Èpoques de l’any en que s’abandona més

L’abandonament de gossos i el dels gats pot succeir en qualsevol moment de l’any, però hi ha èpoques en què tendeixen a presentar un augment d’abandonaments a causa de  diferents circumstàncies, aquestes són: 

  • Després de vacances: Algunes persones tendeixen a abandonar als animals després de períodes festius com  Nadal, Setmana Santa i vacances d’estiu. Pot ser degut als canvis de vida dels amos després de les festivitats o perquè han adquirit animals com regals impulsius sense considerar la responsabilitat a llarg termini. 
  • Inici de l’any escolar:  A principis de l’any escolar algunes famílies decideixen desprendre’s de la seva mascota a causa de la falta de temps o recursos per cuidar d’elles mentre els nens estan a l’escola. 
  • Vacances d’estiu: Durant les vacances d’estiu, algunes persones tenen dificultats per cuidar d’elles mentre que estan de viatge. 
  • Climes extrems: Hi ha llocs en què hi ha grans canvis en les condicions climàtiques i poden abandonar-los degut a les dificultats que enfronten , a l’hivern pel fred i a l’estiu per la calor. Hi ha climes extrems a Meghalaya, India, també a Barrow, Alaska, entre d’altres. 
  • Finals de mes: A finals de mes, algunes persones poden tenir problemes econòmics i poden optar per l’opció fàcil que en aquest cas és abandonar a la seva mascota degut a la incapacitat de pagar la seva cura.