Pràctiques, AO, primeres impressions

SILVIA PALANQUES

El lloc on faig les pràctiques és al CEIP  Soriano Montagut d’Amposta, on jo també vaig estudiar des de P3 fins a 6è de primària. Quan vaig a fer pràctiques em sento mol còmoda, i no em poso gens nerviosa i així em puc concentrar més amb els treballs que em manen.

Estic treballant amb la conserge Anna, però les tasques me les mana la directora del centre,  Mª Carme Selma.

Unes de les tasques que faig és ordenar arxius, per exemple pels noms dels alumnes que tenen permís per fer-se la fotografia per a la revista.

Us continuaré explicant…


LAURA LARA

Jo Vaig a la llar d’infants La Gruneta d’Amposta, un espai on van infants de 0 a 2 anys. A la llar hi ha un pati molt gran, però només hi surten a jugar els nens més grans, els que tenen 1 any o més.

La meva tutora de pràctiques es diu Gemma, però amb mi també hi ha una educadora més, Anna. Vaig a la classe del Panda, on hi ha nens de 7 mesos fins a 1 any.

El que faig a les pràctiques és vigilar els nens per a que no es facin mal. A més, quan tenen mocs o s’han de canviar els bolques, també els ajudo. Jugo amb ells i els dono l’esmorzar quan és hora.

M’ho estic passant molt bé…


 ALBA MARTÍNEZ

Jo faig les pràctiques a la llar d’infants la Sequieta d’Amposta. És la llar que es troba al davant del canal. La Sequieta accepta a nens de sis mesos fins a dos anys. Hi ha quatre classes, la meva és la classe del Cargol.

A la classe del cargol hi ha catorze nens. Tots han de tenir l’edat de nou mesos fins a un any. I hi ha dues professores anomenades Anna i Raquel.

Treballar o fer pràctiques a una llar d’infants és molt entretingut, però al mateix moment és complicat, ja que no has d’estar pendent d’un sol nen, sinó que has de vigilar a catorze nens a la vegada. Cansa molt!

Tot i això, jo vaig escollir la llar d’infants perquè m’agraden molt els nens petits i veure com van avançant. Veure els primers passos d’un infant i sentir les seves primeres paraules no té preu.

El que faig a la llar és parar atenció als nens quan estan al pati, ja que el pati és de pedres i els nens petits se les poden menjar, donar el menjar (biberons, iogurts…), adormir-los, jugar amb ells…

També m’han ensenyat com canviar el bolquers i i m’han dit que prompte em posaran a prova per veure com se’m dóna canviar-los.

No me’n penedeixo d’aquesta elecció i estaria disposada en un futur a treballar d’això.


 ABDERRAZZAQ HANNOU

El lloc on faig les pràctiques és l’institut Ramon Berenguer, que és el centre on jo estic estudiant. És un institut molt gran, ja que compta amb una gran quantitat de classes i de patis.

Estic treballant amb la conserge Isabel, i ella mateixa és la que em mana la feina.

Algunes de les tasques que faig és fer fotocòpies, donar claus de les classes als mestres i reciclar paper.

Algunes vegades he d’anar a ajudar a les secretàries de l’institut, a arxivar dossiers per ordre alfabètic dels cognoms dels alumnes.


SANDRA MIRAVALLES

Faig les pràctiques a la Sequieta, una llar per a nens de entre 0 i 2 anys. Aquesta llar d’infants està situada al Passeig del Canal, número 60 de la localitat d’Amposta.

Hi ha moltes s aules, una per a nens de 0 a 1 any, una altra per a nens d’1 any, una altra per a nens d’1 any i mig; i per últim, dues aules per a nens de 2 anys. Les aules tenen noms d’animals. Jo, per exemple,  estic a la classe de les granotes. Hi ha dos patis on els nens surten a jugar a mig matí. Un pati és per als petits i nadons i l’altre és per als més grans.

Una de les meves tutores de pràctiques es diu Pepa. Es una dona que té molta experiència amb els nens, la tinc com a referent i intento seguir la seva forma de treballar amb els nadons. I l’altra es diu Patrícia. Ella és una noia més jove, però també té una forma admirable de treballar. Són dues noies molt agradables i tinc la sort de poder treballar juntament amb elles. Els hi puc comentar qualsevol mena de dubte.

