequent malbaratament de càrrega del processador y de conexions amb l’usuari.

El PHOTOSHOP EXPRESS distribueix les tasques i aprofita la potència del processador de l’usuari que habitualment és força gran.

Les aplicacions de servidor tenen molts avantatges, sobretot ara que ens comencem a acostumar a la filosofia de compartir el coneixement, però també tenen els seus inconvenients:

-necessitem una connexió prou bona a Internet

-ens controlen totalment

-quan vulguin ens ho faran pagar facturant el temps d’ús

-garanteix la supervivència de les aplicacions de pagament

Una altra aplicació de servidor espectacular, no per la seva facilitat d’us, sinó més aviat per per la qualitat dels serveis que ofereix, és el paquet de GOOGLE. Un dia d’aquests li farem una dissecció amb ulls educatius…ja veureu la quantitat de coses que podem fer alumnes i professors.

eines_pe.jpgxuleta de les eines/chuleta de las herramientas

Seguramente ésta es una de las muestras más claras del futuro de las aplicaciones. En el PHOTOSHOP EXPRESS el usuario se descarga un archivo flash que contiene buena parte de la programación de la aplicación, de manera que muchas de las tareas se realizan en local (en nuestro ordenador) y sólo hay conexiones con el servidor cuando guardamos. Hasta ahora las aplicaciones en-línea sólo trabajaban del lado del servidor, con el consecuente derroche de carga de su procesador y de conexiones con el usuario.

El PHOTOSHOP EXPRESS distribuye las tareas y aprovecha la potencia del processador del usuario, que generalmente es grande.

Las aplicaciones de servidor tienen muchas ventajas, sobretodo ahora que nos estamos acostumbrando a la filosofía de compartir el conocimiento…pero también tienen sus inconvenientes:

-necesitamos una buena conexión a Internet

-nos controlan totalmente

-en cuanto quieran, nos facturaran por el tiempo de uso

-se garantiza al supervivencia de las aplicaciones de pago

Otra aplicación e servidor espectacular, no por su facilidad de uso, sinó más bien por la calidad de los servicios que ofrece, es el paquete GOOGLE. Un día de éstos le haremos una disección con ojo educativo…ya veréis la cantidad de cosas que podemos hacer alumnos y profesores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *