Centres i associacions de protecció i recollida d’animals

Els centres i les associacions de protecció d’animals domèstics són organitzacions sense ànim de lucre, legalment constituïdes, dedicades a la promoció del benestar animal i la prevenció del maltractament i abandonament d’animals domèstics. Aquestes organitzacions ajuden a rescatar, cuidar, rehabilitar i trobar llars responsables per a animals que han estat abandonats, maltractats o que enfronten situacions de risc. També treballen per educar la comunitat sobre la tinença responsable de mascotes i advocar per lleis i regulacions que promoguin el benestar animal.

Aquestes organitzacions exerceixen una varietat de funcions essencials per garantir la seguretat, salut i qualitat de vida dels animals: 

  • Rescat i rehabilitació

Aquestes organitzacions rescaten animals en situació de risc, proporcionen atenció mèdica, rehabilitació i socialització per ajudar que els animals es recuperin físicament i emocionalment.

  • Alberg i cura

 Proporcionen refugi temporal, aliment i atenció veterinària als animals rescatats fins que es trobin llars permanents.

  • Adopció responsable

 Realitzen processos d’adopció responsables per trobar llars adequades per als animals rescatats. Això pot incloure entrevistes, qüestionaris i visites de seguiment.

  • Esterilització i castració

Fomenten i ofereixen programes d’esterilització i castració per controlar la població d’animals i prevenir la reproducció no desitjada.

  • Educació i conscienciació

Ofereixen programes educatius per conscienciar la comunitat sobre la tinença responsable de mascotes, el benestar animal i els problemes de l’abandonament i el maltractament.

  • Promoció de lleis i regulacions

Treballen per endurir les sancions per maltractament animal i promoure l’adopció responsable a més de lluitar per lleis i regulacions que protegeixin els animals i en promoguin el benestar. 

  • Assistència en casos d’emergència

Poden brindar assistència en situacions de desastres naturals, com ara refugi temporal i cura d’emergència per a animals afectats.

  • Programes de cura comunitària

Ofereixen serveis de baix cost, com ara clíniques de vacunació i atenció mèdica, per a comunitats que poden tenir dificultats per accedir a l’atenció veterinària.

  • Rescat i rehabilitació de fauna silvestre

Algunes organitzacions també es dediquen al rescat i rehabilitació de fauna silvestre, ferida o en perill.

  • Col·laboració i aliances

Treballen en col·laboració amb altres refugis, organitzacions de benestar animal, veterinaris i governs locals per maximitzar l’impacte. 

 

Lliga Protectora d’Animals de Sabadell.