Festa major de Gràcia 2018 amb molts referents clàssics!

Ha començat la 201na edicició de les festes de Gràcia. Enguany amb molts referents clàssics! Roma al carrer Verdi i Grècia a Travessia de Sant Antoni.

El carrer Verdi que ha guanyat nou premis en quinze anys  s’ha inspirat en la Roma de Marc Aureli. Un Marc Aureli sota un aqüeducte acull els visitants per l’entrada sud del carrer i pel nord Bacus.

Olimp 54 és un guarniment que ens trasllada dins d’un temple grec a la Travessia de Sant Antoni que l’any passat va guanyar, però no va poder gaudir el premi pels atemptats del 17 d’agost. A la zona del bar hi ha les Cariàtides i a la placeta d’Anna Frank, l’Atlas ha canviat la bola del món per una de discoteca, tot recreant la sala de ball Apol·lo del Paral·lel. La visita nocturna és molt més agraïda per a la discoteca de l’Olimp. Sortint de l’espai guarnit, el visitant descobreix el cavall alat Pegàs.

La Roma de Marc Aureli i l’Olimp dels déus grecs més discotequers us esperen, entre els vint-i-un carrers guarnits, a les festes de Gràcia! Jo ja hi he anat!

Mercè Otero-Vidal

Comentaris: 3

 1. Margalida Capellà Soler 15 agost 2018 - 20:01 Contesta

  Moltes gràcies, Mercè! Enguany podrem celebrar unes festes de Gràcia amb molts referents clàssics! Esperem que el carrer Verdi o la travessia de Sant Antoni guanyuin i ho puguin celebrar. Ave Gràcia!

 2. Mercè Otero-Vidal 16 agost 2018 - 9:56 Contesta

  És curiós com la tradició clàssica està arrelada , malgrat que a vegades no ens ho sembli. La veritat és que és un referent popular i només cal sentir els comentaris de la gent que fa la visita dels carrers per a veure que tothom pot dir-ne alguna cosa i que gaudeix de fer-se fotos dins de l’ambientació clàssica.
  Ah, i m’agradaria saber com s’ho ha fet la gent que ha decidit el tema i ha participat en l’ organització de les tasques artesanals dels guarniments, quins models han tingut presents, on s’han inspirat…

  • Margalida Capellà Soler 16 agost 2018 - 13:44 Contesta

   Una bona pregunta, Mercè. A l’espera de la resposta, personalment crec que han tingut una inspiració fílmica. Pel.lícules com Golfus de Roma, Gladiator en el cas del carrer Verdi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *