Eneas, un refugiat al Mediterrani

Després d’haver-me llegit A la recerca d’una pàtria, que ens explica les diferents adversitats que l’heroi Eneas ha d’anar superant per poder aconseguir el seu gran desig, fundar la seva pàtria en un altre lloc on ja hi era a Troia, la seva terra on hi havia començat una guerra.

Per tant, d’acord amb el meu proper TR, a l’hora de relacionar aquesta història amb l’actualitat podem descriure a Eneas com un refugiat que ha de fugir del seu territori per emprendre una cerca per els voltants i que serà acollit pel mateix Mediterrani.

La situació de tots aquests refugiats actuals de Síria és totalment semblant i esgarrifosa ja que diàriament veiem com tota aquesta població civil, nens, joves, adults i vells que en teoria no tindria a veure amb tots ells acaben sent els més afectats.

A banda de tot això, encara els refugiats que trobem a l’Eneida acaben trobant refugi a Itàlia on finalment funden la seva pàtria, però som nosaltres, aquesta Unió Europea que tant parla de col·laborar entre tots que els tanquem les portes a tota aquesta crisi dels refugiats a Síria. Així doncs, espero que encara que tota aquesta gent que lluita per viure no fundin una pàtria, trobin una llar per poder sobreviure.

Bulent Kilic/AFP/Getty Images

Eneas amb el seu pare a Troia, de Simon Vouet
Refugiats sirians a Turquia i “Eneas a Troia amb el seu pare” de Simon Vouet

Anna Bagaria
1r Batxillerat Llatí

Etiquetes:, ,

1 comentari

  1. Margalida Capellà Soler 15 maig 2017 - 9:07 Contesta

    Anna, un referent clàssic malauradament ben actual, tot i que preferiria que hagués quedat per sempre més absolet. Ai, les guerres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *