8*Itinerari 4a passejada (Sant Andreu Comtal)

Estació Sant Andreu Comtal

El dia 20 de gener del 1978 la TBF  va inaugurar la connexió internacional fins a Portbou i també l’estació de Sant Andreu Comtal.
La Companyia dels Ferrocarrils de Tarragona a Barcelona i França (TBF) era una companyia ferroviària catalana. Es va fundar el desembre del 1875 arran de la fusió de les companyies Camins de Ferro de Barcelona a França per Figueres (BFF) i la Companyia del Ferrocarril de Tarragona a Martorell i Barcelona (TMB). Va ser la companyia que va connectar per ferrocarril Barcelona i la frontera francesa.
El 1898, la TBF i la Companyia dels Ferrocarrils de Madrid a Saragossa i a Alacant (MSA) es fusionaren conservant el nom de l’última mitjançant un acord previ. Tot i així, la TBF va mantenir certa independència (fins i tot amb explotació pròpia) i passà a denominar-se Xarxa catalana de la MSA. El 1925 es començà el procés d’unió definitiva, que no es produí totalment fins al 1936.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *