Minthostachys verticillata

La peperina o menta peperina (Minthostachys verticillata) és una planta aromàtica silvestre de la família de les lamiácies. El nom comú de menta peperina proveeix d’una confusió (comercialment aprofitada per algunes empreses argentines elaboradores d’infusions) i és sustentat organolèpticament per les característiques de l’oli essencial d’alguns dels quimiotipus que l’espècie presenta, en alguns casos d’aroma marcadament mentolat.
Aquestes característiques provenen de les diferents quantitats de mentona o pulegona (que li dóna el seu aroma característic) en l’oli essencial. Hi ha una enorme variabilitat en les composicions relatives d’aquests olis.
Alumne: Àlex González
WEB DE LA INFORMACIÓ: http://es.wikipedia.org/wiki/Peperina

Un pensament sobre “Minthostachys verticillata

 1. Buen día,
  Queria agregar un dato quizas curioso, soy nativo de la provincia de Córdoba (Argentina) donde en su paisaje serrano crece en abundancia por sectores. Ahora resido en las Islas Baleares, más precisamente en Formentera. Soy aficionado a las plantas y para gran sorpresa y asombro he encontrado en un sector muy particular de la isla (Formentera) esta planta que es tan común y preciada en Argentina. Estoy investigando esta planta y quisiera saber si está denominada o es comun en España y cuál es su nombre.
  Desde ya si alguien tiene la respuesta o interés por el tema dejo aquí mi mail.
  Muchas gracias.
  Milacnavira@hotmail.com
  Damian

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *