Nova convoctària de vaga del Sindicato de estudiantes

Benvolgudes famílies:

Tal com ja els vaig anunciar en el meu escrit anterior, el Sindicato de estudiantes té convocada una vaga general a nivell de tot l’estat per als dies 21, 22 i 23 d’aquest mes (http://www.sindicatodeestudiantes.net/). El nostre alumnat m’ha comunicat la intenció d’afegir-se.

Els vull recordar que l’alumnat de 3r, 4t i batxillerat té dret a opinar sobre si vol seguir o no una vaga convocada formalment, però la decisió final de què un alumne  assisteixi o no a classe correspon als pares, llevat que l’alumne sigui major d’edat.

Per tal de no alterar el funcionament normal del centre, l’alumnat i les seves famílies haurien de ser conseqüents amb la decisió presa inicialment i evitar canvis de criteri al llarg de la jornada (ara entro i ara vull sortir o ara no vaig a classe i ara sí). El consell escolar regularà properament el règim d’entrada i sortida els dies de vaga convocada pels sindicats d’estudiants.

Resto a la seva disposició per a resoldre qualsevol dubte que puguin tenir.

Cordialment,

Antonio Tinajas

Director

Publicat dins de General | Envia un comentari

Iniciativa per a crear una nova AMPA

Benvolgudes famílies:

Un grup de mares i pares de l’Institut Cubelles ens hem animat a constituir una nova AMPA que treballi per a donar resposta a les necessitats de l’alumnat, en general, i de les seves famílies.

Ens trobarem a l’institut el proper dijous 16 d’octubre a les 15h per parlar de tot plegat i, si ens posem d’acord, constituir la nova AMPA, aprovar els seus estatuts, i escollir la junta directiva.

Us hi esperem!

Sònia Oliva

Publicat dins de General | Envia un comentari

L’alumnat convocat a una vaga pel Sindicat d’estudiants

Benvolgudes famílies:

L’alumnat ha comunicat la intenció d’afegir-se als dos dies de vaga convocats a Catalunya pel Sindicat d’estudiants amb el lema “Pel dret a decidir i per acabar amb les retallades socials de PP i CiU”.  (http://www.sindicatdestudiants.net/). Val a dir, que el Sindicato de estudiantes té convocada una vaga general a nivell de tot l’estat per als dies 21, 22 i 23 d’aquest mes (http://www.sindicatodeestudiantes.net/).

S’ha declarat a favor de la vaga gairebé la totalitat de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, un 60% de l’alumnat de 1r de batxillerat i un 54% de l’alumnat de 2n de batxillerat.

Pel que fa al funcionament del centre durant aquests dies de vaga, els recordo que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot seguir aquest tipus de mobilitzacions i, per tant, ha d’assistir obligatòriament a classe. Quant a la resta de l’alumnat, la falta d’assistència pel seguiment de la convocatòria estarà justificada si l’autoritzen els seus pares. En tot cas, les classes es donaran amb normalitat.

Resto a la seva disposició per a resoldre qualsevol dubte que puguin tenir.

Cordialment,

Antonio Tinajas

Director

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

Ajuts per a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu

Benvolgudes famílies,

Us recordem que continua oberta la convocatòria dels Ajuts per a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NEE) per a aquest curs 2014-15. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dia 30-09-2014.

Us advertim, però, que donades les nombroses dificultats existents per imprimir on-line les sol·licituds d’aquests ajuts, si es dóna aquesta situació, us heu de posar en contacte directament trucant al telèfon d’incidències del Ministeri d’Educació, que és el 91 3277681, des de on agilitzaran els tràmits perquè se us en faciliti un model imprès.

El procediment d’entrega serà l’habitual: heu de complimentar els impresos i portar-los directament al col·legi durant la primera setmana del curs. Des del centre es farà el lliurament a l’Oficina Gestora de Vilanova i la Geltrú.

(Referent normatiu: Resolució de 3 de juliol de 2014, de la Secretaria d ?Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats)

Més informació

Publicat dins de General | Envia un comentari

Primer dia de classe

El proper dilluns 15 de setembre iniciarem el curs 2014-15. Aquest primer dia, l’alumnat té un horari especial:

9-10h Alumnes des de 2ESO fins 2BAT
10-11h Benvinguda alumnat 1BAT procedent d’altres centres (ja hi seran al centre des de les 9h)
11-13h. Alumnes de 1ESO

En aquest primer dia, l’alumnat té una hora de tutoria on el seu tutor-a li explicarà l’organització i funcionament del centre, el seu horari i, l’alumnat de 1ESO, 2ESO i 3ESO farà l’eleció de les matèries optatives. El dimarts 16 de setembre les classes començaran i acabaran en l’horari habitual de 8.15h a 14.45h.

Som-hi que el repte d’un nou curs està a punt de començar!!

Publicat dins de Comunicats i avisos | Envia un comentari

Reunió amb les famílies de l’alumnat de 1ESO

El dilluns 8 de setembre de 2014, a les 18.00 hores, tindrà lloc al gimnàs de l’Institut Cubelles la reunió amb les famílies de l’alumnat que començarà 1r d’ESO el curs 2014-15.

Si cliquen a continuació, podran accedir a un resum de les coses més importants que necessita saber la família d’un noi o d’una noia que comença 1 d’ESO al nostre centre. Si li dóna una ullada i té algun dubte, demà tindrà l’oportunitat de plantejar-lo.

Informació bàsica per a les famílies de 1r d’ESO

No cal que se l’imprimeixi aquest document. Demà disposarà d’una còpia en paper.

Publicat dins de Comunicats i avisos | Envia un comentari

BON ESTIU 2014!!

A partir d’avui ja es pot consultar la següent informació en aquesta web:

La llista de llibres per al curs 2014-2015 (també es podrà demanar una còpia a consergeria):
- Llistat de llibres de 1ESO
- Llistat de llibres de 2ESO
- LListat de llibres de 3ESO
- Llistat de llibres de 4ESO
Atenció: L’alumnat dels grups de reforç tenen un llistat a banda amb els llibres de text de català, castellà, matemàtiques ( i anglès, només A 4ESO).

- Llistat de llibres de 1r de batxillerat
- Llistat de llibres de 2n de batxillerat

Els deures d’estiu que proposen els diferents departaments. L’alumnat que té alguna matèria pendent, cal que porti el dossier de recuperació corresponent fet el dia de la prova escrita al setembre. En cas que es tinguin matèries pendents de cursos anteriors de naturals, tecnologia i educació física, cal fer el dossier de recuperació corresponent i presentar-se a la prova escrita. Aquell alumnat que faci el dossier de recuperació de matèries que no té pendents, el podrà lliurar al setembre com a feina d’estiu, i es tindrà en compte en el càlcul de la nota de la primera avaluació 2014-15.

L’horari dels exàmens de setembre (també podran demanar una còpia a consergeria).
- Exàmens de recuperació ESO
- Exàmens de recuperació 1r de batxillerat

Els resultats de les enquestes de satisfacció contestades per l’alumnat i les famílies.

Tenim programades activitats extraescolars per al curs vinent. Ens aniria molt bé saber quantes persones estan interessades en participar-hi. Si el seu fill o la seva filla està interessat, faci’ns arribar, sense cap mena de compromís, aquest imprés.

Finalment, els demanem que facin donació al centre dels llibres de text usats i de qualsevol llibre de lectura per a nois i noies de més de 10 anys que ja no facin servir a casa. Els llibres de text els deixarem en préstec i els de lectura ens ajudaran a fornir les biblioteques d’aula que necessitem per a posar en pràctica les actuacions previstes a per a impulsar la lectura al nostre centre. Aquesta recollida de llibres la farem de 9h a 14h fins el 20 de juliol.

Us desitgem un bon estiu!!

Publicat dins de Comunicats i avisos | 2s comentaris

Enquesta de satisfacció de les famílies: faci’ns arribar la seva opinió

El nostre centre té programat un pla d’enquestes que pretén copsar el grau de satisfacció dels diferents sectors de la comunitat escolar sobre el servei que es rep, el clima de centre, les condicions de treball, l’assoliment de les expectatives, etc. L’objectiu final és la utilització d’aquesta informació per a enllestir les millores que calgui.

Ja tenim processades les dades resultants de l’opinió manifestada pel nostre alumnat. Pel que fa a les famílies, els vam fer arribar a través dels seus fills i filles (excepte els de 2n de batxillerat) una enquesta anònima perquè ens la retornessin. Només ho han fet 71 famílies. Esperarem una mica més per tancar el procés de consulta i poder fer públics a la nostra web tots els resultats.

La família que no hagi contestat i no disposi de l’imprès, se’l pot descarregar clicant a continuació ( Enquesta famílies ). Poden dipositar l’enquesta a la bústia que hi ha al costat de l’entrada a la consergeria.

Antonio Tinajas

Director

Publicat dins de General | Envia un comentari

El viatge a Cantàbria de l’alumnat de 4t d’ESO (16-20 de juny de 2014)

L’institut ha tornat a triar Cantàbria com a destí del viatge de final d’etapa que fa l’alumnat de 4t d’ESO. En aquesta ocasió, han participat 28 alumnes (20 nois i 8 noies) als que han acompanyat la Sílvia (tutora de 4t B) i jo mateix (Antonio, professor d’educació física de tots ells).

Hem gaudit d’un temps excepcionalment bo (només cal donar una ullada al reportatge fotogràfic), d’unes activitats encertades (que cal agrair des d’aquí a la Marta Blanch) i d’una seu immillorable: un hotel a Santillana del Mar davant d’un parc preciós on tots han pogut fer allò que han volgut.

Malgrat els recels que desperta un viatge d’aquestes característiques amb adolescents, hem de reconèixer que el seu comportament ha estat exquisit. I no és només l’opinió dels seus professors, és l’opinió del propietari de l’hotel i del conductor de l’autobús. Per suposat, ha calgut posar normes i no baixar la guàrdia, però no ha sigut necessari repetir les coses: van entende perfectament què era allò que esperàvem d’ells i ho van fer.

Quant al reportatge fotogràfic, segueix la seqüència següent: Bilbao, Santillana del Mar (hotel, parc, monuments, etc.), surf a la platja de Somo, Santander (península del Palau de la Magdalena), Fuente Dé (telefèric i caminada), Potes, descens en canoa pel riu Deva fins arribar a la ria d’Unquera, visita a les coves de la Moneda i del Castillo i, finalment, la visita al parc de Cabárceno on vam gaudir d’un espectacle  d’aus rapinyaires.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Un equip de nois i noies de l’institut guanyen l’INSTIVOLEI de Vilanova

Dissabte passat, 7 de juny,  un grup de nois i noies de 4t d’ESO i de 1r de batxillerat de l’Institut Cubelles, formant diferents equips, van participar pel seu compte en la competició INSTIVOLEI 2014 organitzada a la platja de Vilanova i La Geltrú pel club voleibol Vilanova. L’equip guanyador estava format íntegrament per alumnes del nostre institut. Aquí teniu un reportatge fotogàfic i el vídeo que va fer servir Canal Blau per a informar de l’esdeveniment.

Publicat dins de General | Envia un comentari