Enquesta : 10 Anys del Cubelles

Benvolguts i benvolgudes membres de la comunitat educativa de l’Institut Cubelles, pels 10 anys de l’institut estem preparant un llibre que reculli la crònica de l’institut. Per aquest motiu ens adrecem a tots vosaltres per a què, si voleu, empleneu un qüestionari per aportar la vostra vivència i reflectir les vostres experiències. A efectes de veracitat i per enquadrar les aportacions que feu, el qüestionari demana la vostra identificació. No obstant, aquesta identificació no apareixerà a la redacció del llibre. Es tracta de posar expressions com “l’alumnat recorda l’excursió…”, “les famílies recorden…”, “el professorat recorda…”, “el personal del centre va viure…”. En el cas que pel contingut fos clarament identificable la persona o persones de les que es parla, se’ls demanaria consentiment expressament i per escrit del text a publicar i del context de pàgina on quedaria enquadrat. Si la persona o persones ho consideressin oportú, es podrien identificar. Us agraïm anticipadament la vostra col·laboració. Les enquestes les podeu retornar per correu electrònic a llibre@institutcubelles.cat , per correu postal o presencial al centre a l’atenció de “llibre Institut Cubelles” (us podeu descarregar el qüestionari des d’aquest enllaç), o omplir el següent qüestionari directament a la web Enquesta 10 anys del Cubelles.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Preinscripció a l’Institut Cubelles

El període de preinscripció per al curs 2016-2017 comença el 30 de març i finalitza el 7 d’abril. A la pestanya “Preinscripció ESO i BAT” anirem penjant la informació que pugui ser d’utilitat  per a les famílies.

L’Institut Cubelles va fer la seva jornada de portes obertes el passat 5 de març per tal de donar a conèixer el funcionament i les característiques diferencials del nostre centre amb una intenció molt clara: que sigui valorat per les famílies com a una excel·lent opció a l’hora de triar entre els instituts públics i privats de la comarca.

Conscients de la preocupació que genera en les famílies haver de decidir quin centre és el més idoni, els convidem a  tafanejar la nostra pàgina web i a consultar tot allò que els pugui interessar en relació a l’ educació dels seus fills i filles: els resultats acadèmics (per exemple, els percentatges de promoció de curs, pàgina 7 de la memòria anual), els projectes, la valoració del centre que va fer la inspecció el curs passat (pàgina 130 de la memòria anual. Aquest curs la valoració ha estat semblant, amb una puntuació de 3 sobre un màxim de 4), el nostre professorat, els resultats de les enquestes de satisfacció de la comunitat educativa, etc.

A més, totes aquelles persones que no van poder assistir a la jornada de portes obertes poden visualitzar a continuació el contingut de la presentació que va acompanyar la xerrada del director:

Jornada de portes obertes 2016

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Taller de musicoteràpia

L’alumnat de la USEE ha realitzat avui un taller de musicoteràpia dirigit per l’Oriol Vallès , psicòleg i musicoterapeuta de l’equip “Musicoteràpia Garraf”.

Els ritmes, les veus i les emocions s’han barrejat i hem entès que la música és un llenguatge universal.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Santi Baró ens torna a visitar

El passat 1 de març ens va tornar a visitar en Santi Baró, autor del llibre La lluna de gel, X Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil. El llibre és de lectura obligatòria dins la matèria de llengua i literatura catalana.

En Santi ha explicat la història real en què es basa la seva novel·la i ha contestat a totes les preguntes que li han volgut formular els nois i noies de 3r d’ESO.

En Santi Baró és autor també d’altres llibres d’èxit com ara Fario i Un contra onze  que aviat tindreu a la vostra disposició.  Si voleu saber més d’aquest escriptor i de la seva obra, consulteu la web:  http://santi-baro.blogspot.com.es/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Bestiari romànic

Una vegada més, l’alumnat de 2n d’ESO ha omplert les parets de la cantina amb representacions del bestiari romànic elaborades a classe de ciències socials. Es tracta de figures d’animals reals i imaginaris que durant l’època medieval servien per a representar les virtuts i els defectes, el bé i el mal, tot plegat amb una finalitat didàctica al voltant de la religió.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Vaga d’alumnes dijous 3 de març de 2016

Benvolgudes famílies:

El consell de delegats i delegades del nostre centre m’ha comunicat la intenció de la majoria de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de batxillerat d’afegir-se a la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (http://www.sepc.cat/) per demà dijous 3 de març de 2016. Així, han manifestat la voluntat d’adderir-se a aquesta jornada de vaga aproximadament el 91% de l’alumnat de 3r d’ESO, el 70% de l’alumnat de 4t i el 60% de l’alumnat de batxillerat.

Pel que fa al funcionament del centre durant aquest dia de vaga, els recordo que l’alumnat de 1r i 2n d’ESO no pot seguir aquest tipus de mobilitzacions i, per tant, ha d’assistir obligatòriament a classe.

Els recordo també que , en dies com aquest, l’alumnat només podrà abandonar l’institut abans de les 14.45 hores si disposa d’una autorització per escrit dels seus pares.

Resto a la seva disposició per a resoldre qualsevol dubte que puguin tenir.

Cordialment,

Antonio Tinajas

Director de l’Institut Cubelles

Publicat dins de General | Deixa un comentari

HORARI DE LES PROVES GESO

Tal com anteriorment ja vàrem informar el passat 14 de gener de 2016, el proper dijous 10 de març es realitzaran els examens per a obtenir el graduat en ESO amb el següent horari:

Dijous, 10/03/2016

8:15 Llengua castellana
9:30 Matemàtiques
10:45 Educació ètica-cívica/Llengua catalana

El temps màxim per fer cada prova és de 75min.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Jornada de portes obertes

De cara a la preinscripció del curs 2016-2017, el nostre centre organitza una jornada de portes obertes el dissabte 5 de març a les 12h.

La trobada, que tindrà lloc al gimnàs, consistirà en una xerrada informativa per part del director, un torn obert de preguntes per part dels familiars i una visita lliure per les instal·lacions del centre.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Recuperacions de matèries pendents de l’ESO

La setmana del 22 al 26 de febrer de 2016 es faran les recuperacions de matèries pendents de l’ESO. Aquestes recuperacions es fan dins de l’horari lectiu. L’alumnat i les famílies ja van ser informades al mes de novembre de 2015 de quines matèries calia recuperar i amb quin criteri d’avaluació (lliurar només dossier, lliurar dossier i fer prova escrita, etc).

Calendari de recuperacions de matèries pendents de l’ESO feb16

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Estada al Cd’A d’Empúries de l’alumnat de 1r d’ESO

L’alumnat de 1r d’ESO ha marxat avui 17 de febrer cap el camp d’aprenentatge d’Empúries.  Durant tres dies, realitzaran activitats com ara la utilització d’instruments GPS per a l’orientació i la localització de punts en el Sistema Dunar d’Empúries i en el jaciment grecoromà, la resolució de dubtes relacionats amb els materials i els éssers vius de l’entorn o la identificació d’espais dintre del jaciment d’Empúries i l’explicació de la seva utilització durant l’habitació de les ciutats.

Publicat dins de General | Deixa un comentari