La meva autobiografia

Hola em dic Ainhoa Ruiz Catena.
Vaig néixer el 26 de setembre del 2006 a les 12:20 del matí a Lleida.
Em dic Ainhoa però els pares em volien posar Miriam o Aitana.Vaig començar a caminar amb un any- Me’n va ensenyar la meva avia.Em van começar a créixe les dents amb nou mesos.
Els meus avis tenien un cotxet i com em tenien molt mimada amb 3 o 4 anys em portaven amb ell.De petita era molt tranquil·la.
La meva mare es diu Antònia o Toñi, és baixeta, morena i treballa de secretaria.El meu pare es diu Mario, és prim . moreno i treballa de mecànic i de xòfer.
Els meus pares i jo, vivim en un poble que es diu Cubells en una casa.
Els meus avis no viuen amb mi ; uns avis viuen a Terrassa i a Tarragona i la meva àvia viu a Albelda.
Vaig a l’escola Sol Naixent de Cubells des dels 3 anys.Dels 3 als 5 anys vaig començar la escola molt conenta i vaig fer molts amics.
A partir dels 6 anys em van començar a ficar deures.M’agrada molt matemàtiques.
Les meves aficions són la gimnàstica artística.
El meu esport es el basquet mai m’havia agradat tant com ara.
Les meves millors amigues són la Carmeta i la Maria.Els meus altres amics són la Nayara, le Paula, el Pau, la Montse i la Zuzanna.

La meva autobiografia

Hola,em dic Pau Bosch Gili.
Vaig néixer el dia 6 de setembre del 2005 a Barcelona
Plorava per qualsevol cosa i pesava molt poc (2’5kg).Em van posar a l’incuvadora.
La meva mare es diu Esther.És baixa,té el cabell negre,porta ulleres i és mestra.
El meu pare es diu Josep.És prim,no té molt pèl,porta ulleres i és carnisser.
Ara vivim en una casa a Cubells.
Els meus avis viuen a Balaguer o a Barcelona.
Vaig aprendere a caminar i a parlar.Vaig aprendre a caminar gràcies a unes maraques quan tenia 1 any.Em costava molt dormir ja que em posava molt nerviós.
Vaig a l’escola Sol Naixent de Cubells des dels 3 anys.Dels 3 als 5 anys vaig conéixer molts amics i als 6 anys em van començar a ficar més deures.
Una de les meves aficions és el futbol,però el meu esport és l’atletisme ja que sóc molt ràpid.
El meu millor amic és el Pawel que viu a Polònia,però també tinc altres amics com el Joel,el Guifré,l’Ainhoa,l’Adelin…

La meva autobiografia

Hola, em dic Adelín Borza Sebastian.
Vaig néixer el 4-12-2007 a Romania.Aquell dia nevava molt.
El meu pare es diu Adrian , és prim i moreno. És granger. La meva mare es diu Feli , és prima i morena i fa les feines de casa.
Ara vivim a Cubells en un pis.
Els meus avis viuen a Romania.
Quan tenia 1 any vaig comencar a caminar.
Quan tenia 3 anys vaig venir a Catalunya.Vam anar a viure a Els Alamus.
Ara vaig a l’escola Sol Naixent de Cubells.
Dels 3 als 5 anys vaig aprendre coses a l’escola dels Alamus. A partir dels 6 anys he fet amics.Tambe he anat a l’escola de la Sentiu.
M’agradava molt fer gimnàstica i córrer molt.
El meu millor amic era un nen que es deia Unai.Altres amics Jordi,Aleix i els de la classe.

La meva autobiografia

Hola em dic Nayara Marquez Martinez.
Vaig néixer el dia 18 de Gener del 2008 a Manresa a les 14:50.Em movia moltíssim .Vaig sonriure per primera vegada a la meva mare al poc temps de sortir de la seva panxa .
La meva mare es diu Carol ,és baixeta i té els cabells negres .Treballa en una granja.El meu pare es diu Javi .És normal ,té els cabells castanys i treballa de granger.El meu germà petit es diu Izan i és baixet , té els cabells marrons i va amb mi a l’ escola.El meu germà gran es diu Juan mi , té 12 anys i estudia a Artesa.
Vaig comença a camina amb 6 mesos no magradava la papilla i quan els meus companys ploraven els posa va el xupete.
Vaig al’escola Sol Naixent de Cubells des de fa dos anys . Dels tres anys als 6 vaig anar a Artesa .
Les aficions són ballar i jugar a futbol. La meva millor amiga és l’ Ainhoa .Altres amics són l’Ainoa , el Pau ,el Joel, el Guifré , l’ Adrià i la Tina .

La meva autobiografia

Hola, em dic Guifré Tufet Obón.
Vaig néixer el 16 de juny de 2007 a Lleida.
De molt petit sempre dormia amb la meva manteta en forma de donut .Llavors vivíem a casa dels avis .La meva mare es diu Sandra,és baixeta i treballa cuidadora de una senyora gran. El meu pare es diu Ivan, és molt alt i molt trapella. El meu germà és diu Hug i no para mai quiet .
Vivim a Cubells en una casa.Els meus avis també viuen a Cubells i els iaios a Balaguer.Quan tenia un any vam canviar de casa.Poc temps després vaig trobar la meva gossa que es diu Flusqui i ara viu amb nosaltres.
També vaig conéixer la Sara , que es la meva veïna i cada dia la veig.
Vaig a l’escola Sol Naixent de Cubells des de que tinc tres anys.Dels tres als cinc anys vaig aprendre a escriure i quan feia tercer vaig venir a la classe dels grans.
M ‘ agrada juga a futvol i a basquet. També m’agrada la plàstica i la construcció.
Els meus millors amics són el joel i el Pau, però tinc altres amics com el Iquer Castillo i el Nil Gallego que el conec des que era petit.

La meva autobiografia

Hola, em dic Joel Boixadera Fernández.
Vaig néixer la matinada del divendres dia 24 de novembre del 2007 a les 2:45 a Barcelona.
Quan tenia un any i dos mesos vaig començar a caminar.Als 2 anys vaig començar a anar a la llar d’infants.
Visc en una casa a Cubells, un poble petit, amb la meva mare, el meu pare, la meva àvia i el meu avi.
La meva mare es diu Joana Fernández Sánchez, fa 1,65 metres d’alçada i treballa fent les tasques de casa.
El meu pare es diu Sebastià Boixadera Brescó, fa 1,70 metres d’alçada, treballa de pagès, de ramader i de regidor de l’ajuntamen de Cubells. El meu avi es diu Dídac Férnandez Gimenez, viu a Cubells a casa meva.
La meva àvia es diu Maria Sánchez Crespo, viu a Cubells a casa meva.
Tinc una altra àvia que es diu Àngela Bresco Inglavaga . Viu a la Torre de Fluvià, un poble que està a la vora de Cubells.
Als 3 anys vaig conéixer molts amics nous. Quan tenia 4 anys vaig anar per primera vegada de vacances. Un dia a la piscina ens estàvem banyant jo i els meus amics . Va començar a ploure i tots vam córrer cap a fora! Quan tenia 8 anys vaig començar a anar a una escola de música, jo tocava la guitarra i feia llenguatge musical.
Vaig a l’escola Sol Naixent a Cubells. Dels 3 als 5 anys vaig aprendre les primeres coses de matemàtiques, català, castellà i anglès. A partir dels 6 anys em vam començar a posar més deures i cada cop feia activitats més difícils. M’agraden molt les matemàtiques i el medi social. Els meus millors amics són: l’Adelin, l’Adrià Trepat, l’Adrià Zegler i el Pau. També tinc amics com: l’Esteve, el Guifré, l’Hug, el Miquel i l’Izan.

La meva autobiografia

Hola,em dia Ainoa Montoliu Toribio .
Vaig néixer el sis de març del 2008 a la 1:30 del migdia a l’Alianca de Lleida.
Movia molt les mans i no parava quieta.
La meva mare es diu Angelica,és baixeta i té el cabell castany Treballa de monitora del menjador de Cubells.El meu pare es diu Jaume ,és baixet, porta barba . Treballa en un taller de robòtica.
Ara vivim a la Torre de Fluvià,en una casa molt gran i vella.Uns avis viuen a Mollerussa i els altres avis a Balaguer.
Em van sortir les dents als 5 mesos.Als 9 mesos i mig vaig començar a caminar i ja no vaig fer servir més el cotxet.
Vaig a l’escola Sol Naixent de Cubells.Dels 3 als 5 anys no em feien fer deures.A partir dels 6 anys vaig començar a fer examens.El que més m’agrada fer són les matematiques i el futbol.La meva millor amiga és la Nayara.Les meves altres amigues són l’Ainhoa i els de la classe de Cubells.

Julivert en diamants . El llibre

Títol  : Julivert amb diamants

Autor/a : Teresa Duran

Il·lustracions : Montse Fransoy

Edat : A Partir de 10 anys .

Argument :

En Juli i la Berta comencen a estar tips de tot plegat .El seu pare, el reconegut detectiu Benjamí Taló, s’ ha trencat una cama i,com que no pot conduir ni anar enlloc, els dos germants s’ han quedat sense vacances .Per acabar-ho d’ adobar, els toca arromangar-se i investigar-seguint les instruccions del seu pare- la misteriosa desaparició d’ uns diamants .

Julivert amb diamants.

Aquest curs l’ autora triada és la Teresa Duran. Com cada any el dia de la Trobada Pedagògica ens visita un autor o autora . Aquest any els alumnes de la ZER El Romaní llegirem els seus llibres . Els alumnes de cicle superior llegirem el llibre, Julivert amb diamants .

Teresa Duran va néixer a Barcelona l’ any 1949 . És professora del Departament de Didàctica de l’ Educació Visual i Plàstica de la UB.També és autora de més d’ un centenar de llibres per a infants i joves , pels quals ha rebut nombrosos premis .
julivertambdiamants

Un bloc a XTECBlocs