Fortius del Circ Històric Raluy

Aquest Nadal un any més i ja en fan vint podrem gaudir a la carpa instal·lada al Port Vell de Barcelona amb el circ Raluy. Ara bé, des de l’any passat els germans Carlos i Luis Raluy treballen en dues companyies diferents, creant el Circ Històric Raluy i el Circ Raluy Legacy respectivament.

Enguany el Circ Històric Raluy rescata la fantasia dels anys 30 amb Fortius.

“El que ens mou és la voluntat de reviure els temps passats i de crear un ambient d’èpoques antigues a través de l’espectacle”, explica Carlos Raluy, que dirigeix i presenta el muntatge. En aquesta ocasió s’han fixat en el circ de principis del segleXX, l’època més gloriosa del circ, segons Raluy, amb números com el de l’home forçut, que habitualment no forma part del circ contemporani. “Abans els homes competien a la pista per la seva força. Nosaltres només tenim un artista, Artur Robin, però és èpic. Doblega una barra de ferro i després demanem al públic que provi de redreçar-la. De moment ningú ho ha aconseguit”, diu Raluy. El director del circ, però, recorda que aleshores “els artistes eren kamikazes, perquè no utilitzaven cinturons de seguretat” i agraeix que en aquest sentit s’hagi evolucionat. Diari Ara  (NÚRIA JUANICO 02/12/2017 )

  • Quin referent clàssic hi trobeu? Està ben emprat?
  • Què significa Fortius? Què és gramaticalment parlant?

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *