CONCURS DE LOGOTIPS – 10è Aniversari de l’Institut Cubelles

BASES

 1. La intenció del concurs és trobar un logo que es pugui utilitzar per a identificar els diferents actes del 10è Aniversari de l’Institut Cubelles.
 2. La imatge s’ha de poder adaptar a qualsevol suport de difusió: paper, cartes, cartells, pàgina web, …
 3. La proposta de disseny pot ser digitalitzada o pot ser un dibuix fet a mà de tècnica lliure.
 4. Els dissenys poden ser policromàtics o monocromàtics
 5. Format de lliurament: totes les propostes s’han de presentar digitalitzades, a color, en un arxiu JPG o JPEG i resolució mínima de 300 x 300.
 6. El logotip haurà de ser original i inèdit.

 

PRESENTACIÓ I TERMINIS

 1. Terminis: des del 12 de març al 7 d’abril de 2015
 2. El concurs és obert a tot l’alumnat i ex-alumnes de l’Institut Cubelles.
 3. Els participants poden enviar tants treballs com considerin.
 4. Tots els treballs s’han de digitalitzar i enviar per correu electrònic a l’adreça: logo@institutcubelles.cat
 5. Cada correu haurà d’incloure:
 • Un arxiu adjunt amb la imatge de logo proposat.
 • En l’assumpte s’haurà d’indicar: “CONCURS DE LOGO INSTITUT CUBELLES”.
 • En el text del correu s’haurà d’especificar: nom i cognoms, any de naixement, adreça i telèfon.

 

JURAT

 1. El jurat valorarà la creativitat, la qualitat i l’originalitat del treball.
 2. El veredicte del jurat serà inapel·lable. Contra els acords que adopti el jurat del concurs no procedirà reclamació alguna, tret que es tingui constància d’haver-se vulnerat l’estipulat a les presents bases.
 3. El jurat es reserva el dret a declarar desert el premi.
 4. El resultat es farà públic, previsiblement, el 23 d’abril a les 13:00 h.

 

PREMI

 1. S’estableix un únic premi de 100 € per al treball guanyador

 

PROPIETAT INTEL·LECTUAL

 1. El guanyador renuncia a qualsevol dret d’explotació sobre la imatge i cedeix a l’Institut Cubelles els drets de propietat, indústria i intel·lectual, així com el seu copyright.
 2. Així doncs, l’Institut Cubelles serà propietari dels drets de manipulació, edició, exposició i reproducció sense limitacions.

 

ACCEPTACIÓ

 1. La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases i de la decisió del jurat.
Publicat dins de 10è aniversari inscubelles | Envia un comentari

Ràdio Cubelles

Ahir estava convocada una vaga general d’estudiants ja que el govern vol modificar el sistema d’educació actual, per exemple, vol incloure a nivell universitari el 3+2. Molts estudiants de tota Catalunya van assistir a les manifestacions. Alguns dels alumnes de l’optativa de Revista, que van assistir a classe com qualsevol dia normal, van aportar la seva opinió respecte aquest tema fent un mini debat a Ràdio Cubelles. L’experiència els va agradar  moltíssim perquè va ser la primera vegada que van participar en un mitjà de comunicació en directe!

IMG_0283

Alumnes de 4t ESO: Andrea Navarro, Miriam Fernández, Maria Céspedes, Júlia Caccin, Laia Porta, Júlia Muñoz, Víctor Urquiza i Guillem Rullo.

Escolteu el mini-debat al podcast de Radio Cubelles

Publicat dins de General | Envia un comentari

Sortida a BARCINO embolcallada de literatura i art

Dilluns 23 de febrer els alumnes de 2n batxillerat humanístic hem fet una sortida a Barcelona molt completa.

Al matí, hem assistit a dues conferències, una sobre història romana i art i l’altra sobre els viatges a la literatura grega, en el marc incomparable de l’edifici de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. Després, tots bocabadats pels capitells, estàtues, quadres que sortien al nostre pas, hem fet un “tour” per l’edifici digne d’admiració: la biblioteca, el claustre, el Paranimf, els jardins i, com no, la cafeteria.

A la tarda, hem anat a la recerca dels vestigis del passat, tot buscant entre els edificis i carrers de la Barcelona moderna les restes de la Barcino romana: la necròpolis, l’aqüeducte, les muralles, el temple, les termes, etc.

“Historia vitae magistra est” (CICERÓ, orador i polític romà)

Publicat dins de General, Sortides i activitats | Envia un comentari

El servei de mediació de l’institut al Canal Blau

Vídeo de Canal Blau

Alguns alumnes de 3r d’ESO es formen com a mediadors a l’institut de Cubelles per tal d’ajudar a la resolució de conflictes del dia a dia entre l’alumnat. Fa un mes que el centre ha activat el servei i ja ha resolt els primers casos de forma satisfactòria. Conflictes de convivència a l’aula i derivats d’un mal ús de les xarxes socials són els que generen més consultes.” Notícies de Canal Blau del 25/02/2015.

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

Nova crida per a crear una AMPA a l’Institut Cubelles

Benvolgudes mares i pares,

Algunes famílies i el mateix institut pensem que seria bo que constituíssim una AMPA i participéssim en aspectes de l’educació de les nostres filles i fills al centre.

Una idea és organitzar un servei de reutilització de llibres, en benefici de l’economia de les famílies, i podem pensar moltes més!

D’altra banda, els representants de les mares i dels pares al consell escolar us informem que properament serà el 10è aniversari del centre, i hi han propostes de millora dels equipaments en les que l’AMPA podria participar.

Les persones interessades i/o disposades podeu enviar-me un missatge abans del 28 de febrer i, si som uns quants, ens trobaríem per tal d’organitzar-nos. A veure si ho aconseguim! Animeu-vos!

Karina Viñas (representant de les famílies al consell escolar) i d’altres mares i pares

karinavinyas@gmail.com

tel.660198559

Cubelles, 16 febrer del 2015

Publicat dins de General | Envia un comentari

Convocatòria de vaga d’estudiants

Benvolgudes famílies:

El Sindicato de estudiantes té convocada una vaga general a nivell de tot l’estat per als dies 25 i 26 de febrer (http://www.sindicatodeestudiantes.net/). El nostre alumnat m’ha comunicat la intenció d’afegir-se a la convocatòria.

Els vull recordar que només l’alumnat de 3r, 4t d’ESO i de batxillerat té dret a opinar sobre si vol seguir o no una vaga convocada formalment, i que la decisió final de què un alumne  assisteixi o no a classe correspon als pares, llevat que l’alumne sigui major d’edat.

Per tal de no alterar el funcionament normal del centre durant aquests dos dies, l’alumnat que entri al centre només podrà sortir si porta una autorització per escrit dels seus pares o si els mateixos pares el venen a buscar.

Resto a la seva disposició per a resoldre qualsevol dubte que puguin tenir.

Cordialment,

Antonio Tinajas

Director

Publicat dins de General | Envia un comentari

Els 30 minuts de lectura silenciosa al Canal Blau

Vídeo de Canal Blau

“Els alumnes d’ESO de l’institut de Cubelles dediquen mitja hora diària de classe a la lectura en silenci a l’aula. És una iniciativa novedosa a la comarca del Garraf impulsada pel mateix centre educatiu i que vol incidir en dos objectius bàsics: la comprensió lectora i el foment de la lectura entre l’alumnat. La idea s’ha posat en marxa aquest curs acadèmic en tots els alumnes d’ESO.” Canal Blau. Notícies del 12/02/2015.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Comencem un nou projecte Etwinning

A partir d’aquest segon trimestre i fins a final de curs, l’alumnat de 3ESO participarà en el projecte Etwinning PhotoBiography on també hi participen centres escolars de set països d’Europa i el nord d’Àfrica:

TwinSpace

Publicat dins de Comunicats i avisos | Envia un comentari

Proves per l’obtenció del graduat en E.S.O.

Segons estableix la RESOLUCIÓ EDU/3445/2009, de 2 de desembre, per la qual es regula la convocatòria anual de les proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria per a l’alumnat que no l’hagi obtingut en finalitzar l’etapa esmentada, l’Institut Cubelles convoca les proves GESO en les dates i terminis que es poden consultar a la taula adjunta

CALENDARI DE LES PROVES GESO 2015

Publicació al tauler d’anuncis del centre dels continguts i els criteris mínims exigibles per a la superació de cadascuna de les matèries 26- 30 gener/15
Termini de presentació de sol.licituds d’inscripció 2-13 febrer/15
Publicació al tauler d’anuncis del centre del calendari de les proves i de les llistes de persones admeses i excloses 18-27 febrer/15
Termini de presentació de reclamacions a les llistes de persones admeses i excloses 2-4 març/15
Realització de les proves 5-6 març/15
Publicat dins de Comunicats i avisos | Envia un comentari

Nadal a l’Institut Cubelles

El darrer dia de classe abans de les vacances de Nadal vam dur a terme tot un seguit d’activitats (xerrades en el marc del projecte Buchenwald, l’amic invisible acompanyat de pica-pica, activitats al voltant de la lectura, un pessebre vivent, valoració del guarniment de les aules, etc.). Van concloure amb  un concurs de talents i el corresponent lliurament de premis. Aquí teniu un reportatge fotogràfic de l’acte final que va tenir lloc al gimnàs.

 

Publicat dins de General | Envia un comentari