Parlant amb Victoria Bescós

Vam parlar amb Victoria Bescós, professora de clàssiques de l’IES Baldiri Guilera, situat al Prat de Llobregat, Barcelona. Aquesta xerrada es va dur a terme el dia 24 d’octubre de 2013 a les 18h. a la Universitat de Barcelona (C./Gran Via de les Corts Catalanes, 585). Aquí podeu veure com va anar la xerrada que, amb entusiasme, ens va concedir:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lP_bJEcJuqs[/youtube]

En aquesta xerrada amb Victoria Bescós ens comença explicant que es va endinsar en el món del Facebook per donar a conèixer que el llatí, com a llengua, està molt present en la nostra vida quotidiana, noms de carrers, botigues… també es fixa en els referents amb finalitat didàctica. Encara s’utilitzen mots amb referents clàssics perquè estan més presents en la nostra cultura del que la gent pensa, ens comenta. Opina que actualment la gent utilitza els referents buscant cert prestigi. També ens comenta que la gent no s’interessa pels referents clàssics, no n’és conscient. La Victoria fotografia botigues amb referents, i ens diu que penjant aquests referents que va trobant al Facebook i Twitter és una manera molt ràpida i molt àmplia per donar-los a conèixer a tothom, ens diu també que els mots en llatí són els dominants en la seva “col·lecció” del Facebook, havent-n’hi pocs mots en grec. Parlem també de les TIC, i ens diu que hi ha molt de què parlar sobre les TIC; però que en general, els avantatges que tenen és la seva immediatesa i el seu gran grau d’abast, hi ha molts professors que s’han apuntat aquestes noves tecnologies. La seva estima per les clàssiques prové de jove, dient-nos que sempre li han agradat les llengües, fins i tot ens diu que si no hagués estudiat clàssiques cercaria referents arreu; doncs, li agraden molt. Ens explica que fa temps va fer una activitat amb els seus alumnes al Prat de Llobregat, l’activitat consistia en cercar referents clàssics pels carrers, aquesta activitat va agradar més als alumnes que fer classe ordinària. I finalment, tot i no tenir la intenció d’obrir una botiga, si hagués de posar un nom a una sabateria, mai no li posaria “Carpe diem

Etiquetes:, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *