Parc del Mussol

L’ecologia i les ciències ambientals formen part dels sabers treballats a Biologia de primer de Batxillerat. Per aquest motiu, aquest dimecres dia 29 de maig, l’alumnat de la matèria ha visitat el Parc del Mussol, a Amposta. De la mà de Ferran Latre, de l’associació Aula i Natura, han passat un matí al camp aprenent en un entorn singular.

El Parc del Mussol és un ambiciós projecte de restauració d’un antic abocador, ara reconvertit en refugi de biodiversitat. A aquesta finca de deu hectàrees es recreen distints hàbitats per atreure la fauna local. S’hi poden trobar oliveres monumentals, plantes aromàtiques, refugis per animals que fan caus, com ara conills o teixons, capses per a ocells i ratpenats, basses… Al llarg del matí, Ferran ha fet un recorregut pels diferents hàbitats, explicant la finalitat de cadascun d’ells. A l’aula de natura ha explicat la feina de restauració de la finca fins l’estat actual. L’alumnat ha pogut observar una família de xoriguers a la seua capsa niu, ha identificar papallones a l’àrea de plantes aromàtiques i ha presenciat l’anellament de sis exemplars de mallerenga carbonera.

Durant tot el matí, Ferran ha encomanat a l’alumnat el seu entusiasme per la natura a través del seu extens coneixement i la passió amb la qual el transmet. Tant l’alumnat com el professorat fa una valoració molt positiva de la jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *