Casos concrets

La Guàrdia Civil del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) investiga cinc persones per abandonament de cinc gossos a les localitats madrilenyes.

Un dels animals va haver de ser sacrificat de com estava de malament, dos han estat adoptats i, dels altres dos, un està en una gossera municipal i un altre, amb una protectora.

  • El primer cas, dos individus van abandonar dos gossos sense identificació a la ferrovellera local. El Seprona de Madrid es va fer càrrec d’esclarir els fets, cosa que va portar a la investigació dues persones per delicte d’abandonament.

Els dos gossos van ser portats a l’Associació Nacional Per a la Defensa dels Animals (ANAA). L’associació explica que tots dos van ser adoptats poc després d’arribar-hi.

  • Segon cas, una persona en una furgoneta va abandonar el seu gos a la M-530, la de Villamantilla. 

L’animal era mestís i no tenia microxip per poder identificar el propietari. Com que la nova Llei de Benestar Animal encara no va entrar en vigor i els delictes es van cometre abans de la seva aprovació, se li aplicaran les sancions corresponents a l’antiga normativa. 

L’home estarà condemnat a dos delictes: abandó d’animals i l’altre relatiu a la seguretat viària, ja que l’animal, abandonat i desorientat, va vagar per la M-530 durant uns quilòmetres, cosa que va implicar no només un perill per a ell, sinó per als altres usuaris de la via.

  • Tercer cas, la Patrulla de Protecció de la Naturalesa (Paprona) de Daganzo, al nord-est de la Comunitat de Madrid, va tenir coneixement d’un abandonament. 

Les autoritats van trobar el gos amb diverses ferides i en estat de xoc hipovolèmic: a causa de la pèrdua greu de sang el cor de l’animal era incapaç de bombar suficient sang al cos i va ser portat a la residència canina Jasmi.

La patrulla del Seprona va aconseguir localitzar el propietari, que és investigat com a presumpte autor d’un delicte d’abandonament d’animals.