Pràctica de luxe

IMG_2519

El passat 21 de maig, l’institut va rebre la visita de la Dra. Georgia Sarquella, cardiòloga pediàtrica del Servei de Cardiologia de l’Hospital Sant Joan de Déu-Barcelona.  Durant la seva visita, va dur a terme una pràctica de dissecció del cor amb alumnat de 3r d’ESO alhora que els parlava sobre algunes malalties cardiovasculars.

Aquí teniu algunes fotografies més.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Camp d’aprenentatge de 2n d’ESO

El nostre alumnat de 2n d’ESO està fent aquests dies el seu treball de síntesi. La major part de l’alumnat el fa al camp d’aprenentatge del Ripollès. Un lloc preciós amb unes instal·lacions immillorables.

Aquí teniu un reportatge fotogràfic que anirem ampliant durant els tres dies de l’estada.

IMG-20170524-WA0012

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Torneig de voleibol Institut Cubelles 2017

IMG_7122b

Divendres 19 de maig de 2017, i per tercera vegada consecutiva, ens hem trobat a Cubelles un grup professors i amics que anys enrere vam ser companys al departament d’educació física de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges. Ens han acompanyat, com sempre, els i les nostres millors jugadors i jugadores de voleibol de 4t d’ESO. La trobada ha estat possible  gràcies al suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cubelles.

És el desig de tots nosaltres que aquest torneig, que tot just ara assoleix els 15 anys de vida, sobrevisqui a la jubilació de qui escriu aquestes línies i que en va ser l’impulsor. La solució que proposem és convertir  aquest esdeveniment en una competició que sigui assumida pel nostre institut (per exemple, amb el nom de Torneig de voleibol Institut Cubelles, que  he triat com a títol d’aquest article).

Aquí teniu un reportatge fotogràfic de la trobada en la que van participar els instituts Frederic MOntpou (S. Vicenç dels Horts), Miramar (Viladecans), Dolors Mallafrè (Vilanova i La Geltrú) i Cubelles:

Reportatge fotogràfic Torneig de voleibol Institut Cubelles 2017

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Maternitat d’Elna i conflictes del segle XXI

IMG_20170508_125657b

Avui hem rebut la visita de l’Assumpta Montellà, autora del llibre la Maternitat d’Elna, i d’en Marc Vida, membre de l’Associació de Fotoperiodistes de Catalunya.

l’Assumpta ens ha parlat de l’exili republicà i de com, a través d’entrevistes a refugiats, va conèixer de l’existència de la Maternitat d’Elna, una institució humanitària on van néixer 597 nens i nenes, fills de refugiades republicanes i jueves internades als camps propers a Elna, al sud de França.

D’altra banda, en Marc ha dedicat la seva conferència a parlar-nos sobre els conflictes del segle XXI (la guerra d’Irak, els que van seguir a la primavera àrab, etc.) alguns dels quals ha viscut personalment.

IMG_20170508_123113

Aquí teniu més fotografies.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Orientació per l’alumnat de 3r d’ESO

El passat dimarts 25 d’abril a les 18h va tenir lloc a l’Institut Cubelles la reunió informativa amb les famílies de l’alumnat de 3r per parlar sobre l’organització del 4t d’ESO del curs 2017-18. Especialment, la reunió es va centrar en l’organització de les matèries específiques, aquelles que el curs que ve passen a ser escollides per l’alumnat.

S’adjunta la presentació que recull la informació sobre l’organització de les matèries específiques a 4t d’ESO per al curs 2017-18

Publicat dins de Informació | Deixa un comentari

Sant Jordi 2017

bloggif_59038ce00b71f

Una vegada més, però en aquesta ocasió amb una certa antel·lació atès que Sant Jordi va caure en diumenge, vam organitzar tot un seguit d’activitats que van culminar amb el lliurament de premis a les persones guanyadores dels diferents concursos.

Aquí teniu un reportatge fotogràfic d’aquesta jornada festiva.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sònia Ruiz Conesa serà la nova directora de l’Institut Cubelles

Un cop superat el procés de selecció,  ja podem anunciar que Sònia Ruiz Conesa, que actualment ocupa el càrrec de cap d’estudis, serà la directora de l’Institut Cubelles a partir de l’1 de juliol d’enguany.

