Mireu el Pegàs del Premi Ondas

El Grup PRISA acaba de fallar els premiats de la 65 edició dels Premis Ondas, amb què guardonen anualment les produccions nacionals i internacionals més excel·lents del món audiovisual.

Aquests premis van ser instituïts per Ràdio Barcelona de la Cadena SER fa més de 60 anys arran d’una idea de Ramon Barbat, director de Ràdio Barcelona en aquella època, que el 1953 va creure convenient organitzar un gran premi nacional amb una dotació econòmica i va néixer el I Premi Nacional de Guions i un any més tard, el 1954, es convertiria en els Premis Ondas.

El 1956 va obrir les seves fronteres amb la categoria de premis internacionals. El 1957 va incorporar una nova secció: els Premis Ondas de Televisió i, posteriorment el 1991, els guardons van incorporar la categoria de Cinema.

Però no va ser fins l’any 1993 quan els Premis Ondas van donar el gir definitiu a la seva ja dilatada i prestigiosa trajectòria en sumar la categoria destinada a recompensar les produccions musicals més destacades.

Des de llavors, els Premis Ondas s’han convertit en l’esdeveniment mediàtic més esperat de l’any, on es disputen un total de 23 premis.

Des del 1992 l’estatueta de l’Ondas és un Pegàs de bronze

En aquests més de 60 anys, han guardonats als més de 1.500 premiats amb més de 6 estatuetes diferents fins que des del 1992 l’estatueta és un Pegàs de bronze, més gran, més pesat i molt més estilitzat que l’estatueta platejada de Pegàs del 1972.

El 1972 l’ Ondas és la figura platejada de Pegàs.

L’enhorabona #Ondas2018

Etiquetes:, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *