Rosmarinus officinalis

Nom científic: Rosmarinus officinalis L.
Família: Labiades
Nom comú: romaní, romer (català), romero (castellà), rosemary (anglès), romarin (francès), Rosmarin (alemany), rozmarin (romanès), ندى الجبل (àrab)

Nom de qui ha fet la fotografia: Vicent Ramiro
Data i lloc de la fotografia: 16 de setembre de 2012, Sòl-de-riu, Alcanar
Hàbitat: jardí
Descripció: Planta de port arbustiu, de fulles perennes, lineals, dures i amb l’anvers blanquinós perquè està cobert per pilositat. Les flors blaves amb dos llavis ben marcats són molt característiques i són aromàtiques. Pot florir tot l’any, però a la natura sol tenir una floració de tardor i una altra al principi de la primavera (herbarivirtual.uib.es).
Relació de la planta amb l’ésser humà o amb altres espècies: Ús gastronòmic: s’utilitza com a condiment i com a espècia a la cuina. Les fulles tenen olis essencials que tenen propietats farmacològiques. També s’utilitza com a planta ornamental en jardins. Pol·linització entomòfila: duta a terme per insectes, com ara abelles, atretes per la mel de les fulles (mel de romer) (ca.wikipedia.org).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *