Menys plàstics, més vida!

Menys plàstics, més vida! és el títol d’una exposició itinerant de l’Agència Catalana de l’Aigua que des d’ahir, i durant els propers deu dies, es troba a l’entrada del nostre Institut. Pretén conscienciar sobre la importància de gestionar de manera adequada els plàstics i reduir-ne l’ús, sobretot pel que fa als que s’acostumen a utilitzar només en una ocasió.

L’exposició posa de manifest que més del 90% dels productes i objectes que ens envolten actualment estan fets de plàstic, un material que té un cost de producció baix, una gran versatilitat i una resistència elevada. El revers de la moneda és també molt negatiu: la fabricació del plàstic comporta un ús massiu de recursos, en particular de derivats del petroli, per a un material que sovint s’utilitza d’una forma molt puntual, per exemple per dur la compra del mercat a casa. Immediatament es converteix en un residu que embruta el medi ambient, en particular els ecosistemes oceànics. A més, l’esmicolament del material genera els anomenats microplàstics, molt difícils de tractar.

Podeu consultar la informació dels plafons en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *