Torneig de voleibol entre alumnat de 4t d’ESO

Aquí teniu el reportatge fotogràfic del torneig de voleibol que van disputar unes seleccions de nois i noies de 4t d’ESO dels instituts Dolors Mallafrè (Vilanova i La Geltrú), Miramar (Viladecans) i Cubelles el passat 14 de maig  en les instal·lacions del nou pavellò municipal de Cubelles.

Els guanyadors de la trobada van ser les noies del Dolors Mallafrè i els nois del Miramar. En tot cas, ens ho vam passar d’allò més bé.

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

L’alumnat de 2n d’ESO ja arribat al CdA del Ripollès

L’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut Cubelles ja ha arribat al CdA del Ripollès a Planoles.

Publicat dins de Sortides i activitats | Envia un comentari

SORTIDA DE LLATÍ 4 ESO: Passejada arqueològica pel circ romà de Tarragona

El divendres 8 de maig, l’alumnat de 4 ESO de l’optativa de Llatí va participar en aquesta activitat que organitzava l’ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica) dins la programació de la festivitat de TARRACO VIVA.

Aquesta activitat constava de dues parts, una teòrica a càrrec de l’arqueòleg de l’ICAC Josep Maria Macias i després, una passejada pràctica per tres espais del circ, que mitjançant uns exercicis pràctics van ajudar a l’alumnat a comprendre millor aquest edifici singular de l’arquitectura romana de Tarraco. En acabat, l’activitat es completà amb un monòleg de recreació històrica, en el qual l’organitzador romà dels jocs de circ ens explicà totes les curiositats dels aurigues més importants que havien passat per l’arena del circ Tàrraco.

Si voleu consultar la programació del festival de TARRACO VIVA (del 4 al 17 de maig de 2015),

cliqueu el següent enllaç:

http://www.tarracoviva.com/

Publicat dins de Sortides i activitats | Envia un comentari

Aprendre català

Mares i pares,

Us interessaria fer un curs de català o, senzillament, conversar en català durant una hora a la setmana? Si és així, envieu-nos les dades següents a abertran@cpnl.cat. Aviat ens posarem en contacte amb tu:

  • Nom i cognoms
  • Telèfon de contacte
  • Correu electrònic

Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cubelles

Servei de Català de l’Alt Penedès i del Garraf

Publicat dins de General | Envia un comentari

Teatre en anglès

El passat 21 d’abril, el nostre alumnat va poder gaudir d’una representació teatral en anglès. De fet, van ser dues representacions: una per a l’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO (Home truths) i una altra per als de 4t d’ESO i batxillerat (What if?).

A continuació teniu una curta explicació de què va cada obra i algunes fotografies.

HOME TRUTHS és una obra dirigida als alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO. Es tracta d’una comèdia que destaca la importància del passat. Dan, el personatge principal, és el típic estudiant que pensa que el passat és avorrit i no té cap importància. Ell només s’interessa per quedar amb els amics i fer tot allò que fan els adolescents. Tanmateix, un dia es veu atrapat literalment en un llibre i aquest canvia la seva percepció de la importància del passat.

WHAT IF?, l’obra visualitzada pels alumnes de 4t d’ESO i batxillerat, és una comèdia que reflexiona sobre les decisions que els alumnes han de prendre inevitablement en acabar l’escolarització obligatòria. Kate, Alex, Ben i William, quatre adolescents ben diferents, han de decidir què volen fer en el futur i s’enfronten al llarg de l’obra als dubtes, les incerteses i les contradiccions típics d’aquest període vital.

Publicat dins de General | Envia un comentari

SORTIDA A TARRACO DEL BATXILLERAT HUMANÍSTIC

El dilluns 20 d’abril l’alumnat del Batxillerat Humanístic va visitar el patrimoni arqueològic de la Tarraco romana. Van dedicar tot el matí a conèixer la història dels monuments de la imperial ciutat i, després d’una pausa per a dinar, van assistir a la representació teatral de la comèdia romana «Casina», que fou un aclaparador èxit, tant que, en acabar l’obra, els nostres nois i noies parlaren i es feren fotos amb els actors, ja que els hi havia agradat molt. Tot rient i satisfets, a quarts de set de la tarda, esperaven el tren de tornada, que arribà tard, però no va haver cap nerviosisme, doncs la sortida havia estat molt satisfactòria. Aquí us deixem algunes de les fotos d’aquesta sortida

Publicat dins de Sortides i activitats | Envia un comentari

UNA EXPERIÈNCIA MATEMÀTICA

El dia 10 d’abril, l’alumnat de 1r d’ESO va visitar el MMACA (Museu d’experiències matemàtiques de Cornellà)

La sortida va ser proposada pel departament de matemàtiques del nostre institut, amb els objectius de:

- Prendre consciència de la importància de la matemàtica en la vida quotidiana.
– Facilitar situacions reals en les quals l’alumnat hagués de fer ús de les matemàtiques.

Després de visitar el museu, els alumnes i les alumnes de 1r, van realitzar una gimcana de proves matemàtiques pel parc que l’envolta.

La valoració de la sortida va ser molt positiva.

Publicat dins de Sortides i activitats | Envia un comentari

Sant Jordi 2015

Dijous 23 vam celebrar la Diada de Sant Jordi. En aquesta ocasió, el programa incloïa tot  un seguit d’activitats destinades preferentment a l’alumnat de 1r i de 2n d’ESO (tallers d’elaboració de sabó i de pa, jocs matemàtics, gimcana organitzada per l’alumnat de 4t d’ESO, dansa del ventre, etc.). L’alumnat de 3r d’ESO va fer una visita a la radio i a la Fira del llibre i la rosa de Cubelles. Mentrestant, l’alumnat de 4t d’ESO va atendre les seves paradetes de venda de roses (a l’institut i al mig del poble) per tal de guanyar diners per al seu viatge de fi de curs a Cantàbria.

Cap a les 13h, ens vam reunir tots al gimnàs on, entre d’altres actuacions,  vam escoltar la lectura de curs fragments literaris del nostre alumnat, vam visionar curtmetratges en anglès de l’alumnat de 4t d’ESO sobre la llegenda de Sant Jordi i la rosa tractada en to d’humor, i es va procedir al lliurament de premis dels diferents concursos que havien estat convocats.

La jornada va finalitzar  amb l’actuació del grup de rock Why so serious del que formen part un grapat de nois i noies del nostre centre.

Aquí teniu un reportatge fotogràfic de les activitats que van tenir lloc dins del recinte escolar:

Publicat dins de General | Envia un comentari

Participació de l’alumnat de 2n de batxillerat a la I Olimpíada Classica a la UAB.

El dimecres 15 d’Abril dos dels nostres alumnes de 2n de batxillerat humanístic, Eduard Godoy i Sara Ladera, van participar en la primera edició de l’Olimpíada Clàssica que ofereix la Universitat Autònoma de Barcelona. L’objectiu d’aquest certamen és premiar
l’esforç i l’excel·lència acadèmica.

L’Olimpíada va tenir una duració ininterrompuda de 3 hores i constava de de dues proves de Grec i de Llatí de 90 minuts cadascuna. Després d’aquesta marató, tant l’Eduard com la Sara, tot i que estaven exhausts, van sortir força satisfets de l’experiència. Ara només cal esperar els resultats … Però com deia el gran poeta llatí Virgili «audaces fortuna iuvat».

Publicat dins de Sortides i activitats | Envia un comentari

Preinscripció curs 2015-16

S’ha publicat tota la informació relacionada amb la preinscripció de l’ESO a l’apartat “Preinscripció” d’aquest mateix bloc.

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Envia un comentari