Balneari Vichy Català i els seus referents clàssics

hotel-balneari-vichy-catalan

Com tots sabeu, l’empresa Vichy Català es la distribuïdora més important d’aigua mineral amb gas de Catalunya i Espanya. A més també exporta arreu del món. Ara bé, aquests no són els motius pels quals he decidit fer una entrada nova al nostre blog A cada passa referents clàssics.

El balneari Vichy Català ha estat reconegut durant molts anys com un lloc de descans i cura terapèutica amb les sals minerals que porta la seva aigua. Aquest Balneari està situat a Caldes de Malavella. Prop del balneari hi ha un turó, el Puig de les Ànimes, d’on brolla l’aigua que ara està patentada com a Vichy Català. El balneari-hotel va ser creat pel doctor Modest Furest i Roca que va creure oportú construir-lo per a que la gent tingués l’oportunitat d’acudir a curar les seves malalties.

13733595830582-0-680x276

En el balneari et fan una visita on t’expliquen el procés pel qual passa l’aigua per obtenir les sals minerals, riques tant per l’interior com per l’exterior del cos, i també el procés mitjançant el qual l’aigua es gasifica de forma natural.  L’aigua s’endinsa per les profunditats milers de metres i d’aquesta manera aconsegueix obtenir gas amb la temperatura, després passa arran de sòl per diferents volcans (ara inactius) de la Garrotxa on agafa els minerals fins brollar a la superfície. Aquest procés tarda milers d’anys en dur-se a terme. Els romans ja tenien unes termes a Caldes de Malavella donat que ells van ser els que van trobar les aigües termals i van gaudir del termalisme.

El més interessant és que en aquest balneari podem trobar diferents referents clàssics:

  • “Jònica” és una estàtua que podreu trobar a l’entrada del balneari. S’anomena així ja que representa una columna jònica i els pits representen les volutes.

"Jònica" de Subirachs al balneari Vichi Català

20170514_111418_opt

 

  • Per altra banda tenim els cosmètics (del grec κόσμος, ordre) que venen en el balneari. Utilitzen les muses ja que són molt belles, gràcies a que segueixen els patrons de la proporció àurea, i atorguen prestigi al producte.

20170514_175059_opt20170514_113311_opt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquests són alguns dels referents clàssics que he pogut trobar al Balneari Vichy.

Sabeu d’algun balneari on hi hagi més escultures gregues o romanes? Més referents clàssics?…

Què en sabeu de l’escultura “Jònica” i on en podeu trobar una altra?

 

Arnau Torres Nadal 1rBatxillerat Humanístic

Etiquetes:,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *