COLOR [cat][cast]

visibone.jpg

Avui us faré pujar els colors.

VISIBONE  i COLORSCHEME són dos bones aplicacions per previsualitzar com contrasten colors i textos segons les combinacions que els alumnes han escollit per fer un disseny gràfic (web, pòsters, fulletons, targetes…) i pot ser un bon moment per parlar de les disfuncions cromàtiques que es poden produir en els mostres ulls, principalment del daltonisme. A COLORSCHEME podreu visionar les cartes de colors que heu escollit com ho fan els daltònics.

colorscheme.jpg

Feu-vos tots el TEST, les estadístiques parlen d’un 10% d’adults amb alguna afectats per alguna de les varietats.

I, si voleu veure alguna web amb els ulls d’un daltònic, podeu fer-ho AQUÍ

Els nostres aparells de visió no són del tot fiables encara que l’oftalmòleg ens digui que estem perfectes. Mireu la quantitat d’EFECTES ÒPTICS que ens podem trobar (vigileu amb aquesta pàgina, l’autor no té massa clar el concepte de bellesa i simplictat ius perseguiran uns horribles ulls flotants!)

Recordo una activitat que vam treballar amb els alumnes ja fa anys i que es tractava de retocar manualment imatges fotogràfiques per amagar-hi objectes que només es podien veure a través d’ulleres de cel·lofà colorejat. Fins i tot hi amagaven missatges secrets.

Hoy haré que os suban los colores.

VISIBONE y COLORSCHEME son dos buenas aplicaciones para previsualizar cómo contrastan colores y textos según las combinaciones que los alumnos han escogido para hacer un diseño gráfico (web, póster, folleto, targeta…) i puede ser un buen momento para hablar de las disfunciones que podemos tener en cuanto a la percepción del color, básicamente del daltonismo. En COLORSCHEME podréis visualizar las cartas de coloresescogidas como lo hacen los daltónicos.

Podéis passar todos por el TEST, las estadísticas hablan de un 10% de adultos afectado por alguna de sus variedades.

Y si queréis ver alguna web con ojos de daltónico, podéis hacerlo AQUÍ

Nuestros órganos de visión no son del rtodo fiables por mucho que el oftalmólogo nos quiera convencer que estamos bien. Mirad la cantidad de EFECTOS ÓPTICOS con que nos podemos encontrar (alerta con ésta página, el autor no tiene demasiado claros los conceptos de belleza y simplicidad y os perseguiran unos horribles ojos flotantes!)

Recuerdo una actividad que trabajamos con los alumnos hace ya unos años y que se basaba en el retoque manual de fotografias en color para esconder en ellas objetos que sólo podían encontrarse mirándolas a través de gafas con filtros de celofán coloreado. Incluso se podian escribir mensajes secretos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *