DIÈDRIC – DIÉDRICO [cat][cast]

diedrom.jpg

Avui us presento el DIÈDROM, una aplicació online per treballar el sistema dièdric de representació, publicat al portal edu365 i dissenyat per Santiago Ortiz.

El dièdrom és un constructor dièdric que ens permet, en un entorn 3D, muntar figures a partir dels blocs de la barra d’eines i veure’n a temps real les seves projeccions en alçat, planta i perfil. La interfície és molt intuïtiva i, en pocs moments veureu que començareu a construir peces interessants. Es poden acolorir les diferents parts de la figura per fer-ne més senzilla la lectura i comprovareu que millora molt la visió de l’espai.

blocs.jpg

Hoy os presento el DIÈDROM, una aplicación online para trabajar el sistema diédrico de representación, publicado en el portal edu365 y diseñado por Santiago Ortiz.

El diédrom es un constructor diédrico que nos permite, en un entorno 3D, montar figuras a partir de los bloques de la barra de herramientas y ver, a tiempo real, sus proyecciones en alzado, planta y perfil. La interfaz es muy intuitiva y, en breves instantes estaréis construyendo piezas interesantes. Se pueden colorear las diferentes partes de la figura para hacer más fácil su lectura y comprobaréis que mejora mucho la visión del espacio.

PROPOSTA/PROPUESTA

Descarregueu la plantilla isomètrica i repartiu-ne còpies als alumnes. Cada un d’ells ha de dissenyar una figura a partir dels blocs del dièdrom (reproduïts a la plantilla) en un din A4 calcant damunt de la pauta. Un cop acabada, els alumnes han d’intercanviar-se els dissenys i fer les projeccions en planta, alçat i perfil de la figura del company. Finalment han de reproduir-la en el dièdrom per comprovar la correcció de les representacions isomètriques i dièdriques. Ja m’explicareu com us ha anat!

Descargad la plantilla isométrica y repartid copias a los alumnos. Cada uno de ellos debe diseñar una figura a partir de los bloques del diédrom (reproducidos en la plantilla) en un DIN A4 calcando encima de la pauta. Una vez acabada, los alumnos deben intercambiarse los diseños y dibujar las proyecciones en alzado, planta y perfil de la figura del compañero. Finalmente han de reproducirla en el diédrom para comprobar la corrección de las representaciones isométricas y diédricas. Ya me contaréis qué tal os ha ido!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *