UNA MÀ DE CONTES [cat][cast]

 contestitol.jpg

pixelin_3m.jpg

La Televisió de Catalunya, llargament premiada per la seva programació infantil, va publicar fa un any una web sobre l’espai “una mà de contes” que presenta la creació gràfica de contes de sempre de la mà de prestigiosos il·lustradors/es. El programa és realment fascinant i us recomanem veure’l atentament. Avui pararem atenció a les aplicacions creatives que enriqueixen la web.

Els usuaris poden crear els seus propis contes a l’espai TALLER amb diferents modalitats:

DIBUIX

En una interfície molt intuïtiva es pot dibuxar amb retolador, esprai i tub de pintura, amb diferents traçats, gruixos i colors.

RETALL I COMPOSICIÓ

Possiblement la millor aplicació que permet crear els contes retallant papers de diferents textures i colors.

CONTES IL·LUSTRATS

En un procés molt ràpid l’usuari pot crear i maquetar els seus contes amb imatges pròpies o dels il·lustradors del programa.

SUBTÍTOLS

Per treballar la comprensió i l’expressió escrita en qualsevol llengua subtitulant els contes de la biblioteca.

Un cop hem creat les nostres obres, les podem guardar i imprimir per gaudir-ne a les mans. En definitiva, una de les millors webs de creació que es poden trobar a Internet.

madecontes.jpg

La Televisió de Catalunya,  largamente premiada por su programación infantil, publicó hace un año una web sobre el espacio “una mà de contes” [un montón de cuentos] que presenta la creación gráfica de cuentos de siempre de la mano de prestigiosos ilustradores/as. El programa es realmente fascinante y os recomendamos verlo atentamente. Hoy hablaremos de las aplicaciones creativas que enriquecen la web.

Los usuarios pueden crear sus propios cuentos en el espacio TALLER con diferentes modalidades:

DIBUJO

En una interfaz realmente intuitiva se puede dibujar con rotulador, spray y tubo de pintura, con difrentes trazos, grosores y colores.

RECORTE Y COMPOSICIÓN

Posiblemente la mejor aplicación de la web, que permite crear cuentos recortando papeles de diferentes texturas y colores.

CUENTOS ILUSTRADOS

En un rápido proceso el usuario puede crear y maquetar sus cuentos con imágenes propias o de los ilustradores del programa. 

SUBTÍTULOS

Para trabajar la comprensión y expresión escrita en cualquier idioma subtitulando los cuentos de la biblioteca.

Una vez creados los cuentos, éstos se pueden guardar e imprimir para disfrutarlos en mano. en definitiva, una de las mejores webs de creación que se pueden encontrar en Internet. 

14 pensaments a “UNA MÀ DE CONTES [cat][cast]

 1. Hola anna,
  sembla que Una mà de contes està temporalment fora de servei. Jo diria que tenen més visites de les que es pensàven. Esperem que ho tornin a obrir ben aviat…

 2. hola a tothom|
  aquesta web es diverguai jo crec que esta molt be perque encenya als nens petits a saber dibuixar millor. bueno que vaigi be dew i ha sigut un plaer.

 3. Hola,
  hui he visitat per primera vegada la pàgina “Una mà de contes” i m’ha paregut molt bona. Soc mestra i pot servir-me molt bé pels meus alumnes quan faig classe de valencià… però tinc un problema, que no tinc en el meu col.legi conexió a internet; amb altres pàgines que he trobat interessants, el que he fet és descarregar-les amb l’aplicació “Httrack website copier”, la qual descarrega els enllaços interns i externs que es necessiten, però en el cas de la pàgina “http://www.unamadecontes.cat” no puc, perquè només es descarrega la portada. Hom pot fer alguna cosa per evitar això o és que té alguna restricció de tipus legal?
  Moltes gràcies.
  Carmen.

 4. Hola Carmen,
  “una mà de contes” està dissenyat per treballar exclussivament per Internet i no permet ser descarregat ja que connecta amb bases de dades que guarden informació de les creacions dels usuaris. És per això que, escara que descarreguis part de l’aplicació, mai podrà funcionar perquè no pot accedir a aquestes bases de dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *