Xerrada de l’hel·lenista Mario Cantilena

bloggif_58a0bc7050e1e

Dijous 9 de febrer va visitar l’Institut Cubelles el distingit catedràtic de la Universitat de Milà, Mario Cantilena, filòleg clàssic de renom internacional, expert en literatura grega i especialment en l’obra del poeta grec Homer. A aquest acte també van ser convidats  els professors i l’alumnat de grec de 2n de batxillerat de l’Institut Manuel de Cabanyes i de l’Institut Joaquim Mir.

Amb el títol «La Odissea: del folk-tale a la leyenda heroica», la «lectio magistralis» del professor Cantilena ens va oferir una visió diferent de l’obra d’Homer, mostrant els elements característics del conte presents en l’Odissea.

El  multilingüisme va caracteritzar aquest acte que, tot i començar en castellà, va derivar cap a l’italià, tot passant pel grec clàssic i el llatí. Els nois i les noies es van adaptar fàcilment a aquesta diversitat lingüística que no va ser obstacle perquè expressessin les seves preguntes al professor. Tot plegat, una experiència única per a tots els assistents.

La visita, que va ser possible gràcies a les gestions de les professores Cristina Ruiz i Carme Domínguez, va finalitzar amb un dinar al restaurant  “La Salseta” de Cubelles.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

En memòria de les víctimes de l’Holocaust

L’1 de novembre del 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 on, entre d’altres coses, es designava el dia 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’ Auschwitz (1945), com el dia Internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat i s’instava, de manera urgent, a tots els Estats membres a desenvolupar programes educatius en memòria de la tragèdia per a la prevenció d’actes de genocidi.

9788479018474

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROVES PER L’OBTENCIÓ DE L’ESO 2017

Segons estableix la RESOLUCIÓ EDU/3445/2009, de 2 de desembre, per la qual es regula la convocatòria anual de les proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria per a l’alumnat que no l’hagi obtingut en finalitzar l’etapa esmentada, l’Institut Cubelles convoca les proves GESO en les dates i terminis que es poden consultar a la taula adjunta

CALENDARI DE LES PROVES GESO 2017

Publicació al tauler d’anuncis del centre dels continguts i els criteris mínims exigibles per a la superació de cadascuna de les matèries 30/01/17 al 03/02/17
Termini de presentació de sol.licituds d’inscripció 06/02/17 al 10/02/2017
Publicació al tauler d’anuncis del centre del calendari de les proves i de les llistes de persones admeses i excloses 13/02/2017
Termini de presentació de reclamacions a les llistes de persones admeses i excloses 14/02/17 al 17/02/2017
Realització de les proves 9/03/17 i 10/03/17

 

Publicat dins de Comunicats i avisos | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Visitem Amical Mauthausen

bloggif_588392beb647f

Aquest dimecres 18 de gener, una representació de l’alumnat de 1r de batxillerat de l’Institut Cubelles ha visitat la seu de l’Amical de Mauthausen a Barcelona per tal de conèixer aquest centre de recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica.

Allí han coincidit amb l’alumnat del Lycée François Aragó de Perpinyà que també visitava l’Amical per tal de conèixer l’associació i els seus diferents projectes. Tot plegat, ha estat una bona oportunitat per a intercanviar experiències sobre el projecte Buchenwald i tenir un contacte que ampliarem properament mitjançant una segona trobada que, aquesta vegada,  tindrà lloc a la seva ciutat: Perpinyà.

L’Institut Cubelles i el Lycée François Aragó formen part de la Xarxa mai més i del Projecte Buchenwald. Trobades com aquesta són passos cap una  internacionalització d’aquestes xarxes.

Si  vols saber-ne més:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Final de trimestre: III Concurs de talents i d’altres activitats

reducida

El darrer dia abans de les vacances de Nadal vam celebrar el nostre 3r concurs de talents. Si cliqueu a continuació, podreu veure un reportatge fotogràfic:

Concurs de talents 2016

Durant les setmanes prèvies, van ser convocats concursos de decoració d’aules i de postals de Nadal. Els diferents jurats van triar els següents guanyadors i guanyadores:

Guanyadors i guanyadores del III Concurs de talents

 Cançó

NEREA ACUÑA (3B) i CAMILA REYES (2C)

Ball

La parella formada per RAQUEL TEJERO (3B) i NACHARA MARTÍNEZ (3C)

 Altres modalitats

DANI SÁNCHEZ (4C)

 Classificació dels IV Concurs de decoració d’aules

1r premi: Aula de 3r C

2n premi: Aula de 2n C

3r premi: Aula de 2n B

 II Concurs de postals de Nadal

La guanyadora va ser EVA SÁNCHEZ (4t A)

Esquiada

Com ja és tradició, vam aprofitar que les nostre muntanyes pirinenques estan plenes de neu per aquestes dates per a organitzar una nova activitat d’esquí.

En Christian, que va tenir una nova oportunitat de canviar la cadira de rodes per la cadira d’esquís, ho va viure així:

“Vaig estar esperant durant tot el mes de desembre que arribés aquest  dia, i per fi estava allà, dalt d’una muntanya  blanca envoltada d’arbres més blancs encara. Tenia unes immenses  ganes de baixar-la. Estava  a la Molina.

Mentre baixava, l’ aire em donava a la cara i la neu s’ aixecava quan girava. Sentia una alegria i una felicitat immenses.  Va ser una experiència inoblidable. “

christian

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Bones festes i feliç 2017!

bloggif_585cffba6f999

Eva Sánchez González (4A ESO). Primer premi del concurs de postals nadalenques 2016.

El professorat i la resta del personal de l’Institut Cubelles desitgen que passeu unes bones festes de Nadal i que els vostres millors desitjos puguin ser una realitat al llarg del 2017.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

II Xerrades de professionals

bloggif_585586af56a38bbbb

Divendres 16 de desembre van tenir lloc a l’Institut Cubelles les II Xerrades de professionals de l’Institut Cubelles. L’alumnat de 4t d’ESO i de batxillerat van dedicar la jornada a escoltar  a homes i dones que, de manera desinteressada, van voler dedicar una part del seu temps a informar els nostres joves de quin és el ventall d’oportunitats que els ofereixen els diferents àmbits professionals als quals pertanyen.

Les xerrades, d’hora i mitja cadascuna, van ser d’allò més variat, com és pot observar en el quadre que hi ha a continuació. Van permetre al nostre alumnat rebre un punt de vista real i pràctic de l’exercici de determinades professions, però també de les condicions d’accés i de les competències lligades a elles. I, per suposat, resoldre tots els dubtes que van voler plantejar als conferenciants.

ii-xerrades-de-professionals-desembre-de-2016

A continuació podeu trobar un reportatge gràfic de les xerrades:

https://goo.gl/photos/aAMU3hv68vQYGLiN9

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Representants al consell escolar escollits pels diferents sectors

Un cop finalitzat el procés electoral, aquestes són les persones escollides pels diferents sectors de la comunitat escolar:

Pares i mares d’alumnes  (2 vacants)

Nuria González Martínez

Cecilia Orgambides Jurado

Alumnat  (2 vacants)

Arnau Dastis Fonoll (4t C ESO)

Lluis Navarro Aguilera (4t A ESO)

Professorat   (4 vacants)

Ester Pérez Massana

Ana Rius Salvador

Daniel Vilaplana Monllor

Noemí Visedo González

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Candidatures per a l’elecció de representants al consell escolar

Finalitzat el període per a la presentació de candidatures per a l’elecció de representants al consell escolar, han estat admeses les següents:

Pares i mares d’alumnes  (2 vacants)

Nuria González Martínez

Nuria Moya Espinosa

Cecilia Orgambides Jurado

María del Carmen Palacios Borne

Alumnat  (2 vacants)

Nerea Acuña Cárdenas  (3r B ESO)

Pau Ardila MIllán  (4t A ESO)

Arnau Dastis Fonoll (4t C ESO)

Gerard Franco Martínez   (3r A ESO)

Sofía Gómez Jiménez (4t B ESO)

Vera Martínez Salayet (4t C ESO)

Adrián Molina Roda   (3r A ESO)

Óscar Morales Culebras (3r B ESO)

Lluis Navarro Aguilera (4t A ESO)

Eva Sánchez González (4t A ESO)

Simón Yahyah Makdasi (4t A ESO)

Professorat   (4 vacants)

Ester Pérez Massana

Ana Rius Salvador

Daniel Vilaplana Monllor

Noemí Visedo González

 

Antonio Tinajas

Director

Cubelles, 18 de novembre de 2016

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Castanyada 2016

Seguint la nostra tradició de celebrar la festa de la castanyada, el centre va organitzar el passat divendres 28 diferents activitats i sortides en les quals va participar la major part de l’alumnat. Aquí teniu un reportatge fotogràfic de la jornada.

Publicat dins de General | Deixa un comentari