Tipus d’abandonament animal

L’abandonament animal és l’acte de deixar a un animal, sigui domèstic o no, en una situació o lloc on no pugui rebre cura adequada o protegir-se a ell mateix.

L’abandonament animal pot tenir diverses formes:

 • Abandonament físic: Cas en què els amos deixen de manera intencionada a l’animal a un lloc públic. Aquesta situació genera a l’animal un sentiment de vulnerabilitat i desprotecció.
 • Abandonament a refugis: En diverses ocasions els amos porten als animals a
  Resultado de imagen de gatos y perros abandonados

  Gos abandonat a un refugi

  refugis i gosseres i els deixen allà, amb l’esperança que algú els adopti i puguin tenir una altra família, però aquest acte pot contribuir a la sobrepoblació als refugis i a l’estrès animal, a causa de la transició.

 • Abandonament emocional: Encara que aquest tipus d’abandonament no impliqui deixar a l’animal físicament a un lloc, pot considerar-se abandonament quan els amos no proporcionen a la seva mascota l’atenció, cura i afecte perquè pot tenir efectes negatius en la salut i el benestar de l’animal.
 • Abandonament en propietats desocupades: En alguns casos, les persones abandonen animals en propietats desocupades, degut a que els sorgeix el pensament de què ells mateixos trobaran menjar i refugi, però únicament els comportarà a què pateixin malalties, fam i altres perills.

  Ayudemos a los Gatos y Perros que Están Abandonados en la Calle

  Animals que pateixen un abandonament físic