Estada a Dublín

Aquest dissabte 23 de gener han sortit cap a Dublín 4 professores i una quarantena d’alumnes de batxillerat  i de 4t d’ESO per a encetar una estada d’immersió lingüística que finalitzarà el proper dimecres 27.

Durant l’estada a Dublín, alumnes i professorat conviuran amb diferents famílies d’acollida, faran alguna excursió i visites guiades,  duran a terme activitats de tipus acadèmic i tindran una trobada amb un institut de secundària.

Tan aviat rebem alguna fotografia, les afegirem  a aquest  àlbum fotogràfic de Dublín.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Proves per a l’obtenció del graduat en E.S.O.

Segons estableix la RESOLUCIÓ EDU/3445/2009, de 2 de desembre, per la qual es regula la convocatòria anual de les proves per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària obligatòria per a l’alumnat que no l’hagi obtingut en finalitzar l’etapa esmentada, l’Institut Cubelles convoca les proves GESO en les dates i terminis que es poden consultar a la taula adjunta

CALENDARI DE LES PROVES GESO 2016

Publicació al tauler d’anuncis del centre dels continguts i els criteris mínims exigibles per a la superació de cadascuna de les matèries 26- 30 de gener de 2016
Termini de presentació de sol.licituds d’inscripció 1-16 de febrer de 2016
Publicació al tauler d’anuncis del centre del calendari de les proves i de les llistes de persones admeses i excloses 17 de febrer a l’1 de març de 2016
Termini de presentació de reclamacions a les llistes de persones admeses i excloses 2-4 de març de 2016
Realització de les proves 10-11 de març de 2016

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

Adéu, Marta, no t’oblidem

IMGP4791cccvvvAvui, cansada de lluitar contra una malaltia que l’assetjava des de feia mesos, ha mort la nostra companya Marta Blanch.

Ens ha deixat sense renunciar a l’optimisme, l’empenta i la valentia que han impregnat el seu pensament, les seves opinions i , per damunt de tot, els seus actes.

Com a director, només puc parlar de competència, de rigor, de responsabilitat i de compromís.  Com a persona, m’enorgulleixo d’haver comptat amb el seu consell i la seva amistat tot i saber-me un gra de sorra entre una miríada d’amics i d’amigues.

Sóc conscient que molta gent comparteix aquestes paraules, especialment aquelles persones que han format o formen part d’aquesta comunitat escolar. Disculpeu-me, doncs, si m’atreveixo a parlar també en nom de tots i de totes vosaltres,  i si goso fer-vos copartíceps d’un darrer petó a la Marta i d’una forta abraçada a en Manolo i a la seva família.

Antonio Tinajas

Director

Publicat dins de General | 1 comentari

Final de trimestre i bon Nadal!

Els darrers dos dies de classe d’aquest any 2015 han estat una mica diferents. Per començar, dilluns 21, una cinquantena d’alumnes, acompanyats per 4 professors i professores i una vetlladora, la Clara, van gaudir d’una jornada d’esquí a La Molina.

Dimarts 22 teníem organitzades tot un seguit d’activitats. Des de l’amic invisible i el pica-pica que va poder organitzar l’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO, a les xerrades de professionals de diferents àmbits dirigides a l’alumnat de 4t d’ESO i de batxillerat amb un objectiu d’orientació acadèmica. El punt i final va ser una nova edició del concurs de talents.

A continuació podeu gaudir d’un resum fotogràfic de tot plegat.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Exposició fotogràfica dels 10 anys de l’Institut Cubelles

L’Institut Cubelles té programades al llarg del curs 2015-2016 tot un seguit d’activitats per a commemorar el 10è aniversari de l’inici de les classes. La primera d’aquestes activitats és una exposició fotogràfica que recull la vessant més pública  de la vida d’un centre educatiu.

L’exposició té lloc al Centre Social i va tenir el seu tret de sortida aquest passat dijous amb la presència de l’alcaldessa, la regidora d’educació i una part del professorat del centre. Tothom que vulgui podrà visitar-la fins el 31 de gener.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Entrada i sortida de l’institut

Les normes d’entrada i de sortida del centre per part de l’alumnat són semblants a les que hi ha en altres centres de secundària i apareixen recollides en les nostres normes d’organització i funcionament que tothom pot consultar en aquesta web  (Documents de centre). En resum, són les següents:

Entrada: S’ha de ser puntual. Un cop tanquem la porta no es pot entrar al centre fins les 9.15h.

Sortida: És imprescindible que els pares vinguin a buscar els fills o que els autoritzin per escrit a marxar sols. Només ocasionalment, el director podrà autoritzar la sortida del centre  sense que es compleixi algun d’aquests requisits.

No és acceptable que l’alumnat utilitzi estratègies per a marxar del centre quan li vingui de gust i encara menys que les famílies hi col·laborin. L’assistència a classe és obligatòria i cal justificar qualsevol absència, especialment si pot tenir conseqüències acadèmiques.

Antonio Tinajas

Director

Publicat dins de General | Envia un comentari

Llibres nous en préstec

CIMG4752

Aquí teniu els darrers llibres adquirits pel centre. Són els títols que vau demanar en l’enquesta que vau contestar a finals del curs passat i en les consultes que us vam fer a començament de l’actual.

Els oferim en préstec (en comptes de repartir-los per les biblioteques d’aula)perquè puguin ser llegits per més nois i noies. Els podeu trobar a la biblioteca per a llegir-los a casa o a classe durant els 30 minuts diaris de lectura silenciosa.  Demaneu-los al professorat que vigila la biblioteca durant el pati.

Molt important: Si demaneu algun d’aquests llibres en préstec, després l’haureu de tornar. No el podeu perdre. Per tant, no us el deixeu a classe.

Diari de Greg (8 títols)

Diari d’una penjada (6 títols)

Gerónimo Stilton (10 títols)

Bon dia, princesa

No somriguis que m’enamoro

Crepúsculo

Teorema de Katherine

Trilogia Jocs de la fam (col·lecció de 3 títols)

Divergent, Insurgent, Leal

After (col·lecció de 4 títols)

El corredor del laberint

Ciutats de paper

Quantic Love

L’Hobbit

Publicat dins de General | Envia un comentari

Ja tenim AMPA

El passat 5 d’octubre es va constituir la nova AMPA de l’Institut Cubelles. Tot i que encara resten pendents alguns tràmits administratius, la composició de la junta directiva és la següent:

Presidenta: Núria González.

Secretària: Maite Barreno.

Tresorer: José Manuel Rodríguez.

Vocals: Sílvia Cañas, Pilar Escribano, Marisa Martín i Antonia Peñalver.

Publicat dins de General | 3s comentaris

Beques convocades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport per a estudiants que el curs acadèmic 2015-2016 cursen ensenyaments postobligatoris

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport ha convocat les beques per a estudiants que el curs acadèmic 2015-2016 cursen ensenyaments postobligatoris, és a dir, batxillerat i cicles formatius.

Termini per presentar la sol·licitud: fins al 30 de setembre de 2015

Per a més informació:
http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Beques-de-caracter-general-per-a-estudis-postobligatoris

Publicat dins de Comunicats i avisos | Envia un comentari

Convocatòria d’Ajuts per alumnat amb necessitat específica de suport educatiu per al curs 2015-2016

Us informem que ja s’ha publicat la convocatòria d’Ajuts per alumnat amb necessitat específica
de suport educatiu per al curs 2015-2016, publicada en el BOE, Resolució de 24 de juliol de
2015.

A aquest respecte, us recordem els aspectes següents:

Alumnat que pot demanar l’ajut:

– Alumnes amb discapacitat o trastorn greu de conducta (que tinguin dictamen o informe de
reconeixement)
– Alumnes amb TDAH (amb informe de professional extern o certificat CAD)
– Alumnes amb altes capacitats, a partir de 6 anys a 31 de desembre de 2015 (justificat amb informe de l’EAP o orientador educatiu del centre)
– Alumnes que presentin trastorn específic del llenguatge (TEL), dislèxia o altres afectacions greus del llenguatge (amb informe de logopeda extern)

Documentació que cal aportar:
– Certificat del CAD (si se’n disposa)
– Informe diagnòstic extern en els casos de TDAH, Altes capacitats i trastorns del llenguatge
– Memòria del centre reeducador en el cas dels alumnes amb Altes capacitats
– El servei privat de reeducació ha de complimentar la part corresponent del formulari de la beca
– El procediment quant a l’entrega de les beques serà el dels altres anys. Cal que porteu l’imprés i els documents a la secretaria del centre abans del 30 de setembre.

Aquest és l’enllaç per poder accedir a la informació de la convocatòria

Per qualsevol aclariment truqueu a la secretaria del centre.

Publicat dins de Comunicats i avisos | Envia un comentari