“El gust pel rebuig” al 60 minuts del 33

Els cogombres corbats no serveixen per vendre ni envasar.
Les patates que es recol.lecten no poden ser ni massa grans ni massa petites.
Els tomàquets han de tenir una forma i un color determinat per arribar a la botiga.
I així, amb molts altres productes…
Del camí de la granja a la botiga es rebutja més de la meitat dels aliments, que acaben a les escombraries.
En aquest video, el documentalista Valentin Thurn ha investigat la magnitud d’aquesta despesa en diferents països, observant i preguntant sobre els contenidors d’escombraries de mercats majoristes, magatzems i supermercats. és d’actualitat les quantitats d’aliments perfectament comestibles, alguns encara dins del seu embalatge original i d’altres amb una data de caducitat perfectament vàlida “consumiu-ho preferentment abans de” la data, que no suposa cap risc per la salut.
Els Gegants estem investigant també les possibles solucions a aquest malbaratament dels aliments, com ara són els bancs dels aliments, que fan una tasca molt important per la societat.
La Marta ens ha convidat a berenar torradetes amb codonyat i la Zoè, a esmorzar pomes del camp del seu avi. Aprofitant els aliments!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *