Orientació per l’alumnat de 3r d’ESO

El passat dimarts 25 d’abril a les 18h va tenir lloc a l’Institut Cubelles la reunió informativa amb les famílies de l’alumnat de 3r per parlar sobre l’organització del 4t d’ESO del curs 2017-18. Especialment, la reunió es va centrar en l’organització de les matèries específiques, aquelles que el curs que ve passen a ser escollides per l’alumnat.

S’adjunta la presentació que recull la informació sobre l’organització de les matèries específiques a 4t d’ESO per al curs 2017-18

Publicat dins de Informació | Deixa un comentari

Sant Jordi 2017

bloggif_59038ce00b71f

Una vegada més, però en aquesta ocasió amb una certa antel·lació atès que Sant Jordi va caure en diumenge, vam organitzar tot un seguit d’activitats que van culminar amb el lliurament de premis a les persones guanyadores dels diferents concursos.

Aquí teniu un reportatge fotogràfic d’aquesta jornada festiva.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sònia Ruiz Conesa serà la nova directora de l’Institut Cubelles

Un cop superat el procés de selecció,  ja podem anunciar que Sònia Ruiz Conesa, que actualment ocupa el càrrec de cap d’estudis, serà la directora de l’Institut Cubelles a partir de l’1 de juliol d’enguany.

El canvi en la direcció ve motivat per la renúncia de l’actual director, Antonio Tinajas, a renovar per un període de quatre anys més, atesa la seva voluntat de jubilar-se durant els primers mesos dell curs 2017-2018.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONCURS DE DISSENY LOGOTIP DE L’INSTITUT CUBELLES

PARTICIPANTS

Pot accedir al concurs tot l´alumnat de l´ Institut Cubelles

OBJECTIUS

Dissenyar una imatge corporativa de l´Institut Cubelles, es valorarà la seva simplicitat formal per facilitar la seva reproducció i la seva llegibilitat per tal d´identificar el centre instantàniament. Haurà d´incloure les paraules INSTITUT CUBELLES.

TÈCNICA

La metodologia de creació serà lliure, podent fer servir qualsevol tècnica, tot i que cal presentar-lo en format imprès A4 i digitalitzat a alta resolució (300pp) en un disquet.

PRESENTACIÓ

La proposta de logotip en paper i cd aniran dins un sobre tancat i un pseudònim escrit a la part exterior. En un altre sobre tancat i el pseudònim escrit a fora, es donarà la identificació de l´autoria (nom, cognoms i curs). Ambdós es donaran a la secretaria del centre.

TERMINI

31 MAIG 2017

JURAT

Tot i tenir el professorat d´Educació Visual i Plàstica per poder solucionar qualsevol dubte, el premi es donarà per votació popular de tota la comunitat educativa actual de l´Institut.

EL PREMI POT QUEDAR DESERT.

PREMI La satisfacció de ser l´autor/a i 100€

Publicat dins de Sortides i activitats | Deixa un comentari

CONCURS DE DIBUIX SANT JORDI 2017

TEMÀTICA: HA DE SER RELACIONADA AMB ELS CONCEPTES QUE ENVOLTEN LA DIADA: LLIBRES, ROSES, AMOR… PERÒ CAL QUE ESTIGUI D´ALGUNA MANERA CENTRAT EN EL CONTEXT D´UN ISTITUT.

TÈCNICA: POT SER QUALSEVOL (LLAPIS, INFOGRAFIA, COLLAGE, CARBÓ, AQUAREL.LA, CERES, LLAPIS DE COLORS, O UNA CONVINACIÓ DE TOTES ELLES.

CONDICIONS: HA DE SER INÈDIT (NO POT COPIAR-SE D´ENLLOC, TOT I QUE PODEM BUSCAR INSPIRACIÓ EN TREBALLS JA REALITZATS, SI ÉS AIXÍ CAL DIR EL REFERENT EN QUÈ ENS HEM BASAT.

LÍMIT I PRESENTACIÓ: ELS TREBALLS SERAN LLIURATS A SECRETARIA, COM ÉS HABITUAL, AMB UN PSEUDÒNIM A LA PART DEL DARRERA, ACOMPANYAT D´UN SOBRE TANCAT AMB EL MATEIX PSEUDÒNIM I ON A DINS HI HAGI LES DADES  DE L´ALUMNE (NOM I CURS)

LÍMIT DE PRESENTACIÓ:  18 ABRIL

CAL PRESENTAR-LO SOBRE PAPER EN FULL DIN A4

EL GUANYADOR/A SERÀ ELEGIT PER VOTACIÓ POPULAR  ELL DIA 21 D´ABRIL

Publicat dins de Sortides i activitats | Deixa un comentari

XIII CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA

El divendres 17 de març de 2017, diversos alumnes de 1r i 4t d’ESO del nostre centre van participar en el XIII Certamen de Lectura en Veu Alta a l’auditori de l’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú.

A primer cicle d’ESO, la participació va ser individual i es van llegir fragments del llibre Calla, Càndida, calla! de l’escriptora Maite Carranza.

A segon cicle, la lectura va ser col·lectiva amb grups formats per tres lectors/res de 4t d’ESO que van llegir diversos apartats del llibre L’artilleria de Mr. Smith de Francesc Puigpelat.

A més dels participants també hi van assistir alumnes suplents i uns quants acompanyants.

certamen lectura veu alta març 2017

IMG-20170324-WA0002

IMG-20170324-WA0001

IMG-20170324-WA0000

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida a Empúries dels estudiants de 2n de batxillerat

EMPORIAE
Sortida 2n batxillerat (dimarts 21 de febrer)

Empúries —s’ha repetit un i mil cops— és molt més que un jaciment arqueològic. Des del Noucentisme, aquesta colònia grega es convertí en la baula que faltava en la llarga cadena que lligava el nostre país amb el passat clàssic; en el pont que, al capdavall, ens connecta amb el que vàrem ser, tot guardant-nos-en la memòria, Empúries, però, també és paisatge, la bellesa i l’encert del seu emplaçament arriba a tocar les fibres més sensibles de l’ànima i ens presenta aquest indret únic com un espai de reflexió íntima, d’interiorització i de retorn a les nostres arrels culturals més pregones.

ITINERARI LITERARI
Els alumnes de 2n de batxillerat humanístic van fer una visita guiada a la ciutat grega i romana d’Empúries i al seu Museu mentre recitaven textos d’escriptors catalans, grecs i llatins relacionats amb els espais visitats del jaciment. El principal objectiu d’aquest guiatge és doble: implicar més estretament l’alumnat en la seva visita a aquest jaciment emblemàtic de Catalunya i conscienciar-lo sobre la gran transcendència que Empúries ha tingut i té encara per a les lletres i la cultura catalanes i universals. Empúries, doncs, és el punt de partida i d’arribada d’un viatge no solament històric, sinó també literari.

ITINERARI CIENTÍFIC PER LA DUNA D’EMPÚRIES
El bocí de Costa Brava que ressegueix les dunes des de L’Escala fins al jaciment d’Empúries és d’incomparable bellesa i ens permet treballar alguns continguts del batxillerat científic: fem química a la platja del Rec, treballem geologia i paisatge a l’indret de Les Coves, ens fixem en la biodiversitat i en adaptacions a la Platja del Portítxol, treballem la gestió del paisatge al llarg del camí forestal i acabem visitant les ruïnes d’Empúries per entendre el paper de la tramuntana, la sorra i les dunes en l’excel·lent conservació d’aquest indret.

Aquest itinerari recorre el camí de les dunes d’Empúries, des de la Platja del Rec fins a les mateixes ruïnes d’Empúries.
A part de la seva inigualable bellesa, l’itinerari ens ofereix la possibilitat de caminar entre les dunes i pins per un camí ben restaurat i senyalitzat, d’orografia suau i de curta distància, amb l’afegit que no hi és permesa la circulació de vehicles (a part del carrilet durant els mesos d’estiu). També ens permet trepitjar les diferents cales que es van passant, de manera que es pot estudiar “in situ” geologia, física, química i biologia.

Publicat dins de Sortides i activitats | Deixa un comentari

Carnaval 2017

cartell-guanyador-carnaval-2017_opt

Cartell guanyador Carnaval 2017. Iván Pérez Yacobi (4A ESO)

 Malgrat que el temps no va acompanyar i vam haver de renunciar a la nostra rua, la resta d’activitats que teníem previst per a celebrar el carnaval d’enguany es van dur a terme amb una gran participació i, allò que és més important, amb una exhuberància d’imaginació i creativitat que cal reconèixer i agrair públicament.

Aquí teniu un reportatge fotogràfic de la nostra jornada carnavalera.

bloggif_58bae75707474

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Xerrada de l’hel·lenista Mario Cantilena

bloggif_58a0bc7050e1e

Dijous 9 de febrer va visitar l’Institut Cubelles el distingit catedràtic de la Universitat de Milà, Mario Cantilena, filòleg clàssic de renom internacional, expert en literatura grega i especialment en l’obra del poeta grec Homer. A aquest acte també van ser convidats  els professors i l’alumnat de grec de 2n de batxillerat de l’Institut Manuel de Cabanyes i de l’Institut Joaquim Mir.

Amb el títol «La Odissea: del folk-tale a la leyenda heroica», la «lectio magistralis» del professor Cantilena ens va oferir una visió diferent de l’obra d’Homer, mostrant els elements característics del conte presents en l’Odissea.

El  multilingüisme va caracteritzar aquest acte que, tot i començar en castellà, va derivar cap a l’italià, tot passant pel grec clàssic i el llatí. Els nois i les noies es van adaptar fàcilment a aquesta diversitat lingüística que no va ser obstacle perquè expressessin les seves preguntes al professor. Tot plegat, una experiència única per a tots els assistents.

La visita, que va ser possible gràcies a les gestions de les professores Cristina Ruiz i Carme Domínguez, va finalitzar amb un dinar al restaurant  “La Salseta” de Cubelles.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

En memòria de les víctimes de l’Holocaust

L’1 de novembre del 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 on, entre d’altres coses, es designava el dia 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’ Auschwitz (1945), com el dia Internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat i s’instava, de manera urgent, a tots els Estats membres a desenvolupar programes educatius en memòria de la tragèdia per a la prevenció d’actes de genocidi.

9788479018474

Publicat dins de General | Deixa un comentari