Pràctiques

Curs 2020- 2021

    – Informació general                                                – El primer dia…

– Valoració final                            – Els diplomes

 CURSO 2021- 2022

On fan les pràctiques?

Els carnets:

Als carnets que cada alumne haurà de dur a sobre s’especifiquen els dies i les hores de pràctiques: dimarts, dijous i divendres, de 9:30 a 11:30h.


Els quaderns:

Aquests quaderns recullen la següent informació: dades dels alumnes, horari de pràctiques, dades del lloc on fan les pràctiques i fulls de control de l’assistència.


El primer dia:

Primeres impressions:

Joaquín Cañete:

El divendres 8 d’octubre vaig començar les pràctiques a l’Escola Consol Ferré. La meva tutora és la Dolors, la conserge de l’escola.

Les tasques que faig són bàsicament fer fotocòpies i obrir i tancar portes. També porto a les seves classes els nens petits i els dono allò que s’han oblidat i els pares o les mares porten al centre.  Alguna vegada també em dedico a distribuir paper eixugamans  per les aules.

Abans de començar les pràctiques, pensava que seria difícil, però la veritat és que de moment és fàcil tot el que he fer.

La feina de conserge està molt bé, però jo de gran vull ser dissenyador de personatges ficticis de sèries animades. Sempre m’ha agradat molt dibuixar.

Jan Casanova:

El divendres 8 d’octubre vaig començar les pràctiques a l’oficina de turisme d’Amposta. La persona que m’encarrega les tasques i m’explica com les he de fer és una noia que es diu Isabel Paulino.

De moment les activitats que he fet a l’oficina de turisme són: recerca d’informació per a la pàgina web, preparar bosses amb mapes i tríptics i preparar una reunió.

Em sento bastant bé realitzant les tasques que estic fent, em pensava que serien més difícils del que estan sent.

Tot i que les feines que estic fent les trobo molt interessants, crec que en un futur preferiria treballar en quelcom relacionat amb la informàtica. 

Edurne Garcia:

El divendres 8 d’octubre vaig començar les pràctiques a l’Escola Soriano Montagut.  La meua encarregada es diu Anna i és la conserge.

Normalment a les pràctiques plastifico, destrueixo papers, obro la porta quan algú toca el timbre per entrar o sortir, també porto algun paquet a alguna mestra o per a algun alumne de l’escola.

Fer les pràctiques m’ensenya a ser més responsable i fer les tasques lo millor que puc. Abans de començar, em pensava que seria més difícil però de moment ho veig bastant assequible.

Aquesta experiència està resultant ser molt interessant, però de gran m’agradaria ser tatuadora.

Isaac Pino:

El divendres 8 d’octubre vaig començar les pràctiques a la secretaria de l’Institut Ramon Berenguer IV.

Les meves tutores o responsables són dues, Míriam i Mercè. Són les dues les que em manen la feina, es van alternant. Estic desenvolupant tasques que consisteixen en ordenar i classificar documents importants com passaports o DNI de l’alumnat de l’institut.

Mentre faig les pràctiques, em sento una mica nerviós perquè tinc por d’equivocar-me. En un primer moment vaig pensar que seria una feina difícil, i ho és, però poc a poc vaig agafant el ritme.

No sé de què m’agradaria treballar en el futur, però espero que durant aquest curs trobe alguna professió que em motive i pugue realitzar el proper curs uns estudis de formació professional que m’agradin.

Alexis Proaño:

El divendres 8 d’octubre vaig començar les pràctiques a l’Institut Escola Agustí Barberà amb Anna i Àlex, els conserges. Vaig tres dies a la setmana de les 9:30 a les 11:30 h. 

Les tasques que faig són allar paper, portar xiquets, fotocòpies, muntar taules i prestatgeries, etc. Em sento bastant bé fent les tasques, pensava que seria més difícil muntar taules, però en realitat és molt fàcil sobretot. Intento fer-ho lo millor possible!

Al Final, estic feliç amb les pràctiques. En un futur penso  fer un cicle informàtic, però també voldria estudiar més matemàtiques perquè és la meva assignatura preferida.

Cristian Sánchez:

El divendres 8 d’octubre vaig començar les pràctiques a la biblioteca municipal d’Amposta. Els meus tutors són Carlos i Joana, i em van dient les tasques que he de fer. Bàsicament el que faig és ordenar llibres i segellar-los. Em sento bé ajudant els bibliotecaris que sempre tenen molt de treball.

Jo em pensava que seria una mica més difícil, però la veritat és que si poses ganes ho aprens ràpidament.

A mi no m’agradaria treballar a una biblioteca quan sigui gan, ja que el que més m’agradaria és dedicar-me a la informàtica.

Andrea Sorroche:

El divendres 8 d’octubre vaig començar les pràctiques a la llar d’infants La Gruneta. Concretament, estic a la classe dels cocodrils i tinc duess tutores que es diuen Anna i Montse.

Quan arribo a la Gruneta, el primer que faig és canviar-me les sabates i ficar-me la bata. Quan comencen a arribar els nens i nenes guardem l’esmorzar i el dinar (en el cas que es quedin) a la nevera que tenim a una habitació petita, després els posem la bata i fem l’activitat que toca aquell dia. Dilluns, dimarts i dimecres els toca anglès pels matins, quan es fan les deu i mitja anem al pati per a que juguen una mica. A més, si necessiten anar al lavabo els ajudo, i al final mengen el que han portat de casa. 

Lo que més m’agrada és el carinyo tan ràpid, lo ve que et fan sentir el xiquets quan arribo i venen corrents a abraçar-me, donar-los l’esmorzar i que intenten tenir una conversa… Em fa sentir molt bé. 

No és gens difícil, pensava que seria tot més complicat, que els xiquets no em farien gens de cas però tot el contrari. Des dels primers dies que porto pensant si estudiar un mòdul d’educació infantil quan acabe l’ESO perquè m’agrada molt cuidar els nens.