LA SÍNDROME DE SAVANT [cat][cast]

Stephen Wiltshire té la síndrome de Savant. Aquesta malaltia es manifesta de diferents maneres, totes elles relacionades amb alguns aspectes del funcionament del cervell. Recordeu la peli “Rain man” on Dustin Hofman representava el paper d’un home autista amb una memòria prodigiosa? doncs tenia la síndrome de Savant…

En el cas d’Stephen, el seu cervell és capaç d’emmagatzemar imatges amb una fidelitat increïble, de manera que si el passeges una estona per Roma o Hong Kong durant una estona, després pot dibuixar tot allò que ha vist amb un nivell de detall espectacular. Aquesta és una experiència que hauríem de fer, de tant en tant, amb els alumnes…mirar i recordar (ara em ve al cap l’entrenament de memòria visual que Ben Kingsley li fa al protagonista de “caza al terrorista”)

Stephen Wiltshire tiene el síndrome de Savant. Ésta enfermedad se manifiesta de diferentes maneras, todas relacionadas con algunos aspectos del funcionamiento del cerebro. Recordáis la peli “Rain man” en la que Dustin Hofman representaba el papel de un hombre autista con una memoria prodigiosa? eso es el síndrome de Savant…

En el caso de Stephen, su cerebro es capaz de almacenar imágenes con una increíble fidelidad, de modo que, si le paseas un rato por Roma o Hong Kong, más tarde puede dibujar todo lo que ha visto con un nivel de detalle asombroso. Ésta es una experiencia que deberíamos hacer a menudo con los alumnos…ver y recordar (ahora me ha venido a la mente el entreno de memoria visual al que somete Ben Kingsley al protagonista de “Caza al terrorista”)

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/a8YXZTlwTAU" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Wac_iIjeu7s" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *