Les aventures de Tom Sawyer

TITOL DEL LLIBRE: Les aventures de Tom Sawyer.
AUTOR DEL LLIBRE: Mark Twain (Adaptació de M.Àngels Rubio).
PÀGINES : 139 pàg.

T’ha agradat el llibre? Bastant.
PERSONATGES : Tom Sawyer, Sid, Polly, Huckleberry Finn, Becky, L’indi Joe, la senyora Douglas i el gal·les.

Què és el que mes t’ha agradat? Quan Tom anava a buscar el tresor a la cova amb en Huck i el troben.
El recomanaries? Si.
A qui? Als nens i nenes que els hi agradin els llibres de aventures.

NOTA: 7,5.

Castellano.Biografias de Charlie Rivel y de Tortell Poltrona.

En lengua castellana hemos trabajado las biografias de Charlie Rivel y de Tortell Poltrona.

TORTELL POLTRONA

Tortell Poltrona (su nombre real es Jaume Mateu Bullich) es un payaso catalán nacido el Barcelona en 7 de abril de 1955. Es el artista de circo más reconocido en Cataluña, cofundador de Payasos sin Fronteras y un auténtico referente tanto por su trayectoria personal como por la creación de su propio circo, el Circ Cric, que ha sido el referente más destacado de varias generaciones.1 Es considerado un referente europeo de la renovación del payaso

Profesor industrial en electrónica y mecánica, estudió Sociología y Economía Política en el Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona. Debuta en los escenarios como cantante cómico de la Gran Orquesta Veracruz (1974), hecho que lo volcó a dedicarse irremediablemente al mundo del circo y el payaso, practicando y revalorizando esta profesión, cultivando e investigando los valores escénicos y sociales de la figura del payaso.3
Estrena su carrera artística con Claret Papiol,4 formando la pareja de payasos Germans Poltrona.5 Desde 1975 ha realizado miles de actuaciones dentro y fuera de España. Desde 1978 participa en Festivales Internacionales de Teatro de Europa y América. En el escenario ha trabajado con ilustres payasos como Charlie Rivel, Oleg Popov o Jango Edwards, y ante artistas como Joan Miró o Joan Brossa. También ha producido, dirigido y participado en diferentes series de televisión como Els Pallassos, Poltrona Express o Frekuencia Pirata, tanto para RTVE como para TV3.
Fundador del Circ Cric en 1981, es también el director y fundador del CRAC, Centre de Recerca de les Arts del Circ con sede estable en Sant Esteve de Palautordera, (1995), director y fundador del Festival Internacional de Payasos de Cornellà, (1984-1986), ideólogo y fundador del Festival de Payasas de Andorra, Forum de la Comicidad, (2001), y fundador y presidente de la ONG Payasos Sin Fronteras (1993),6 organización con la que ha realizado largas expediciones a los campos de refugiados y a las depauperadas zonas de Croacia, Serbia, Bosnia, Kosovo, Sahara, Armenia, Chiapas, Sri Lanka, Colombia, Brasil, Cuba, Sierra Leone, Costa de Marfil, Benín, Haití, República Democrática del Congo, Liberia o Etiopía.
Entre sus numerosos reconocimientos destaca el Premio Festival de Clowns de Viena, Austria, 1983; el Joanot de Teatre, Barcelona 1988; el conseguido en el Festival International Performance d’Acteur, Cannes, Francia, 1993; la Medalla al Mérito Cultural Palestino, Gaza, Palestina en 1984 por su labor con Payasos Sin Fronteras; el Premio de la Crítica Teatral de Barcelona temporada 95-96; el Premio Especial de Circo de la III Edición de los Premios Max, el Premio Nacional de Cultura 2005 de la Generalitat de Catalunya o el Premio Nacional de Circo 2013 del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte de España.78

Aquí podeis ver una de sus actuaciones

Hug.Problemes

1.-Tinc 80 entrades pel circ.En venc 56 i en Joan me0n regala 10.Quantes entrades tinc ara?

2.-Unes famílies van al circ.Són 34 adults i 24 nens .Les entrades dels adults valen 8€ cada un i els dels nens 5€ cada una. Quants € paguen en total?

3.-En un circ hi ha 220 espectadors . La quarta part són infants i la tercera part són espectadors de més de 65 anys .Quants adults hih a?

4.-En un circ hi ha dues actuacions , el pallasso i l’ equilibrista . El pallasso comença la seva actuació a dos quarts d’ onze del matí i actua durant 55 minuts . després hi ha un descans de 20 minuts i comença l’ actuació de l’ equilibrista que actua durant 35 minuts .A quina hora comença l’ equilibrista ?
I a quina hora acaba ?

Ainoa. Problemes

1-El pare, la mare i jo anem al circ. Al pare i a la mare els costa 15 euros i a mi 5 eutos. Ens descompten una cinquena part. Quan hem de pagar?

2-El pallasso cobra 50 euros per actuació. Cada dia fa una actuació menys dissabte que en fa 3. Quants euros cobra a la setmana?

3-En una actuació de circ hi han 980 persones. 75 persones marxen i 18 estan parlant per telèfon al carrer. Quantes persones queden al circ?

4-Un autocar que va al circ surt a les 9:10 i arriba a les 12:30. Quants minuts ha durat el viatge?
I quants segons?

Ainoa4art

Ainhoa . Problemes

1-De Barcelona venen 3 autocars cap als Circ les freixes. 2 venen plens amb 47 persones cada un i un altre porta 19 persones menys.
Quantes persones hi van amb total?

2-Hi ha 6 pallassos: 3 cobren 1.119 al mes, 2 cobren 1.001 i un altre cobra 777 euros. Quina és la mitjana del sou que cobren?

3-Durant 10 dies hem mirat el temps al circ: 4 dies va fer sol, 3 dies va estar enuvolats, 2 va ploure i un va fer boira.Quina es la moda? Els dies de pluja hi han anat 3 autocars, els dies de boira un, els dies enuvolats 5 i els dies de sol 8. Quina es la mediana?

4-Amb tot el circ hi han 32 treballadors. 1/4 son pallassos, 1/2 son equilibristes i la resta s’encarreguen del vestuari. Quantes persones s’encarreguen del vestuari?

Hem anat al circ.

Ahir , dia 6 de juny, els alumnes de la Zer El Romaní, vam anar d’ excursió al circ que hi ha prop de Copons, el circ Les Freixes . Quan vam arribar ja plovia i no va parar fins que vam acabar de fer les activitats, a la una del migdia .
Així docs, vam haver de fer les activitats dins de la carpa . Primer vam veure l’ actuació d’ un pallasso, acròbata i equilibrista i després vam fer una taller de circ.
Després de dinar vam marxar cap a les respectives escoles .

Aquí podeu veure unes imatges…


L’ oreneta i l’ escarabat

Vet aquí una vegada a Animalasia, la ciutat dels animals hi vivia una oreneta molt petita. Anava a l’ escola, tenia les potes blanques i les plomes negres. Era molt alegre i astuta .Vivia en una casa al centre de la ciutat amb els seus pares i el seu germà . la casa era gran , molt bonica i còmoda.
El seu somni era convertir-se en pilot d’ avió .
El seu millor amic era un escarabat, que anava amb ella a l’escola.
Un dia a l’escola, l’escarabat va dir a l’oreneta:
-Jo vull ser copilot!
-Quina sort perquè jo vull ser pilot.-Va dir l’oreneta.
-Podríam pilotar un avió entre els dos?-Va suggerir l’escarabat.
L’escarabat era molt atrevit, tenia les potes curtes i era de color marró, tenia una closca negra molt dura. L’oreneta estava molt emocionada, així que li va dir:
-Noi, ens queden 3 anys per acabar l’escola i podrem fer-nos pilots d’avió!
L’escarabat hi va estar d’acord.
Al cap de tres anys, el pare de l’oreneta li va preguntar:
-Aviat hauràs d’anar a la universitat, que voldràs estudiar?
-Vull estudiar per a convertir-me en pilot d’avió!-Va dir l’oreneta.
– I el meu amic escarabat vol ser copilot .-Va afegir.
-Molt bé estic orgullós de que t’hagis decidit.-Li va dir el seu pare.
Es van preparar per anar a l’aeroport:
-Preparat?-Va dir l’oreneta.
-Més que mai .-Va respondre l’escarabat.
Van marxar amb amb l’autocar cap a l’aeroport. Van aprovar l’examen escrit i els van deixapracticar amb un avió. L’oreneta va engegar l’avió i es van enlairar. El profesor no els va dir el temps que faria. El profesor va intentar comunicar amb l’oreneta i l’escarabat, però la tempesta els havia atrapat:
-Quin vent, em costa una mica pilotar l’avió .-Va dir l’oreneta.
-No deu ser gran cosa.- Va dir sense preocupacions l’escarabat.
Va començar a ploure molt molt fort i l’oreneta estava pendent de controlar l’avió. Hi havia una muntanya al davant , però amb una difícil maniobra, entre els dos van girar el volant i van evitar la muntanya. Hi havia aeroport a prop d’allà , i van anare a allà. Accavaben de salvar les vicdes de 100 animals que anaven a l’avió. Van viure feliços per sempre més.

El llenyataire i l’ ós dels Pirineus

Fa molt de temps hi havia un llenyataire que es deia Joan .Tenia 45 anys, era alt i prim.Tenia el cabell llarg iros i els ulls verds .
Vivia a la muntanya en un poblet.Vivia sol com un mussol, suposant que els mussols viuen sols.
El Joan acostumava a anar al bosc cada mati a tallar llenya per vendre-la i per fer foc i estar calent. Un dia tallant un arbre, va veure un ós estany .Era de color gris i molt gran. Tenia 2 petits ossets.
Aquell moment per a ell va ser impressionant. Es va quedar quiet com una estàtua.
Els volia fer una foto per l’ instagram però no li va donar temps a treure el Samsung Galaxy a temps.
Els animals van marxar i en Joan es va posar trist.
Al dia següent va veure els tres ossos mig morts. En Joan els va portar al veterinari amb el seu Suzuki Vitara 4×4.
Pel camí un dels petits va obrir un ull que era de color blau marí. El veterinari li va dir que es podrien curar ,que només tenien mal a la pota i que no podien caminar bé del tot.En Joan es va animar molt . El veterinari els va ficar unes benes. Ara calia saber com ho farien per retornar els tres ossos al bosc…..

Plantem tomaqueres.

Com ho fem ? Vet aquí les instruccions :
EINES I PLANTES:
-Aixada
-Plantador
-Aixadeta
-Galleda
-Rasclet
-Planta de tomàquets

PROCEDIMENT:
1-Traiem les males herbes i estenem la lona amb forats.
2-Fem talls a la lona a una distancia d’ uns 40 cm amb les tisores .
4-Amb el plantador fem els forats a la terra.
3-Posem les plantes de tomaqueres als forats i premem els costats de la planta perquè es subjectin millor.
4-Després, reguem les plantes.


Corpus 1640 . Revolta dels Segadors

Avui, Corpus 31 de maig de 2018 fa 378 anys de la Revolta dels Segadors contra les tropes de Felip IV . Aprofitant que els alumnes de 6è han llegit el còmic passem a fer-ne un petit resum.

TÍTOL:La Revolta De Els Segadors (Corpus 1640)
AUTOR: Oriol Garcia i Quera.56 pàgines

T’ha agradat el llibre? Algunes coses si algunes no tant.
Quins personatges surten? Els segadors, el virrei , ,Felip IV i altres monarques.
Què els hi passa? En l’ época de la lluita contra França durant el regnat de Felip IV els pagesos catalans estan farts del virrei perquè envia soldats a les cases o a les granges i els soldats agafen el menjar per alimentar-se .
Va haver-hi un moment que es van cansar i van decidir fer una revolta contra ells. Van estar anys i anys revoltant-se .Va morir molta gent , van perseguir al virrei i els ministres per tot arreu i al cap de molts anys lluitant….

On els passa? A Catalunya (Barcelona i Girona bàsicament).
Quins anys els passa? Al Corpus del 1640.
Com acaba l’historia? Al final, van aconseguir matar al virrei i aconseguir que no els prenguessin el menjar.
Quines coses has aprés després de llegir el còmic “La revolta dels Segadors?
Que en aquella època per a molts,sobreviure era gairebé impossible.

Valora’l de 1 al 10. Raona la teva resposta.
Un 7 per que no m’agraden les històries on mor gent.També m’ he assabentat de fets ocorreguts a Catalunya durant l’ Edat Moderna

Ainhoa Ruiz

Hem plantat tomaqueres

El divendres vam plantar tomàquets de penjar . Les tomàquets de penjar són petites, però una d’ elles és capaç de sucar un parell de llesques de pa .
Teniem ja parat la lona per evitar que surtin herbes . Vam fer uns forats a la lona al lloc on havíem de posar la tomaquera i vam començar a plantar .
El Guifré era l’ encarregat de fer els forats i tots els altres alumnes van plantar les seves tomaqueres.
Fins i tot els alumnes de la classe dels petits vam venir i , també ells, van plantar la seva tomaquera . Finalment les vam regar.
Ara, a esperar que faci bon temps i facin força tomàquets .

Bulling, no !

Aprofitant làmines de la Fundació Barça sobre el bulling , hem treballant aquesta lacra a l’ escola des dels més petits ,als més grans .
A partir de les làmines hem llegit què és el bulling.
Alguns alumnes pensaven que algunes de les accions , que ells poden considerar “normasl”, com insultar els companys , no estaven dins d’ aquesta categoria…
Han quedat convençuts i conscients que és quelcom que cal treure de l’ escola , el primer pas per treure-la de la societat .
L’ escola no treballa sola, cal també des de cada casa i des de l’àmbit local i nacional insistir-hi més.
Una vegada concients del problema, cada alumne ha dibuixat en mig foli una acció que han cregut que era bulling….A l’ altra mitja part del full cadascú ha dibuixat el que cal perquè ningú sigui objecte d’ aquest .
Finalment hem penjat els dibuixos al tauló d’ entrada de l’ escola .


Un bloc a XTECBlocs