Setmana de la Ciència 2022

Durant el mes de novembre se celebrarà a Catalunya la 27a Setmana de la Ciència. En el marc d’aquesta setmana s’organitzen tot un munt d’activitats amb els objectius fonamentals d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

El fil conductor de l’edició d’enguany són la innovació i el coneixement local com a motor de creixement i la participació activa de la ciutadania en les diferents etapes del procés de recerca científica. La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació  que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats, a la qual ens unim el professorat dels Departament de Ciències Naturals i de Matemàtiques de l’Institut Ramon Berenguer IV amb les següents propostes:

  • Ral·li fotogràfic, adreçat a tot l’alumnat que vulgui participar-hi, amb el títol Què fa la ciència per tu? La data límit per lliurar les fotografies serà l’11 de novembre.
  • Fem Ciència a l’aula consisteix en què l’alumnat faci, de forma voluntària i en grups, un petit experiment davant la resta de companys de la classe, que trien els millors. Tindrà lloc a les classes de Física i Química a tota l’ESO (2n, 3r i 4t). L’últim dia per presentar els experiments serà el 18 de novembre.
  • Presentació d’un pòster científic o divulgatiu sobre algun aspecte del temari treballat a les classes de Biologia i Geologia de l’ESO (1r, 3r i 4t), també de forma voluntària, fins el 18 de novembre com a últim dia.
  • Hi haurà premis per a les millors fotos, experiments i pòsters. Es lliurarà un diploma i un val per material escolar als premiats. El lliurament es farà la setmana del 21 de novembre, a les classes de Ciències.

A banda, es duran a terme aquestes activitats:

  • 7 de novembre per la tarda: cafè científic a càrrec de la professora de Genètica de la UB Gemma Marfany, obert a tot l’alumnat, famílies i professorat.
  • 8 de novembre: taller d’electroforesi per a l’alumnat de Química i Biologia de Batxillerat, en dos torns: de 9:30 h a 11:30 h i de 12:00 h a 14:00 h, al laboratori de Biologia.
  • 9 de novembre: cinefòrum amb el psicòleg Ramon Nogueras, al Casal Municipal d’Amposta, a partir de les 11:30 h, organitzat per la Societat Catalana de Divulgació Científica, en col·laboració amb el Departament de Matemàtiques, adreçat a l’alumnat de Batxillerat Científic.
  • 14 de novembre: conferència a les classes de 1r d’ESO sobre les espècies amenaçades als Ports.
  • 16 de novembre: La ciència en primera persona a les classes de Matemàtiques de 3t i 4t d’ESO.

Trobareu tots els detalls al programa complet de la Setmana de la Ciència 2022 a l’Institut Ramon Berenguer IV.  Us animem a participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *