Maite, ambaixadora de Lleida

La nostra Maite que va ser una guia perfecta quan el grup “Seduïdes per Barcelona” es va desplaçar a Lleida, la seva ciutat, ja és Ambaixadora oficial de la Ciutat del Segre.

Maite, Ambaixadora de Lleida

 

Notícies de La Paeria – Ajuntament de Lleida

La Paeria convida els ambaixadors i ambaixadores de la ciutat a la tradicional recepció nadalenca

Data de publicació: 24/12/2012

L’alcalde ha presidit l’acte que enguany s’ha fet al Castell dels Templers. Ros ha compartit amb els ambaixadors i ambaixadores els projectes d’enguany i de l’any que ve i ha insistit que l’actuació municipal s’ha centrat sobretot en els àmbits socials, de l’ocupació i de la promoció de l’activitat econòmica

TURISME DE LLEIDA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest dilluns la recepció de Nadal que la Paeria organitza cada any als ambaixadors i ambaixadores de la ciutat. L’acte s’ha fet al Castell de Templers, amb els ambaixadors i ambaixadores que aquests dies han tornat a casa per celebrar amb els seus familiars les festes nadalenques. El Programa d’Ambaixadors i Ambaixadores de Turisme de Lleida l’integren actualment 585 persones nascudes a Lleida, a les quals l’alcalde ha agraït la promoció que fan de la ciutat i el fet que un any més hagin respost a la cita nadalenca.

Com cada any, l’alcalde ha repassat els projectes que s’han conclòs i els que es faran l’any que ve. Ros ha explicat que les línies d’actuació municipals s’han centrat sobretot en els àmbits socials, de l’ocupació i de la promoció de l’activitat econòmica. En el seu parlament, també ha parlat de la transformació que ha seguit la ciutat amb actuacions de “microurbanisme” i ha detallat els projectes del Pla de l’estació amb el pàrquing, l’inici de la restauració de la Seu Vella, la progressió que continua fent el Parc Científic o les obres entorn del Passegi de Ronda. L’alcalde també ha avançat que el pròxim any es tirarà endavant l’entrada a la ciutat des de Saragossa, el projecte de remodelar la Rambla de Ferran, que es troba en ple concurs d’idees, o el Mercat del Pla, en concurs per a la seva explotació. També s’inclou el futur de Les Basses, que s’està treballant amb l‘oposició.

 

Recepció d'ambaixadores i ambaixadors

La recepció ha començat amb l’actuació d’un grup de saxos del Conservatori que han interpretat l’himne d’Europa. El paer en cap ha comentat que aquest inici ha estat simbòlic, ja que “els catalans i les catalanes serem allò que vulguem ser dins de l’estat de dret i de la democràcia, amb el dret a decidir el nostre futur”, ha dit. I ha afegit que el futur va vinculat a Europa i que “els catalans i catalanes tenim un futur lligat a Europa”.

El regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, també ha dirigit unes paraules als assistents. Larrosa ha comentat que els ambaixadors i ambaixadores tenen un paper important en la internacionalització de la ciutat que Turisme de Lleida s’ha proposat potenciar, amb especial interès en els mercats britànic, francès i alemany. El regidor ha parlat de tres línies bàsiques del model negoci que passen pel turisme gastronòmic, el desenvolupament i la promoció del sector negocis i convencions i la potenciació cultural.

Aquestes trobades s’han fet en diferents llocs emblemàtics de la ciutat, com la Paeria, la Llotja o la Seu Vella.

Nous ambaixadors i ambaixadores

Aquest 2012 s’han donat d’alta 29 ambaixadors i ambaixadores. La xarxa consta de 585 lleidatans i lleidatanes residents arreu del món, dels quals 365 resideixen en diferents punts del territori estatal i el Principat d’Andorra i 198 que ho fan a l’estranger. Els països que compten amb més ambaixadors o ambaixadores són els Estats Units, seguit de França, Anglaterra i Alemanya. N’hi ha també d’Argentina, Filipines, Zimbabwe, Grècia o Xina, entre altres.

El programa dels Ambaixadors i Ambaixadores de Lleida

L’Ajuntament de Lleida, a través de Turisme de Lleida, va iniciar el programa dels Ambaixadors i Ambaixadores fa 11 anys i aquesta ha estat la setena recepció. És una eina de promoció de la ciutat a través de la qual els lleidatans i lleidatanes que hi participen fan de “cicerones” allà on es troben. Per tant, està adreçat als lleidatans i lleidatanes que resideixen fora de la ciutat i que volen contribuir a la seva projecció. El seu propòsit és formar una xarxa de persones interessades a canalitzar la promoció turística de la ciutat de Lleida en el seu lloc actual de residència, ja sigui a l’Estat espanyol, Europa o arreu del món.

D’aquesta manera, Lleida manté llaços d’unió i contacte permanent amb totes elles i les anima a col·laborar en la difusió i promoció dels valors del territori. Per ser ambaixador o ambaixadora només cal haver nascut a Lleida i residir-hi fora, ja sigui per motius professionals, acadèmics, familiars o personals. Un cop acceptada la sol·licitud, es rep una credencial que t’identifica i un diploma signat per l’alcalde de Lleida.

El compromís dels ambaixadors i ambaixadores passa per promocionar els atractius de la ciutat. Per això, tenen un tracte preferencial en la tramesa de comunicacions de promoció turística i ciutadana. Reben informació de tots els esdeveniments, actes, festes, trobades que es duen a terme a la ciutat. També disposen d’una àrea exclusiva i privada en el centre web de Turisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *