Valoració final de les pràctiques (AO, 2021-22)

Joaquín Cañete:

Aquest curs 2021-2022, des d’octubre fins a juny, he realitzat unes pràctiques a l’escola de primària Consol Ferré. La meva tutora ha estat la Dolors, a qui de vegades li deia Dolores. Ella és la conserge de l’escola.

Les meves tasques han estat les d’imprimir, fotocopiar, plastificar, atendre els nens i nenes, canviar el paper de mans o el sabó, etc.

He après a utilitzar materials d’oficina com la impressores i plastificadores. El treball que m’ha agradat més ha estat  la feina amb els infants.

No crec que algun dia em dediqui professionalment a ser conserge, però mai se sap.

Jan Casanova:

Aquest curs 2021-2022, des d’octubre fins a juny, he realitzat unes pràctiques a l’oficina de turisme d’Amposta.

En aquestes pràctiques les feines que més he fet són preparar bosses amb mapes i tríptics d’Amposta, ordenar caixes i atendre els turistes. He après com és viure la vida laboral.

El que més m’ha agradat són els bons moments que es viuen dins de l’oficina, ens passem tot el dia rient. El que menys m’ha agradat és que no tots el dies tenia feia a fer.

Trobo que no em dedicaré al turisme, ja que de fet a mi m’agrada el món de la informàtica i ja fa temps que tinc clar el que vull fer.

La meva experiència ha estat molt bona sobretot per l’ambient amb els companys i pel tracte rebut per les persones que m’han ajudat.

Edurne García:

Aquest curs 2021-2022, des d’octubre fins a juny, he realitzat unes pràctiques a l’escola Soriano Montagut d’Amposta. La meva encarregada ha estat la conserge Anna García.

Les meves tasques han sigut: plastificar, fotocopiar, portar algun nen a la seva classe, portar l’esmorzar a algun nen, portar papers a totes les classes, destruir papers, organitzar alguns papers, regar les plantes del centre, curar els nens que es fan mal…

El que he après amb aquestes practiques és sobretot a valorar una feina, com es fan algunes coses que no sabia, com tractar a la gent, que per molt que no t’agradi fer alguna cosa l’has de fer i no et pots queixar i moltes altres coses.

El que més m’ha agradat ha estat  com m’han tractat i la confiança de deixar-me sola a l’oficina o per porta algun nen a la seva classe i deixar-me utilitzar les màquines. 

A mi m’agradaria dedicar-me a ser tatuadora, però si no ho puc aconseguir no m’importaria ser conserge d’una escola perquè m’agrada aquesta feina pel contacte que tens amb els nens amb els nens.

Aquestes pràctiques les valoro molt positivament ja que he estat a gust i he après molt aquesta experiència. No me’n penedeixo d’escollir aquestes pràctiques perquè he estat molt a gust i estic mol contenta de conèixer a les persones que he conegut.

Isaac Pino:

Aquest curs 2021-2022, des d’octubre fins a juny, he realitzat unes pràctiques a la secretaria de l’institut Ramon Berenguer IV d’Amposta.

En aquestes pràctiques, les feines que he fet són les d’ordenar i arxivar documentació. He realitzat alguna tasca diferent, com ara imprimir o preparar carpetes.

Al llarg d’aquests mesos he estat acompanyat de Mercè i Míriam , dues xiques molt amables. Amb elles he estat molt agust tant pel que fa a la relación personal com professional.

 El que he après ha sigut sobretot a  teni que tindre una memoria bastan amplia. També he après a fer la feina amb més ganes i interès. 

Una de les coses que més m’ha agradat ha sigut la confiança, la comunicació i el bon rotllo que hem tingut els tres que hem compartit espai a secretaria. Però el que menys m’ha agradat ha sigut haver d’ordenar tants de documents, perquè se’m feia molt repetitiu i cansat.

Trobo que no me dedicaré a l’administració, ja que fet a mi m’agrada el món de l’esport     i ja fa temps que tinc clar el que vull fer, que és dedicar-me al món dels esports.

La meva experiència laboral la valoro en general de forma molt positiva, sobretot pel companyerisme, però també he de destacar que preferiria treballar en llocs més grans o a l’aire lliure.

Alexis Proaño:

Aquest curs 2021-2022, des d’octubre fins a juny, he realitzat unes pràctiques de conserge a l’institut escola Agustí Barberà.

Els meus tutors han sigut Àlex i Sara, però. Amb ells m’ho he passat molt be i a més he après molt. 

Les tasques que he realitzat han estat molt variades, des de contestar el telèfon, ajudar amb el material, acompanyar els xiquets a les seves aules, etc.

En general, l’experiència ha estat molt positiva i la recomano a tots i totes les que vulguin aprendre un ofici i valorar tots els aprenentatges del món laboral.

Cristian Sánchez:

Aquest curs 2021-2022, des d’octubre fins a juny, he realitzat unes pràctiques a la biblioteca municipal d’ Amposta. Al llarg d’aquests mesos he estat acompanyat de Carlos i Joana, que són els que m’encarregaven les feines i m’explicaven què i com ho havia de fer.

En aquestes pràctiques, les feines que he fet són bàsicament les d’ordenar i etiquetar llibres. A la conclusió que he arribat és que ser bibliotecari no és gens fàcil.

El que més m’ha agradat ha estat ordenar llibres perquè es entretingut; i el que menys,  etiquetar els llibres perquè és més difícil i costós.

La veritat és que no m’agradaria dedicar-me professionalment a ser bibliotecari ja que m’agrada més el treball relacionat amb la informàtica o el turisme.

L’experiència ha sigut bastant bona y entretinguda.

Andrea Sorroche:

Aquest curs 2021-2022, des d’octubre fins a juny, he realitzat unes pràctiques a la llar d’infants la Gruneta. Les meves tutores han estat Montse i Anna, le dues responsables de la classe del cocodrils. 

He fet diferents tasques; com per exemple, ordenar l’aula, jugar i ajudar els nens i nenes de l’aula, ajudar amb les activitats que feien, ajudar-los a entendre una mica millor les classes d’anglès, canviar els bolquers, donar menjars, pentinar-los i rentar-los. Durant aquest temps he après a com atendre les necessitats dels nens i nenes bastant bé.

El que més m’ha agradatr és que encara que els nens i nenes siguen petits són molt innocents i es nota l’amor que te tenen, com s’alegren quan arribes a classe, i també la relació amb les tutores, sempre m’han fet sentir una més d’allí.

Vaig estar molt de temps pensant en dedicar-me professionalment a ser educadora infantil, però al final ho deixo com a segona opció, encara que no em desagradaria gens en un futur realitzar aquest tipus de treball.

La meva experiència ha sigut molt bona i durant tot el temps. Si pogués ho tornaria a repetir i no descarto que un dia acabe estudiant això.

Aquest article s'ha publicat dins de AULA OBERTA i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *