Pell de caramel

Autor: Joan de Déu Prats

Personatges: La vaca Úrsula i algunes companyes.

RESUM
L’Úrsula es va perdre al camp quan encara era petita.Més tard li van posar una esquella com a totes les vedelles i
les seves companyes li van explicar que era perquè no es perdessin . Ella un dia es va perdre.
Caminant va trobar una fura

Comencem un curs nou !

Hem començat un nou curs amb algunes novetats : ens han pintat les aules i han quedat molt xules .
Els alumnes de tercer han passat a la classe dels grans,tenim alguna mestra nova, la Maka ja fa P3,tenim un nen nou a P2,ens han deixat les Ainhoes …
Ens han deixat la Soledat i l’ Imma , a les que trobarem a faltar. Esperem que els hi vagi molt bé.

Les aventures de Tom Sawyer

TITOL DEL LLIBRE: Les aventures de Tom Sawyer.
AUTOR DEL LLIBRE: Mark Twain (Adaptació de M.Àngels Rubio).
PÀGINES : 139 pàg.

T’ha agradat el llibre? Bastant.
PERSONATGES : Tom Sawyer, Sid, Polly, Huckleberry Finn, Becky, L’indi Joe, la senyora Douglas i el gal·les.

Què és el que mes t’ha agradat? Quan Tom anava a buscar el tresor a la cova amb en Huck i el troben.
El recomanaries? Si.
A qui? Als nens i nenes que els hi agradin els llibres de aventures.

NOTA: 7,5.

Castellano.Biografias de Charlie Rivel y de Tortell Poltrona.

En lengua castellana hemos trabajado las biografias de Charlie Rivel y de Tortell Poltrona.

TORTELL POLTRONA

Tortell Poltrona (su nombre real es Jaume Mateu Bullich) es un payaso catalán nacido el Barcelona en 7 de abril de 1955. Es el artista de circo más reconocido en Cataluña, cofundador de Payasos sin Fronteras y un auténtico referente tanto por su trayectoria personal como por la creación de su propio circo, el Circ Cric, que ha sido el referente más destacado de varias generaciones.1 Es considerado un referente europeo de la renovación del payaso

Profesor industrial en electrónica y mecánica, estudió Sociología y Economía Política en el Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona. Debuta en los escenarios como cantante cómico de la Gran Orquesta Veracruz (1974), hecho que lo volcó a dedicarse irremediablemente al mundo del circo y el payaso, practicando y revalorizando esta profesión, cultivando e investigando los valores escénicos y sociales de la figura del payaso.3
Estrena su carrera artística con Claret Papiol,4 formando la pareja de payasos Germans Poltrona.5 Desde 1975 ha realizado miles de actuaciones dentro y fuera de España. Desde 1978 participa en Festivales Internacionales de Teatro de Europa y América. En el escenario ha trabajado con ilustres payasos como Charlie Rivel, Oleg Popov o Jango Edwards, y ante artistas como Joan Miró o Joan Brossa. También ha producido, dirigido y participado en diferentes series de televisión como Els Pallassos, Poltrona Express o Frekuencia Pirata, tanto para RTVE como para TV3.
Fundador del Circ Cric en 1981, es también el director y fundador del CRAC, Centre de Recerca de les Arts del Circ con sede estable en Sant Esteve de Palautordera, (1995), director y fundador del Festival Internacional de Payasos de Cornellà, (1984-1986), ideólogo y fundador del Festival de Payasas de Andorra, Forum de la Comicidad, (2001), y fundador y presidente de la ONG Payasos Sin Fronteras (1993),6 organización con la que ha realizado largas expediciones a los campos de refugiados y a las depauperadas zonas de Croacia, Serbia, Bosnia, Kosovo, Sahara, Armenia, Chiapas, Sri Lanka, Colombia, Brasil, Cuba, Sierra Leone, Costa de Marfil, Benín, Haití, República Democrática del Congo, Liberia o Etiopía.
Entre sus numerosos reconocimientos destaca el Premio Festival de Clowns de Viena, Austria, 1983; el Joanot de Teatre, Barcelona 1988; el conseguido en el Festival International Performance d’Acteur, Cannes, Francia, 1993; la Medalla al Mérito Cultural Palestino, Gaza, Palestina en 1984 por su labor con Payasos Sin Fronteras; el Premio de la Crítica Teatral de Barcelona temporada 95-96; el Premio Especial de Circo de la III Edición de los Premios Max, el Premio Nacional de Cultura 2005 de la Generalitat de Catalunya o el Premio Nacional de Circo 2013 del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte de España.78

Aquí podeis ver una de sus actuaciones

Hug.Problemes

1.-Tinc 80 entrades pel circ.En venc 56 i en Joan me0n regala 10.Quantes entrades tinc ara?

2.-Unes famílies van al circ.Són 34 adults i 24 nens .Les entrades dels adults valen 8€ cada un i els dels nens 5€ cada una. Quants € paguen en total?

3.-En un circ hi ha 220 espectadors . La quarta part són infants i la tercera part són espectadors de més de 65 anys .Quants adults hih a?

4.-En un circ hi ha dues actuacions , el pallasso i l’ equilibrista . El pallasso comença la seva actuació a dos quarts d’ onze del matí i actua durant 55 minuts . després hi ha un descans de 20 minuts i comença l’ actuació de l’ equilibrista que actua durant 35 minuts .A quina hora comença l’ equilibrista ?
I a quina hora acaba ?

Ainoa. Problemes

1-El pare, la mare i jo anem al circ. Al pare i a la mare els costa 15 euros i a mi 5 eutos. Ens descompten una cinquena part. Quan hem de pagar?

2-El pallasso cobra 50 euros per actuació. Cada dia fa una actuació menys dissabte que en fa 3. Quants euros cobra a la setmana?

3-En una actuació de circ hi han 980 persones. 75 persones marxen i 18 estan parlant per telèfon al carrer. Quantes persones queden al circ?

4-Un autocar que va al circ surt a les 9:10 i arriba a les 12:30. Quants minuts ha durat el viatge?
I quants segons?

Ainoa4art

Ainhoa . Problemes

1-De Barcelona venen 3 autocars cap als Circ les freixes. 2 venen plens amb 47 persones cada un i un altre porta 19 persones menys.
Quantes persones hi van amb total?

2-Hi ha 6 pallassos: 3 cobren 1.119 al mes, 2 cobren 1.001 i un altre cobra 777 euros. Quina és la mitjana del sou que cobren?

3-Durant 10 dies hem mirat el temps al circ: 4 dies va fer sol, 3 dies va estar enuvolats, 2 va ploure i un va fer boira.Quina es la moda? Els dies de pluja hi han anat 3 autocars, els dies de boira un, els dies enuvolats 5 i els dies de sol 8. Quina es la mediana?

4-Amb tot el circ hi han 32 treballadors. 1/4 son pallassos, 1/2 son equilibristes i la resta s’encarreguen del vestuari. Quantes persones s’encarreguen del vestuari?

Hem anat al circ.

Ahir , dia 6 de juny, els alumnes de la Zer El Romaní, vam anar d’ excursió al circ que hi ha prop de Copons, el circ Les Freixes . Quan vam arribar ja plovia i no va parar fins que vam acabar de fer les activitats, a la una del migdia .
Així docs, vam haver de fer les activitats dins de la carpa . Primer vam veure l’ actuació d’ un pallasso, acròbata i equilibrista i després vam fer una taller de circ.
Després de dinar vam marxar cap a les respectives escoles .

Aquí podeu veure unes imatges…


L’ oreneta i l’ escarabat

Vet aquí una vegada a Animalasia, la ciutat dels animals hi vivia una oreneta molt petita. Anava a l’ escola, tenia les potes blanques i les plomes negres. Era molt alegre i astuta .Vivia en una casa al centre de la ciutat amb els seus pares i el seu germà . la casa era gran , molt bonica i còmoda.
El seu somni era convertir-se en pilot d’ avió .
El seu millor amic era un escarabat, que anava amb ella a l’escola.
Un dia a l’escola, l’escarabat va dir a l’oreneta:
-Jo vull ser copilot!
-Quina sort perquè jo vull ser pilot.-Va dir l’oreneta.
-Podríam pilotar un avió entre els dos?-Va suggerir l’escarabat.
L’escarabat era molt atrevit, tenia les potes curtes i era de color marró, tenia una closca negra molt dura. L’oreneta estava molt emocionada, així que li va dir:
-Noi, ens queden 3 anys per acabar l’escola i podrem fer-nos pilots d’avió!
L’escarabat hi va estar d’acord.
Al cap de tres anys, el pare de l’oreneta li va preguntar:
-Aviat hauràs d’anar a la universitat, que voldràs estudiar?
-Vull estudiar per a convertir-me en pilot d’avió!-Va dir l’oreneta.
– I el meu amic escarabat vol ser copilot .-Va afegir.
-Molt bé estic orgullós de que t’hagis decidit.-Li va dir el seu pare.
Es van preparar per anar a l’aeroport:
-Preparat?-Va dir l’oreneta.
-Més que mai .-Va respondre l’escarabat.
Van marxar amb amb l’autocar cap a l’aeroport. Van aprovar l’examen escrit i els van deixapracticar amb un avió. L’oreneta va engegar l’avió i es van enlairar. El profesor no els va dir el temps que faria. El profesor va intentar comunicar amb l’oreneta i l’escarabat, però la tempesta els havia atrapat:
-Quin vent, em costa una mica pilotar l’avió .-Va dir l’oreneta.
-No deu ser gran cosa.- Va dir sense preocupacions l’escarabat.
Va començar a ploure molt molt fort i l’oreneta estava pendent de controlar l’avió. Hi havia una muntanya al davant , però amb una difícil maniobra, entre els dos van girar el volant i van evitar la muntanya. Hi havia aeroport a prop d’allà , i van anare a allà. Accavaben de salvar les vicdes de 100 animals que anaven a l’avió. Van viure feliços per sempre més.

Un bloc a XTECBlocs