El canvi en la direcció ve motivat per la renúncia de l’actual director, Antonio Tinajas, a renovar per un període de quatre anys més, atesa la seva voluntat de jubilar-se durant els primers mesos dell curs 2017-2018.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONCURS DE DISSENY LOGOTIP DE L’INSTITUT CUBELLES

PARTICIPANTS

Pot accedir al concurs tot l´alumnat de l´ Institut Cubelles

OBJECTIUS

Dissenyar una imatge corporativa de l´Institut Cubelles, es valorarà la seva simplicitat formal per facilitar la seva reproducció i la seva llegibilitat per tal d´identificar el centre instantàniament. Haurà d´incloure les paraules INSTITUT CUBELLES.

TÈCNICA

La metodologia de creació serà lliure, podent fer servir qualsevol tècnica, tot i que cal presentar-lo en format imprès A4 i digitalitzat a alta resolució (300pp) en un disquet.

PRESENTACIÓ

La proposta de logotip en paper i cd aniran dins un sobre tancat i un pseudònim escrit a la part exterior. En un altre sobre tancat i el pseudònim escrit a fora, es donarà la identificació de l´autoria (nom, cognoms i curs). Ambdós es donaran a la secretaria del centre.

TERMINI

31 MAIG 2017

JURAT

Tot i tenir el professorat d´Educació Visual i Plàstica per poder solucionar qualsevol dubte, el premi es donarà per votació popular de tota la comunitat educativa actual de l´Institut.

EL PREMI POT QUEDAR DESERT.

PREMI La satisfacció de ser l´autor/a i 100€

Publicat dins de Sortides i activitats | Deixa un comentari

CONCURS DE DIBUIX SANT JORDI 2017

TEMÀTICA: HA DE SER RELACIONADA AMB ELS CONCEPTES QUE ENVOLTEN LA DIADA: LLIBRES, ROSES, AMOR… PERÒ CAL QUE ESTIGUI D´ALGUNA MANERA CENTRAT EN EL CONTEXT D´UN ISTITUT.

TÈCNICA: POT SER QUALSEVOL (LLAPIS, INFOGRAFIA, COLLAGE, CARBÓ, AQUAREL.LA, CERES, LLAPIS DE COLORS, O UNA CONVINACIÓ DE TOTES ELLES.

CONDICIONS: HA DE SER INÈDIT (NO POT COPIAR-SE D´ENLLOC, TOT I QUE PODEM BUSCAR INSPIRACIÓ EN TREBALLS JA REALITZATS, SI ÉS AIXÍ CAL DIR EL REFERENT EN QUÈ ENS HEM BASAT.

LÍMIT I PRESENTACIÓ: ELS TREBALLS SERAN LLIURATS A SECRETARIA, COM ÉS HABITUAL, AMB UN PSEUDÒNIM A LA PART DEL DARRERA, ACOMPANYAT D´UN SOBRE TANCAT AMB EL MATEIX PSEUDÒNIM I ON A DINS HI HAGI LES DADES  DE L´ALUMNE (NOM I CURS)

LÍMIT DE PRESENTACIÓ:  18 ABRIL

CAL PRESENTAR-LO SOBRE PAPER EN FULL DIN A4

EL GUANYADOR/A SERÀ ELEGIT PER VOTACIÓ POPULAR  ELL DIA 21 D´ABRIL

Publicat dins de Sortides i activitats | Deixa un comentari

XIII CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA

El divendres 17 de març de 2017, diversos alumnes de 1r i 4t d’ESO del nostre centre van participar en el XIII Certamen de Lectura en Veu Alta a l’auditori de l’edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú.

A primer cicle d’ESO, la participació va ser individual i es van llegir fragments del llibre Calla, Càndida, calla! de l’escriptora Maite Carranza.

A segon cicle, la lectura va ser col·lectiva amb grups formats per tres lectors/res de 4t d’ESO que van llegir diversos apartats del llibre L’artilleria de Mr. Smith de Francesc Puigpelat.

A més dels participants també hi van assistir alumnes suplents i uns quants acompanyants.

certamen lectura veu alta març 2017

IMG-20170324-WA0002

IMG-20170324-WA0001

IMG-20170324-WA0000

Publicat dins de General | Deixa un comentari