Adoptar a la nostra mascota

També hi ha l’opció d’adoptar els gossos o gats d’una gossera i poder d’aquesta manera salvar vides, perquè moltes vegades els animals s’han de sacrificar si ningú no se’n vol fer càrrec, de manera que tots aquells gossos i gats abandonats pels seus antics amos tornin a sentir-se un altre cop estimats en una llar.

A causa d’aquest trist passat algunes mascotes poden desenvolupar comportaments indesitjats. Per tant, si es té experiència cuidant animals, aleshores s’ha de considerar sens dubte l’adopció i ajudar aquest indefens animal.

Existeixen requisits específics a l’hora d’adoptar un animal, ja sigui ser major d’edat i tenir la capacitat de cuidar adequadament l’animal.

  • Procés d’adopció: La legislació pot establir procediments específics que els refugis i organitzacions hauran de dur a terme a l’hora de fer adopcions. Això pot incloure verificacions d’antecedents, entrevistes i qüestionaris.

 

  • Acord d’adopció. Els nous propietaris hauran de signar un acord d’adopció que estableixi els termes i condicions de l’adopció.

 

  • Esterilització i castració: Els animals han d’estar castrats i esterilitzats abans de l’adopció.

 

  • Tarifes d’adopció: Els refugis i organitzacions de rescat poden cobrar tarifes d’adopció per cobrir els costos de cura, alimentació i altres despeses.

 

  • Visites de seguiment: Poden fer-se visites de seguiment per assegurar-se de què els animals estan ben cuidats.

 

  • Educació sobre la cura d’animals: Els adoptants reben informació educativa sobre la cura adequada dels animals abans de l’adopció.

 

  • Prohibicions i restriccions: Algunes legislacions poden prohibir l’adopció d’animals a persones amb antecedents d’abús animal o que no compleixin els requisits.

 

Una guía para la adopción responsable de mascotas - State Farm®

Imatge d’un gos junt amb una cuidadora.

Por qué adoptar y no comprar animales

Imatge d’un gos en una protectora.