Quan arribo a la llar el primer que faig per alegrar l’ambient és saludant als nens amb alegria i cantant. Ho faig aixi perquè els nadons són mol observadors i si et veuen amb un somriure a la boca ells també el tenen i els hi dona tranquil·litat.
Després em poso a jugar amb ells una estona fins que es fa l’hora de esmorzar, que els hi dono jo. De moment ningú m’ha donat cap problema amb el menjar. Són molt menjadors! És graciós quan es reparteixen el menjar entre ells.

Després d’esmorzar el que fem es revisar els bolquers de tots abans de sortir al pati.  Si estan bruts, els canviem.  Jo encara no he tingut l’oportunitat de fer-ho. I una vegada tots els bolquers estan revisats, els deixem sortir al pati. Allí passen l’estona, jugant als gronxadors, als tobogans etc. Mentrestant,  jo vigilo que no es facin mal i inclús jo sempre jugo amb ells i els faig passejar pel pati.


 JOAN CARLES LÓPEZ

El meu lloc de pràctiques és el casal jove on organitzen diferents conferències i exposicions. Al casal també fan diferents mòduls o cursets. També donen ajuda per a que la gent indecisa pugui prendre una decisió, et donen consells per a que facis modúls o cursets per a arribar a tindre un treball.

El meu tutor de practiques es diu Marc Vidal, és el representant del casal jove on organitza diferents conferències i exposicions. També fa propostes a l’ajuntament per fer diferents activitats per a la joventut o per explicar diferents tipus d’estudis.

La meva feina al casal es ajudar a Marc. Les feines que he de fer són diverses, com ajudar-lo a calcular els pressupostos, comprar diferents coses per a conferències o exposions o ajudar-lo a muntar alguna exposició. De moment he ajudat a comprar les fustes per a les taules i també a medir i imprimir el cartell per a l’exposició dels playmobils, ‘Expoclick’.


MAYRA CALLE

Jo faig les pràctiques al Museu de les Terres de l’ Ebre, situat al carrer Gran Capitá, 34 de la ciutat d’Amposta. Ocupa l’antic edifici de les escoles públiques Miquel Granell. És una obra d’inspiració modernista de l’arquitecte Ramon Salas. Actualment té 2 sales d’exposició permanents amb temes cabdals de la història d’un territori i d’una societat determinada per la gran riquesa natural, per la diversitat de formes de vida i per la situació estratègica vora l’Ebre:“Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana” i “L’Ebre: camí d’aigua

El Museu de les Terres de l’Ebre va ser inaugurat el 2011 a partir de la renovació del Museu Comarcal del Montsià. És una de les principals entitats culturals del territori pels fons que reuneix les col·leccions d’arqueologia, etnologia i natura-, pels serveis que presta -SET (Serveis Educatius i Turístics), SAM (Servei d’Atenció als Museus), Espai Multimèdia, mediateca, etc.

La feina que faig, de moment, és molt monotona. Les tasques que he de fer me les mana Àlex Fornós, el director del museu. És una feina molt facil ja que porto més de dues setmanes fent el mateix: ordenant arxius i guardant els documents als arxius corresponents. De vegades m’envien a comprar a la llibreria Roig les coses que falten o em fan fer algunes fotocòpies.


 MICHELLE GONZALES

El lloc on jo faig les practiques es un centre d’ensenyament infantil i primari anomenat Mestre Agustí Barberá. Allí ajudo a la conserge Rosa amb les tasques que fa. Quan arribo espero a les indicacions que ella hem dona per saber la feina que eh de fer, ja sigui reparti circulars, encuadernar, fer fotocopies, anar a comprar o quedarme al seu lloc per si ve algun xiquet o si a algun mestre se li ofereix alguna cosa.

Em sento molt agust amb elsestres, alguns ja els coneixia ja que van ser els meus mestres desde P5 fins a 6è. Són molt agradables i m’ho passo bé amb ells. També m’ajuden quan no sé fer alguna tasca.

Sóc una persona molt vergonyosa i no m’agrada parlar davant de molta gent. Aquest lloc em farà millorar aquest problema perquè em toca parlar amb els pares, tutors davant de tota la classe…

 

Aquest article ha estat publicat en PASADO. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *